LES TROIS SŒURS (VERSION ANDROÏDE)

les trois soeurs version android

Oriza Hirata, de grote vertegenwoordiger van de beweging van stil theater, is een toneelschrijver van het alledaagse. Zijn anti-dramatische stukken lijken over niets te gaan. En toch onderzoekt dit toneelstuk onze band met de ander en met onze hedendaagse wereld en schetst zo een portret van families die langzaam wegkwijnen.

In deze androïde herwerking van ‘Three Sisters’, verplaatst Oriza Hirata Tsjechov verhaal naar een toekomst die vandaag niet meer zo veraf lijkt: het transhumanisme – van cryonisme tot klonen, van robotica tot de toenemende virtualisatie van ervaringen.

Jasmina Douieb koos ervoor om de androïden te laten spelen door acteurs en dansers, gedreven door het verlangen om te werken rond de ambiguïteit van het leven. Jasmina wil een nieuwe kijk bieden op de typisch menselijke drang om het levende van het niet-levende te scheiden of wezens met een bewustzijn van andere levende of dierlijke wezens. Tegelijkertijd wil ze dieper ingaan op de principes van dominantie die zo nauw verbonden zijn met de geschiedenis van de mensheid.

Door acteurs te vragen om androïden te vertolken wil Jasmina een ongemakkelijk gevoel opwekken door in te zetten op de bevreemdende gelijkenis tussen mens en machine. De androïde weerspiegelt onze eigen maakbaarheid en brengt tegelijkertijd anticonformisme naar boven.

De taal/talen van de voorstelling:
Begin repetities:
24/06/2024
Einde repetities:
10/03/2025

 
Tax Shelter:
Totaalbudget:
Producer: