LE CARNAVAL DES ANIMAUX (DP PROD)

carnaval des animaux dp prod

Een voorstelling geregisseerd door Gabriel Alloing

Met TBC

De suite ‘Le carnaval des animaux’ werd gecomponeerd door Camille Saint-Saëns in 1886 voor een instrumentaal ensemble en groeide uit tot een echte klassieker in de kindermuziek. Net als Sergei Prokofievs ‘Peter en de Wolf’ is deze dierenpastiche een ideale manier om kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek.

Deze versie, gebracht door 10 muzikanten, bestaat uit de vijftien opeenvolgende tableaus van de suite die elk op hun eigen manier een dier (of een familie van dieren) muzikaal voorstellen met originele teksten, die speciaal werden geschreven en uitgevoerd door Alex Vizorek. De teksten zijn geschikt voor jong en oud en bruisen van Alex Vizoreks kenmerkende stijl en humor. De voorstelling wordt aangevuld met live illustraties van beeldend kunstenaar Karo Pauwels.

Terwijl de verteller het verhaal vertelt en de muziek wordt gespeeld, verschijnen de virtuele decors en personages als bij toverslag op een reusachtig scherm, dankzij het toverstokje (virtuele penseel) van een illustrator-tovenaar.

Van de koninklijke mars van de leeuw tot de vogelvolière, van het reuzenaquarium tot de fossielen, deze voorstelling verrast met unieke teksten en een augmented reality-videosysteem. Het publiek wordt getrakteerd op een meeslepende, boeiende ervaring.

Het is een verbazingwekkende, magische reis door een zoölogisch delirium dat zowel grappig als magisch is.

De taal/talen van de voorstelling:
Begin repetities:
Einde repetities:

 
Tax Shelter:
Totaalbudget:
Producer: