Jailbirds is een Frans-Belgische coproductie. Deze narratieve en interactieve virtual reality-ervaring neemt je mee op ontdekking in het universum van Philippe Foerster, Belgische striptekenaar met een voorliefde voor zwarte poëzie. Zijn realtime manier van animeren leunt dicht aan bij videogames, waarmee hij het publiek uitnodigt voor een tijdloze duik in een fantastisch verhaal over vrijheid. Gedurende vijf minuten bevind je je even binnen de muren van de mensonterende gevangenis van Bois-Caïman.

Hier worden de gevangenen elke dag geconfronteerd met het sadisme van de hoofdbewaker. Enkel de lieve reus Félix lijkt gespaard, omringd door zijn kleurrijke tekeningen van prachtige landschappen. Félix' grote geluk is zijn vrijheid.
‘s Nachts krijgen zijn ogen, dankzij de magie van zijn voorouders, namelijk kleine, razendsnelle kolibrie-vleugels en vliegt hij zo de wereld rond.
Maar wanneer Félix’ celgenoot zijn geheim verraadt aan de verschrikkelijke bewaker ziet die meteen een kans op wraak...

Jailbirds is een resoluut expressionistische ervaring die de toeschouwer onderdompelt in een wereld die balanceert tussen droom en nachtmerrie.
De prachtige landschappen en het plezier van de virtual reality-ervaring staan haaks tegenover de claustrofobische scènes in de ergste gevangenis aller tijden. De bewegingsvrijheid die de apparaten bieden, wordt een nieuw narratief instrument, een mogelijkheid om de toeschouwer echt te betrekken in het verhaal en verlangen en symboliek te creëren.

JAILBIRDS

Couleur  -  5 minutes
Sortie le: 
01/03/21
Pays de sortie: 
Langue du tournage: 
Début du tournage: 
04/19
Fin du tournage: 
01/21
Durée de tournage: 
830 jours
Answer print: 
03/2021

Partagez ce film

titina_1.png

TITINA

de Kajsa Naess
sacrifice1.jpg

LA FILLE DU SACRIFICE

de Réhab Mehal
les_intranquilles.png

LES INTRANQUILLES

de Joachim Lafosse
harvest.png

HARVEST

de Ely Dagher
logo_inverse

Chargement...