Theater

MON FILS CE DEMON
90 minuten

Voor deze nieuwe creatie slaat COOP de handen in elkaar met de Compagnie des Nouveaux Disparus, die zich volledig inzet voor de toegankelijkheid en democratisering van cultuur. De Compagnie installeert haar grote kermistent in het hart van ‘achtergestelde’ wijken en biedt het publiek originele theatercreaties met een team van professionele acteurs. ‘Mon fils ce démon’ werd geschreven en geregisseerd door artistiek directeur Jamal Youssfi en zoomt, net als de vorige creaties, in op de actualiteit en de maatschappij. Deze keer is het startpunt terrorisme en, meer bepaald, de daders.

L'EVANGILE DE CAMARET
90 minuten

Marie is zwanger en denkt dat ze Onze Lieve Vrouw is. Fritz, Antoine en Nicolas hebben besloten om daar niet meer over te discussiëren. ‘Als het haar gelukkig maakt, kunnen we het spel maar beter meespelen en dan zien we wel.’ De dagen gaan voorbij en het leven van de vier figuren op hun stuk land (of is het een camping buiten seizoen?) wordt behoorlijk door elkaar geschud door dit waanbeeld. Als kijker twijfel je of het een klucht of een tragedie is. Hun avonturen en gesprekken worden de parabels van een ongewoon, Rabelaisiaans, grotesk en onvolmaakt evangelie.

JEAN DE LA LUNE
45 minuten

Jean, de enige bewoner van de Maan verveelt zich een beetje daar helemaal boven in de lucht. Hij zou best naar de Aarde willen reizen om zich te amuseren met de Aardbewoners. Wanneer een komeet plots voorbijkomt, grijpt hij zijn kans en hop … vliegt hij naar onze planeet. Maar daar gaat niets zoals verwacht. Zijn komst zorgt voor grote paniek. Soldaten en agenten nemen hem gevangen. Hoe kan de arme Jean hieruit ontsnappen? 

‘Jean de la Lune’ overtuigde ons vooral door de poëtische dimensie, de kunst van eenvoud en contrast en het kinderlijke personage: naïef, puur, boordevol vriendelijkheid en vrijgevigheid en met een verfrissende, positieve kijk op onze wereld.

KWAY
60 minuten

Op een dag tekenen enkele leerkrachten grote witte lijnen op de speelplaats. Ze verbieden de kinderen om een voet over de lijnen te zetten. En dan verdwijnen de leerkrachten plots. Wanneer het begint te onweren en te regenen, beseffen de kinderen dat hun jassen niet eerlijk verdeeld zijn. De meeste kinderen kunnen ook niet meer in de speeltuin. Ze schuilen zo goed en zo kwaad als ze kunnen voor de regen. Wanneer een kindje dat alleen en zonder jas achterblijft op zijn stukje speelplaats begint te smelten, besluiten de kinderen hun nieuwe wereld te organiseren en zoeken ze naar manieren om zich te beschermen tegen de volgende regenbui. 

LE DEPART
80 minuten

Wanneer Brigitte Baillieux in de jury zetelt van de CED-WB Prix des metteurs en scène ontdekt ze de tekst van Mireille Bailly. Ze is meteen verliefd op de grappige en vernietigende tekst, de brutaliteit, die manier om binnen en buiten ondersteboven te draaien waarbij liefdesverdriet een mes in het hart wordt.

IMAGO
60 minuten

In onze derde voorstelling zoomen we in op de ‘microwereld’ rondom ons. De kleine insectjes en beestjes en het gigantische vat aan inspiratie dat ze ons bezorgen. We onderzoeken de relatie die wij mens-beesten hebben met onze kostbare buren in die immense natuur.
Wild, georganiseerd, ontembaar, sociaal en met een ongelooflijk aanpassingsvermogen – insecten bevolken al veel langer dan wij de aarde en zullen onze mensheid zonder twijfel overleven. Het is een groot, mysterieus en poëtisch universum. Een fascinerend continent om te ontdekken en te laten ontdekken ...

TOO MUCH!
35 minuten

‘Too Much’, oftewel de kunst van het overdrijven! Een voorstelling voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Ultraflashy en zonder complexen durven de Mutants wel eens te veel te doen. Denk maar aan een clown die heel veel durft en even vaak onderuit gaat. De acteurs Eno Krojanker, Mélodie Valemberg en Fanny Hanciaux hebben het over goede en slechte smaak en over getalenteerde overdrijvers. Durf jij wel eens te overdrijven?

QUI A PEUR
80 minuten

Met regisseuse Aurore Fattier, schrijver Tom Lanoye en acteurs Claire Bodson, Leila Chaarani, Koen De Sutter en Khadim Fall. Twee ‘oude’ acteurs willen aan het einde van hun carrière samenwerken met twee jongere acteurs die een subsidie krijgen voor hun ‘multiculturele afkomst’. Tijdens hun eerste ontmoeting komen meteen alle sluimerende conflicten naar boven …

Aurore Fattier regisseert de Franstalige versie van deze spannende komedie die op een ludieke manier de tijdgeest ontcijfert. Het oorspronkelijke stuk is van de hand van de grote Vlaamse auteur Tom Lanoye. WIE IS BANG is al een groot succes op de Vlaamse en Nederlandse podia, en verovert binnenkort ook Duitsland.

BELGIUM BEST COUNTRY
80 minuten

In 2017 zorgden vrijwilligers over het hele land samen voor zo’n 50.000 overnachtingen voor migranten. Naar schatting ontvingen meer dan 8.000 Belgische gastgezinnen ten minste eenmaal een migrant in hun huis. Meer nog dan onderdak en voedsel, boden de families de migranten bescherming tegen arbitraire arrestaties en herhaalde uitwijzigingen. 8.000 gezinnen die buiten de lijntjes van de wet durfden kleuren – een echte volksbeweging.

BIRTHDAY
90 minuten

Ed is 9 maanden zwanger en komt aan op de materniteit. Hij koos ervoor om hun kind te dragen. Zijn vrouw Lisa zag het niet meer zitten, na verschillende miskramen en een traumatiserende bevalling. Ze is een zakenvrouw, dappere kostwinner en onvermoeibare werker. In afwachting van de bevalling laat ze haar telefoon niet los.

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
logo_inverse

Download...