Theater

SCENES DE LA VIE CONJUGALE
90 minuten

In 1973 regisseerde Ingmar Bergman zes tv-afleveringen van ‘Scènes uit een huwelijk’. Daarin schetste hij een ‘ideaal’ huwelijk, dat langzaam op de klippen loopt. Hagai Levi dupliceerde de serie in 2020, met dezelfde verhaallijn, maar hij keerde de rollen om: deze keer is het niet de man die vertrekt, maar de vrouw die de handdoek in de ring gooit. ‘Scenes from a marriage / Variations’ wisselt de twee situaties af en laat ze elkaar overlappen. De serie nodigt de kijker uit in het hart van een hels laboratorium: het hele palet van gender-ideologieën wordt uit elkaar getrokken.

LES MURMURES DE L'OMBRE
120 minuten

‘Het is niet door het hoofd dat beschavingen vergaan. Het is in de eerste plaats door het hart.’ Aimé Césaire.

THE MANX CAT PROJECT
225 minuten

Dit stuk wordt opgedeeld in 5 luiken.

5 regisseuses en 3 schrijfsters werden geselecteerd en worden voor dit project begeleid door een comité van experten op het gebied van geschiedenis, dekolonisatie en antiseksisme.

De voorstelling is bedoeld om te worden opgevoerd in 5 luiken die met elkaar verbonden worden door een rode draad die gaandeweg op het toneel ontstaat en die wordt ondersteund door een scenografische constructie.

TERVUREN
75 minuten

‘Tervuren’ onderzoekt de dekolonisatie van etnografische musea en de restitutie van Afrikaans erfgoed. Met deze voorstelling stelt Céline Beigbeder het koloniale denken in vraag waarmee het museum nog steeds zo doordrongen is. Zij wil ook een inkijk geven in de huidige controverse rond de restitutie van cultuurgoederen – en menselijke resten – die zijn gestolen of verworven onder leonijnse bedingen tijdens de koloniale periode. Tervuren is een creatie die gebaseerd is op een toespraak, rechtstreeks gericht tot het publiek, als de rode draad en ruggengraat. Het is een toespraak van de regisseur, die haar vragen doorgeeft, maar ook haar diverse voorstellen voor antwoorden, soms poëtisch, soms historisch, soms documentair.

MERVEILLE
90 minuten

‘Merveille’ schetst de laatste momenten van een vrouw die haar thuis ontvlucht, een hel van huishoudelijk geweld, met gevaar voor haar leven en dat van haar kind. Een poëtische en choreografische thriller, quasi zonder tekst, met een actrice-danseres, een zanger-acteur en een kind. De scenografie is tegelijkertijd realistisch en verrassend. Een dromerige vreemdheid die ook legitieme vragen durft te stellen. Het niet onder woorden brengen van wat al te vaak wordt verzwegen, van wat voorbij woorden gaat, van wat de fysieke en psychologische integriteit ondermijnt, lag duidelijk aan de basis bij het het schrijven van dit stuk. Dat is ook wat ‘Merveille’ probeert te getuigen en ons te laten voelen, door zijn afwezigheid van woorden. 

LA MÉMOIRE DE L'EAU
90 minuten

Deze hedendaagse tekst wordt voor de eerste keer in België gebracht in een bewerking van Hélène Buc en Fabrice Gardin.
De voorstelling wordt volledig gecreëerd door het TRG. Verschillende professionals worden bij het liveoptreden betrokken. Over de samenstelling van het artistieke team is met alle partijen nagedacht, zodat deze creatie tegemoet kan komen aan de visie van de auteurs, maar ook het gevarieerde theaterpubliek van het TRG kan tevredenstellen en verrassen.

OUTRAGE POUR BONNE FORTUNE
90 minuten

‘OUTRAGE POUR BONNE FORTUNE’ dient zich aan als een moderne mystiek, zonder enig dogma, aan de keerzijde van de regel, over lichamen en het groteske van onze levens.
Een abdij in de Italiaanse Alpen aan de Franse grens. Het vredige dagelijkse leven van de monnik Ercole en de non Sophia wordt verstoord wanneer een Vaticaans vliegtuig met een delegatie bisschoppen aan boord neerstort op een nabijgelegen berg. De ramp is immens. De Paus klopt aan bij het klooster. Het ongeval kostte ook het leven aan twee jonge klimmers, Klaus en Agota, die de bergwand aan het beklimmen waren. Het jonge, krachtige duo is teleurgesteld en zelfs boos. Ze hadden niet gepland om zo snel en op zo'n manier te sterven. Ze trekken naar ons mooie klooster, voor eeuwig op vakantie.

LA REVUE 2022
120 minuten

‘La Revue’ is een uniek Belgisch theaterspektakel. Een voorstelling met een hele reeks professionals, denk maar aan een regisseur, een choreograaf, zeven acteurs, vier dansers, twee kostuumontwerpers, een decorontwerper, een lichtontwerper ... De repetities zullen 1,5 maand duren en de voorstelling zal +/- 50 keer worden opgevoerd tussen 07 december 2022 en 22 januari 2022 in het Théâtre Royal des Galeries.

BAAL
120 minuten

Baal is een buitengewoon verhaal over een losbandige jeugd die botst met de normen van zijn tijd.

LA NUIT DES ROIS
120 minuten

‘La Nuit des Rois’, of ‘Twelfth Night’, schreef William Shakespeare speciaal voor de Driekoningenfeesten die historisch gezien werden gewijd aan travestie en theater.
Een jubelende barokfresco, waarin poëzie, diepgang en hilariteit zich met elkaar verweven, een wervelende wirwar van liefde en schijn. Het stuk belicht het traject van verlangen. Het is een variatie op illusie en werkelijkheid, op schijn en zijn. Het prikkelt de kwetsbaarheid van zekerheden.
Als regisseur van een shakespeariaans werk heb ik voor het eerst het genoegen om waardevolle creatieve partners aan mijn zijde te hebben en word ik herenigd met acteurs die mij na aan het hart liggen en van wie de meesten goed bekend zijn bij het publiek van het Théâtre Royal du Parc.

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...