Onze sterke punten

Ervaring

Met meer dan 15 jaar ervaring met fondsenwerving zijn we een belangrijke speler op de markt.

Controlemechanismen

  • We begeleiden producenten vanaf de eerste dag tot de financiële afronding van het project. Zo garanderen we de volledige controle van de financiële stromen die nodig zijn bij de productie van het project.
  • Regelmatige rapportering bij lopende Tax Shelter-verrichtingen.
  • De Investeringen en het Financiële rendement worden bewaard op een ING-rekening die speciaal voor elke productie wordt aangemaakt.
  • We sluiten een fiscale verzekering af die een uitgebreide dekking biedt (exclusief uitsluitingsclausules) indien het Tax Shelter-attest niet of slechts gedeeltelijk wordt verkregen. De fiscale verzekering die we aanbieden garandeert de succesvolle voltooiing van producties, dekt het effectieve verlies van het fiscale voordeel, rente op eventuele achterstallige betalingen, de brutering van ontvangen premies en het mogelijke faillissement van de producent.

Transparantie

  • Onze raamovereenkomst werd gevalideerd door de cel Tax Shelter van de FOD Financiën.
  • Een financiële en fiscale afdeling staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.
  • Uw administratie wordt vereenvoudigd (berekening van uw investeringscapaciteit, online boekingen, beheer van uw dossier bij de belastingdienst).
  • Onze prospectus werd goedgekeurd door de FSMA (Hier beschikbaar)

Solidariteitsclausule*

Indien de verzekering de Investeerder niet vrijwaart bij het niet of slechts gedeeltelijk verkrijgen van het Tax Shelter-attest, bijvoorbeeld als gevolg van het niet voldoen aan de verzekerbaarheidsvoorwaarden, de verplichtingen van de producent en/of de uitsluitingsclausules:

verbinden Shelter Prod en Taxshelter.be zich gezamenlijk ertoe de Investeerder te vergoeden voor het verlies van het werkelijke fiscale voordeel op basis van de AER (die lager kan zijn dan het bedrag van de Investering) en de eventuele verwijlinteresten, het geheel niet gebruteerd.
sluit de erkende producent van het werk zich aan bij deze contractuele verplichting om de Investeerder te vergoeden.
Taxshelter.be en Shelter Prod hebben ook een contractuele verbintenis om het financieel rendement te betalen.

Opmerking: deze dekking is specifiek voor Taxshelter.be.

*De dekking aangeboden door Taxshelter.be is niet van toepassing wanneer het niet of gedeeltelijk verkrijgen van het Attest te wijten is aan een fout van de Investeerder, die een van zijn contractuele verplichtingen voor een verrichting met Taxshelter.be niet is nagekomen.

Â