Praktisch

Het bedrijf tekent uiterlijk aan het einde van het boekjaar een Raamovereenkomst. Het bedrijf investeert in een audiovisueel werk, een podiumproductie of een videogame met het oog op het verkrijgen van een Fiscaal Attest.
We zorgen voor de aanmelding van de Raamovereenkomst bij MinFin. De fiscale vrijstelling wordt toegekend aan de investeerder. Deze vrijstelling is tijdelijk en moet worden bevestigd met een Fiscaal Attest, uitgereikt door de cel Tax Shelter (binnen de 4 jaar).
Het bedrijf krijgt 3 maanden de tijd om de investering te betalen na ondertekening van de Raamovereenkomst.
Het Financieel Rendement wordt 18 maanden na betaling van de investering uitbetaald. Nota:  het Financieel Rendement wordt berekend over de maximale periode van 18 maanden. Als het Fiscaal Attest wordt afgeleverd voordat 18 maanden zijn verstreken sinds de datum van betaling van de Tax Shelter investering, wordt het rendement pro rata verminderd.
Het Fiscaal Attest waarin de fiscale vrijstelling van 421% wordt bevestigd, wordt uiterlijk op 31/12 van het vierde jaar na de ondertekening van de eerste Raamovereenkomst uitgereikt.
 
De Tax Shelter-investering kent vijf fasen
1. Ondertekening van de Raamovereenkomst
(voor het einde van het boekjaar van de investeerder)
2. TS-aanmelding bij MinFin en Fiscale Vrijstelling
(tijdelijk totdat het definitieve attest is ontvangen)
3. Betaling van de investering
(max. 3 maanden na ondertekening)
4. Betaling van het Financiële Rendement
(max. 18 maanden na de TS-betaling)
5. Ontvangst Fiscaal Attest
(niet later dan 31/12 van het vierde jaar na ondertekening van de overeenkomst - vijf jaar in covid-periode)

Als het geïnvesteerde bedrag te hoog is of als het niet mogelijk was om het geheel of gedeeltelijk toe te wijzen aan een of meer werken, kan de vrijstelling vier jaar worden uitgesteld.

Â