DANSE MACABRE

DANSE MACABRE

Een voorstelling geregisseerd door Clément Thirion

Met Clément Thirion

Gebaseerd op een werk van Clément Thirion

DANSE MACABRE : les matières sombres ontleedt een onverholen, compromitterende fascinatie die even intiem als universeel is: de fascinatie voor het spektakel rond catastrofes en vernietiging. Mensen worden onweerstaanbaar aangetrokken tot menselijke tragedie en dood, als we tegelijkertijd zeker zijn dat we zelf veilig zijn.
Velen van ons vinden horror interessant, dan wel entertainend. De grote populariteit van rampenfilms wordt overtroffen door de interesse in beelden van echte tragische gebeurtenissen, die wel miljoenen keren online bekeken worden. Waar komt die morbide nieuwsgierigheid vandaan? Is het hetzelfde mechanisme dat ons laat vertragen als we langs een verkeersongeluk rijden?
Clément Thirion stapt alleen op het podium en gebruikt dans en tekst om de vernietigende krachten te verbeelden die aan het werk zijn in het heelal, op aarde en vooral in onszelf. Hij start bij de vernietigingsfantasie die hem als kind bezielde en leidt ons door, fictieve en echte, collectieve gebeurtenissen, die deze impuls weerspiegelden.
Als een soort memento mori confronteert ‘DANSE MACABRE : les matières sombres’ ons met een brute, bittere humor over onze relatie met de dood en de hypnotiserende macht die het over ons kan uitoefenen, ten goede en ten kwade.

De taal/talen van de voorstelling:
Begin repetities:
03/06/2024
Einde repetities:
07/10/2024

 
Tax Shelter:
Totaalbudget:
Producer: