Totaalspektakel

L'été en tournée - Les Folkloriades de Bruxelles - Le Trou du Diable
35 minuten

Zet je schrap voor een magische nacht en stap mee in de dolle sarabande die Luc Petit en zijn Nocturnales-team voor je hebben verzonnen!
Een tijdloos moment, een mix van geschiedenis, folklore en tradities – in een eigentijdse en originele enscenering!
Dansers, acrobaten, jongleurs en artiesten spoken door de groene kathedraal.

Stap deze zomer mee in de legende van Les Folkloriales!

L'été en tournée - La Machine de Marly - De Modave à Versailles
40 minuten

Tussen een groen plateau en een snel stromende gracht ontvangt het kasteel van Modave zijn bezoekers op een majestueuze en harmonieuze binnenplaats, hoog boven de vallei van Hoyoux.

Het park in Engelse stijl verbergt duizend verrassingen en evenveel hoekjes. Sensaties en sferen volgen elkaar in sneltempo op terwijl je hier ronddwaalt.

Het bovenste terras van het park, 90 meter boven de klif van Hoyoux, wordt gedurende twee weken het decor voor een dialoog tussen geschiedenis en heden, tussen vernuft en toekomst.

Hier werden Versailles en zijn watertuinen mogelijk gemaakt. De beroemde ‘Machine van Marly’ werd uitgevonden door Renkin Sualem speciaal voor Modave, waarna het werd geëxporteerd om de dromen van de Zonnekoning waar te maken.

L'été en tournée - Les Folkloriades de Beloeil - Le Petit Chaperon Rouge
90 minuten

Er was eens een sprookje op ware grootte, nagebouwd en bedacht door Luc Petit, alchemist van het onverwachte ...

Treed in de voetsporen van Roodkapje en stap mee in dit klassieke sprookje van Perrault.

Trompe l’œil-decors, luchtacrobaten, ruiters, jongleurs, poppenspelers, dansers, jongleurs en vuurspuwers zullen deze fantastische allegorie tot leven brengen, van de eerste tot de laatste plottwist!

L'ETE EN TOURNEE - LES FOLKLORIADES DE BASTOGNE - LES SONGES D'ARDUINNA
30 minuten

Van 20 tot 29 augustus ontvangt de stad Bastogne een voorstelling van Luc PETIT in het Parc Elisabeth van Bastogne !

Zet je schrap voor een magische nacht en stap mee in de dolle sarabande die Luc Petit en zijn Nocturnales-team voor je hebben verzonnen!
Een tijdloos moment, een mix van geschiedenis, folklore en tradities – in een eigentijdse en originele enscenering!

Piches Cacayes, Joyeux Sbirloux, reuzen en Herdiers duiken mee in een waanzinnige sarabande waarin Waalse accenten en uitzinnige ritmes worden vermengd.

Dansers, acrobaten, jongleurs en artiesten spoken door de groene kathedraal.

Stap deze zomer mee in de legende van Les Folkloriales!

ODYSSEUS, SONG FOR A TEENAGER
50 minuten

Dit project gebruikt de terugkeer van Odysseus, uit het gelijknamige epos van Homerus, als uitgangspunt om op onderzoek te gaan naar onze identiteit, onze betrokkenheid bij de maatschappij en onze collectieve veerkracht. Net zoals bij onze vorige voorstellingen wordt het literaire werk niet op scène gebracht, maar gebruikt als katalysator om eigen scenische beelden te creëren. Een voorstelling op het kruispunt van dans, theater, beeldende kunst en klankkunst.

LANTERNA MAGICA
1 minuten

LANTERNA MAGICA,

‘Lanterna magica’ geschreven door Jean-Pierre Deschepper en Emmanuel Braff is een buitenspektakel rond natuur, betovering en verbeelding. Het is een spektakel pur sang, een magische boswandeling met immersief theater, lichtprojecties en geluidsanimaties. Deze unieke creatie koos een van de mooiste parken van België, het domein van het Kasteel van Terhulpen, als betoverende decor.

I SILENTI
90 minuten

I Silenti wil de poëtische woordvoerder zijn van zij die het zwijgen werden opgelegd, de stemlozen, van datgene wat met de tijd verouderd of verdwenen is, de lege pagina's van ongeschreven brieven, blindheid, leegte en ruïnes die een katalysator kunnen zijn voor troost, genezing, herstel en schoonheid.

Sinds enkele jaren concentreert Fabrizio Cassol zich op een ‘nieuwe’ kunstvorm, tussen concert, opera, dans en theater in. Deze keer gebruikt hij Monteverdi madrigalen als basis, de eerste vocale muziek in onze geschreven traditie, om emoties op te roepen met drama, passie en vreugde.

Een van de pijlers van het werk is het herontdekken van de oorspronkelijke essentie van het madrigaal, dat in die tijd brak met het formele kader dat door de kerk werd opgelegd.

PHEDRE
120 minuten

Dit werk gaat over Phèdre, oorspronkelijk geschreven door Racine (en geïnspireerd op Seneca en Euripides).

Supported by Taxshelter.be

reine_image.jpg

REINES

van Yasmine Benkiran
txt.jpg

TXT - LES CONFESSIONS D'UN ASTROPHYSICIEN

van Paul-Jean Vranken
the_chapel.jpg

THE CHAPEL

van Dominique Deruddere
logo_inverse

Download...