Totaalspektakel

LES OISEAUX RARES
75 minuten

‘Les Oiseaux Rares’ is een muzikaal stuk dat tekst en dans combineert met de uitbundigheid van carnaval.
Het werk wordt gedragen door vijf professionele performers, vertellers en zangers en zal mee worden geschreven door tieners (waaronder enkele niet-begeleide minderjarige vreemdelingen) om een narratieve caleidoscoop te creëren die volksverhalen, anekdotes, eigen verhalen, poëzie en muziek met elkaar verweeft. Deze cocktail vertelt ons over echte of denkbeeldige vogels, migratie, wedergeboorte en vindingrijkheid. Het brengt hulde aan de schoonheid, vitaliteit en ongelooflijke oorsprong waaruit elk verhaal is opgebouwd. Het onthult de zeldzame vogels die we zelf zijn.

DECROCHER LA LUNE 2022
105 minuten

De voorstelling Décrocher la Lune is een totaalspektakel, een stadsopera waarin een groot aantal podiumkunsten (theater, circus, straatkunst, dans, muziek, enz.) samenkomen. Het is de bedoeling dat de tentoonstelling openstaat voor de wereld (een sterke identiteit en regionale trots zijn niet synoniem met zich opsluiten). Het bijzondere is dat dit stuk het resultaat zal zijn van een 12 maanden lang burgerproject. Het wordt een veelzijdige creatie waarin de scènes worden gecreëerd tijdens workshops met amateurs onder begeleiding van professionals uit elke betrokken discipline.

L'été en tournée - Les Folkloriades de Bruxelles - Le Trou du Diable
35 minuten

Zet je schrap voor een magische nacht en stap mee in de dolle sarabande die Luc Petit en zijn Nocturnales-team voor je hebben verzonnen!
Een tijdloos moment, een mix van geschiedenis, folklore en tradities – in een eigentijdse en originele enscenering!
Dansers, acrobaten, jongleurs en artiesten spoken door de groene kathedraal.

Stap deze zomer mee in de legende van Les Folkloriales!

L'été en tournée - La Machine de Marly - De Modave à Versailles
40 minuten

Tussen een groen plateau en een snel stromende gracht ontvangt het kasteel van Modave zijn bezoekers op een majestueuze en harmonieuze binnenplaats, hoog boven de vallei van Hoyoux.

Het park in Engelse stijl verbergt duizend verrassingen en evenveel hoekjes. Sensaties en sferen volgen elkaar in sneltempo op terwijl je hier ronddwaalt.

Het bovenste terras van het park, 90 meter boven de klif van Hoyoux, wordt gedurende twee weken het decor voor een dialoog tussen geschiedenis en heden, tussen vernuft en toekomst.

Hier werden Versailles en zijn watertuinen mogelijk gemaakt. De beroemde ‘Machine van Marly’ werd uitgevonden door Renkin Sualem speciaal voor Modave, waarna het werd geëxporteerd om de dromen van de Zonnekoning waar te maken.

L'été en tournée - Les Folkloriades de Beloeil - Le Petit Chaperon Rouge
90 minuten

Er was eens een sprookje op ware grootte, nagebouwd en bedacht door Luc Petit, alchemist van het onverwachte ...

Treed in de voetsporen van Roodkapje en stap mee in dit klassieke sprookje van Perrault.

Trompe l’œil-decors, luchtacrobaten, ruiters, jongleurs, poppenspelers, dansers, jongleurs en vuurspuwers zullen deze fantastische allegorie tot leven brengen, van de eerste tot de laatste plottwist!

L'ETE EN TOURNEE - LES FOLKLORIADES DE BASTOGNE - LES SONGES D'ARDUINNA
30 minuten

Van 20 tot 29 augustus ontvangt de stad Bastogne een voorstelling van Luc PETIT in het Parc Elisabeth van Bastogne !

Zet je schrap voor een magische nacht en stap mee in de dolle sarabande die Luc Petit en zijn Nocturnales-team voor je hebben verzonnen!
Een tijdloos moment, een mix van geschiedenis, folklore en tradities – in een eigentijdse en originele enscenering!

Piches Cacayes, Joyeux Sbirloux, reuzen en Herdiers duiken mee in een waanzinnige sarabande waarin Waalse accenten en uitzinnige ritmes worden vermengd.

Dansers, acrobaten, jongleurs en artiesten spoken door de groene kathedraal.

Stap deze zomer mee in de legende van Les Folkloriales!

ODYSSEUS, SONG FOR A TEENAGER
50 minuten

Dit project gebruikt de terugkeer van Odysseus, uit het gelijknamige epos van Homerus, als uitgangspunt om op onderzoek te gaan naar onze identiteit, onze betrokkenheid bij de maatschappij en onze collectieve veerkracht. Net zoals bij onze vorige voorstellingen wordt het literaire werk niet op scène gebracht, maar gebruikt als katalysator om eigen scenische beelden te creëren. Een voorstelling op het kruispunt van dans, theater, beeldende kunst en klankkunst.

LANTERNA MAGICA
1 minuten

LANTERNA MAGICA,

‘Lanterna magica’ geschreven door Jean-Pierre Deschepper en Emmanuel Braff is een buitenspektakel rond natuur, betovering en verbeelding. Het is een spektakel pur sang, een magische boswandeling met immersief theater, lichtprojecties en geluidsanimaties. Deze unieke creatie koos een van de mooiste parken van België, het domein van het Kasteel van Terhulpen, als betoverende decor.

Supported by Taxshelter.be

txt.jpg

TXT - LES CONFESSIONS D'UN ASTROPHYSICIEN

van Paul-Jean Vranken
reine_image.jpg

REINES

van Yasmine Benkiran
the_chapel.jpg

THE CHAPEL

van Dominique Deruddere
decrocher_la_lune_2022.jpg

DECROCHER LA LUNE 8 (2022)

van Fabrice Murgia
logo_inverse

Download...