Theater

SI J'ETAIS MOI
90 minuten

De voorstelling ‘Si j’étais moi’ past met zijn bijtende, kritische ondertoon perfect binnen het genre van satirische komedie.

Hoewel scherpe observatie en documentatie van de werkelijkheid niet mochten ontbreken in de beginfase van dit project, werd het eindresultaat een niet-realistisch, niet-psychologisch stuk. Een voorstelling die schertsend kritiek uit op onze tijd en de doctrine van de gangbare filosofie vrolijk parodieert.

Een satire met een episch startpunt. We volgen de met alcohol doordrenkte trip van een vrolijk drietal. De reis van de protagonisten start en eindigt op hetzelfde punt, maar wordt onderbroken door conflicten, absurde situaties en zelfs stukken van dromen, als een voorstelling van het onderbewustzijn van de mens.

SKRIK
90 minuten

Met SKRIK biedt Elisabeth Woronoff ons een blik in het hoofd van een vrouw die slachtoffer werd van verkrachtingen als kind. De kijker beleeft mee hoe de lang verdrongen herinneringen plots ongenadig opduiken uit haar onderbewustzijn. Deze multidisciplinaire voorstelling combineert muziek, kunst en een groep van acteurs en niet-acteurs en schetst zo een universum dat zweeft tussen fictie en documentaire waarin de sporen van een trauma jaren later weer naar boven komen

WE GOTTA GET OUT OF THIS PLACE
90 minuten

‘We gotta get out of this place’ is de tweede collab tussen Guy Dermul en Pierre Sartenaer. In 2012 schreven en speelden ze al ‘It's my life and I do what I want’ waarvoor ze de prix de la critique kregen voor beste auteur. In dit tweede gezamenlijke project gaan ze dieper in op het concept van illusie. Ze nemen een bewust loopje met de werkelijkheid. Twee mannen met de naam Pierre en Huy, die evengoed Bouvard & Pécuchet, Mercier & Camier, Laurel & Hardy, Beavis & Butt-head, Arthur & Jean-Paul (Schopenauer & Sartre) konden heten. Overrompeld door hun onbegrensde vastberadenheid en naïeve perceptie zwerven ze langs de meanders van het denken en het bestaan.

CHRISTOPHE QUELQUE CHOSE
90 minuten

Christophe Iets, voormalig neurowetenschapper gespecialiseerd in geheugenstoornissen, komt zijn boek ‘Christophe quelque chose’ voorstellen. Hij benadrukt de relativiteit en de ‘plasticiteit’ van onze persoonlijke identiteit aan de hand van de huidige neurowetenschappelijke kennis over het functioneren van onze hersenen.

Zijn boekvoorstelling wordt opgeluisterd met opnames die hij maakte tijdens de behandeling van een van zijn patiënten, Jeanne Licht. Deze voormalige actrice kan, na een hersentumoroperatie, geen nieuwe herinneringen meer creëren …

Terwijl hij de relativiteit van onze identiteit analyseert, onthult Christophe Iets, beetje bij beetje en bijna tegen zijn eigen wil in, de onrustige symbiotische relatie tussen hem en Jeanne Licht/zijn patiënte.

BELVEDERE
90 minuten

Hoewel onze democratie een van de twaalf meest succesvolle democratieën zou zijn, gaat 20% van de burgers niet naar het stemhokje, stemt blanco of ongeldig, ondanks de stemplicht ... Deze kiescategorie is procentueel gezien even groot als de eerste Waalse partij!

Tel daarbij het gebrek aan vertrouwen van de burgers in de instellingen en de vertegenwoordigers ervan dat de burgers dat steeds vaker openlijk wordt geuit. Je zou zomaar kunnen concluderen dat we vandaag warm noch koud worden van het democratische systeem.

RIGOR MORTIS
90 minuten

"Rigor Mortis" is een origineel werk van Ahmed Ayed. Dit toneelstuk, vertolkt door 1 vrouw en 2 mannen, behandelt thema’s zoals dood, verdriet, verlies, rouw en herdenking.

AU PIED DES MONTAGNES
70 minuten

‘Au pied des montagnes’ vertelt het verhaal van twee zussen met verschillende vaders. De zussen zijn niet meer veilig in hun land omdat de staatsleider een etnische zuivering besluit door te voeren en een van hen die etniciteit heeft. Achtergelaten door hun moeder duiken de twee onder bij hun tante, aan de voet van de bergen. Elke avond spelen ze een schaduwspel op zolder. Via hun spel spelen ze hun leven voor ze werden verbannen na. Fictie en realiteit komen dicht bij elkaar te liggen terwijl ze fantaseren over de terugkomst van hun moeder.                                                        

CECI N'EST PAS UN REVE
90 minuten

Juli 1939, Leonora Carrington en Max Ernst nodigen Leonor Fini uit in hun huis in Saint Martin d’Ardèche. Wanneer Tristan Tzara zijn komst aankondigt, breekt er een hevige ruzie uit tussen de twee vrouwen …
Het is het jaar 2019, Alice woont in Brussel. Ze ontdekt per toeval een briefwisseling tussen Leonor Fini en Leonora Carrington over die woelige zomeravond. Hoe zijn de drie vrouwen met elkaar verbonden? In hun dromen schrijven ze samen hun verhaal.

STANLEY
90 minuten

We volgen Stanley, een kantoormedewerker die zijn werkdagen slijt met op knoppen te drukken.

De voorstelling start op een zeer speciale dag, de dag waarop er geen enkele opdracht binnenkomt op Stanley’s computer.

Hij besluit om voor de eerste keer ooit zijn bureau te verlaten en op zoek te gaan naar antwoorden …

Zijn eerste omzwervingen bezorgen hem alleen maar meer vragen. Waar zijn alle collega’s? Wat ben ik vergeten? Waarom werkt niets?

Elke keer als de ontknoping dichtbij lijkt, wordt Stanley onverbiddelijk weer naar start gestuurd.

LES CHEVALIERS DE LA TABLE RONDE
90 minuten

‘Les chevaliers de la table ronde’ is een origineel stuk. Het is uiteraard gebaseerd op de Arthuriaanse mythe, of beter gezegd de vele Arthuriaanse mythes, maar het is wel een nieuwe creatie. Thierry Debroux gebruikt het parcours van Arthur om te belichten welke rol het Katholieke geloof heeft gespeeld in het uitroeien van bijgeloof. Daarnaast wordt ook de rol van de vrouw in een patriarchale samenleving aangekaart, het gestage verlies aan invloed van de vrouw (in tegenstelling tot in andere eeuwen).

Maar het stuk is bovenal een speeltuin voor vijftien acteurs. De auteur herontdekt de mythe met een groot gevoel voor relativering en een voorliefde voor een goed gekozen anachronisme van tijd tot tijd.

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
the_island.png

THE ISLAND

van Anca Damian
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
mini_ver.png

MINI-VER

van Ariane Buhbinder
logo_inverse

Download...