Totaalspektakel

ODYSSEUS, SONG FOR A TEENAGER
50 minuten

Dit project gebruikt de terugkeer van Odysseus, uit het gelijknamige epos van Homerus, als uitgangspunt om op onderzoek te gaan naar onze identiteit, onze betrokkenheid bij de maatschappij en onze collectieve veerkracht. Net zoals bij onze vorige voorstellingen wordt het literaire werk niet op scène gebracht, maar gebruikt als katalysator om eigen scenische beelden te creëren. Een voorstelling op het kruispunt van dans, theater, beeldende kunst en klankkunst.

LANTERNA MAGICA
1 minuten

LANTERNA MAGICA,

‘Lanterna magica’ geschreven door Jean-Pierre Deschepper en Emmanuel Braff is een buitenspektakel rond natuur, betovering en verbeelding. Het is een spektakel pur sang, een magische boswandeling met immersief theater, lichtprojecties en geluidsanimaties. Deze unieke creatie koos een van de mooiste parken van België, het domein van het Kasteel van Terhulpen, als betoverende decor.

I SILENTI
90 minuten

I Silenti wil de poëtische woordvoerder zijn van zij die het zwijgen werden opgelegd, de stemlozen, van datgene wat met de tijd verouderd of verdwenen is, de lege pagina's van ongeschreven brieven, blindheid, leegte en ruïnes die een katalysator kunnen zijn voor troost, genezing, herstel en schoonheid.

Sinds enkele jaren concentreert Fabrizio Cassol zich op een ‘nieuwe’ kunstvorm, tussen concert, opera, dans en theater in. Deze keer gebruikt hij Monteverdi madrigalen als basis, de eerste vocale muziek in onze geschreven traditie, om emoties op te roepen met drama, passie en vreugde.

Een van de pijlers van het werk is het herontdekken van de oorspronkelijke essentie van het madrigaal, dat in die tijd brak met het formele kader dat door de kerk werd opgelegd.

PHEDRE
120 minuten

Dit werk gaat over Phèdre, oorspronkelijk geschreven door Racine (en geïnspireerd op Seneca en Euripides).

EXTREME MALECANE
90 minuten

In ‘EXTREME/MALECANE’ trekt Paola Pisciottano de fascinatie van de jeugd voor neonationalistische ideologieën en de omvang van dit fenomeen in Europa in twijfel. Als voorbereiding werden tussen 2017 en 2019 60 jongeren (14-23 jaar) geïnterviewd uit verschillende landen (België, Italië, Frankrijk en Griekenland) en verschillende sociaaleconomische omstandigheden. Vier acteurs uit dezelfde vier landen vertalen de resultaten van het onderzoek naar het podium.

De voorstelling wordt in november 2020 gecreëerd in het Théâtre Royal de l'ANCRE. De tournee is gepland in 2021. Het stuk reist onder meer naar het Théâtre National in Brussel, het Théâtre Jean Vilar in Vitry-sur-Seine en het Forum Jacques Prévert in Carros in Frankrijk.

LE DÎNER
105 minuten

Een adaptatie van de roman ‘Het Diner’ van Herman Koch door Jean-Michel Frère. Tijdens een etentje in een chic restaurant ontstaat er een vlammende ruzie tussen Paul en Claire aan de ene kant van de tafel en Serge en Babette aan de andere. De twee mannen zijn broers. Een van hen is een vooraanstaand politicus. De spanning is te snijden, de verwijten vliegen over de netjes gedekte tafel. Tussen hoofdgerecht en dessert wordt een onthulling op tafel gelegd die hun vriendschap zwaar op de proef stelt en het ergste in elk van hen naar bovenhaalt. Terwijl de twee koppels wanhopig proberen om de situatie achter gesloten deuren te regelen, worden alle etiquette en welgemanierdheid al snel overboord gegooid.

SCIENCE-FICTIONS
120 minuten

Hoe zal onze wereld er over 10, 20 of 100 jaar uitzien? Zal de bevolking blijven groeien? Zullen we nieuwe buitenaardse territoria ontdekken en nog meer innovatieve technologie uitvinden? Of staat er ons een tijd van schaarste en natuurrampen te wachten? Welk toekomstbeeld verkies jij? Een rampscenario à la Mad Max of een machtig Star Wars-epos? ‘Science-fictions’ verzint fictieve toekomstscenario’s en onderzoekt zo onze relatie tot de toekomst.

AVEZ-VOUS INTÉGRÉ LE PRINCIPE DE RÉUSSITE?
90 minuten

Na de visuele theaterstukken ‘Petites histoires très courtes, très tristes et très cruelles’, ‘Déviations’, ‘Fragile’, ‘Irregular’, ‘Silence’, ‘Skin’ en ‘Love is in the air’, waarin bijna niet werd gesproken, brengt Isabelle Darras nu een stuk waarbij de tekst en de auteur een even grote rol krijgen toebedeeld als de beelden en de poppen.

Décrocher la lune
120 minuten

‘Décrocher la lune’ is een een stadsopera waarin zowel theater en circus, als straatheater, dans en muziek aan bod komen. Uniek aan dit totaalspektakel is de combinatie van professionele artiesten en gepassioneerde amateurs. Het creatieproces was dan ook erg gevarieerd. Vele scènes werden tijdens workshops gemaakt door de amateurs onder begeleiding van een expert. Daarnaast werd ook ontzettend veel aandacht besteed aan de scenografie, de kostuums, de attributen en de professionele technische begeleiding. Deze voorstelling brengt de geschiedenis en ontwikkeling van La Louvière en viert de 150e verjaardag van de stad.

The Great He Goat
70 minuten

Een grote groep mannen en vrouwen, zoals Goya ze schilderde in een Spaans oorlogsdecor, doorkruist de rampen van de geschiedenis. Wat ze kennen lijkt voor hun ogen af te brokkelen, hun link met de werkelijkheid neemt bizarre vormen aan. Ze zingen als doven, brengen verloren liedjes en slaan op de aarde met de trotse ritmes van oude seguidillas. ‘The Great He-Goat’ is een groot project met 11 performers, geïnspireerd op Goya's zwarte schilderijen. Dit totaalspektakel verenigt dans en muziek, maar ook gemanipuleerde vormen en verwijzingen naar de schilderkunst.

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...