Totaalspektakel

PINOCCHIO
120 minuten

Deze zomer trekken Luc PETIT en Les Nocturnales aan de touwtjes van Pinokkio. De tijdloze klassieker van Collodi wordt op een magische manier opnieuw verteld, voor een nacht badend in het zachte licht van de wensster ...
Het Park van het Kasteel van Beloeil wordt het adembenemende decor voor dit gigantische poppentheater. Luchtacrobaten, straatartiesten, dansers, jongleurs en vuurspuwers toveren een stukje hout om tot een ondeugend jongetje dat steunt op de gratie van de blauwe fee en een vaderliefde die alles overwint.
Trapt Pinokkio in de val van de sluwe vos? Zal de walvis uit de ijsplas tevoorschijn komen?

De neus van wie beweert het antwoord te weten, zal snel langer worden!

LE JEU DE JEAN ET D'ALICE
60 minuten

MICHAEL
60 minuten

Een nieuw toneelstuk, bedacht door Guillaume Kerbusch en geregisseerd door Laura Petrone.

LE COMBAT DES ANGES
45 minuten

LUC PETIT, bedenker en regisseur van de voorstellingen, en MICHEL TEHEUX, auteur van de teksten, vonden samen het concept ‘patrimoniale opera’ uit.
Een poëtische lezing van ons patrimonium ... Een subtiele alchemie tussen alle artistieke uitingen ... Deze voorstelling belooft een originele creatie te zijn. De multidisciplinaire show maakt gebruik van de meest innovatieve technologieën. Met lichtspel wordt het gebouw als een uniek decor en als een acteur an sich extra in de verf gezet. Dit verhaal moet niet alleen worden gehoord, maar ook worden beleefd.
Het uitbundige spel, het betoverende licht en de verrassende optredens zullen het publiek ontroeren. De toeschouwers worden meegevoerd door deze totaalshow waarin ze zelf tot acteur worden uitgeroepen.

LES OISEAUX RARES
75 minuten

‘Les Oiseaux Rares’ is een muzikaal stuk dat tekst en dans combineert met de uitbundigheid van carnaval.
Het werk wordt gedragen door vijf professionele performers, vertellers en zangers en zal mee worden geschreven door tieners (waaronder enkele niet-begeleide minderjarige vreemdelingen) om een narratieve caleidoscoop te creëren die volksverhalen, anekdotes, eigen verhalen, poëzie en muziek met elkaar verweeft. Deze cocktail vertelt ons over echte of denkbeeldige vogels, migratie, wedergeboorte en vindingrijkheid. Het brengt hulde aan de schoonheid, vitaliteit en ongelooflijke oorsprong waaruit elk verhaal is opgebouwd. Het onthult de zeldzame vogels die we zelf zijn.

DECROCHER LA LUNE 2022
105 minuten

De voorstelling Décrocher la Lune is een totaalspektakel, een stadsopera waarin een groot aantal podiumkunsten (theater, circus, straatkunst, dans, muziek, enz.) samenkomen. Het is de bedoeling dat de tentoonstelling openstaat voor de wereld (een sterke identiteit en regionale trots zijn niet synoniem met zich opsluiten). Het bijzondere is dat dit stuk het resultaat zal zijn van een 12 maanden lang burgerproject. Het wordt een veelzijdige creatie waarin de scènes worden gecreëerd tijdens workshops met amateurs onder begeleiding van professionals uit elke betrokken discipline.

L'été en tournée - Les Folkloriades de Bruxelles - Le Trou du Diable
35 minuten

Zet je schrap voor een magische nacht en stap mee in de dolle sarabande die Luc Petit en zijn Nocturnales-team voor je hebben verzonnen!
Een tijdloos moment, een mix van geschiedenis, folklore en tradities – in een eigentijdse en originele enscenering!
Dansers, acrobaten, jongleurs en artiesten spoken door de groene kathedraal.

Stap deze zomer mee in de legende van Les Folkloriales!

L'été en tournée - La Machine de Marly - De Modave à Versailles
40 minuten

Tussen een groen plateau en een snel stromende gracht ontvangt het kasteel van Modave zijn bezoekers op een majestueuze en harmonieuze binnenplaats, hoog boven de vallei van Hoyoux.

Het park in Engelse stijl verbergt duizend verrassingen en evenveel hoekjes. Sensaties en sferen volgen elkaar in sneltempo op terwijl je hier ronddwaalt.

Het bovenste terras van het park, 90 meter boven de klif van Hoyoux, wordt gedurende twee weken het decor voor een dialoog tussen geschiedenis en heden, tussen vernuft en toekomst.

Hier werden Versailles en zijn watertuinen mogelijk gemaakt. De beroemde ‘Machine van Marly’ werd uitgevonden door Renkin Sualem speciaal voor Modave, waarna het werd geëxporteerd om de dromen van de Zonnekoning waar te maken.

L'été en tournée - Les Folkloriades de Beloeil - Le Petit Chaperon Rouge
90 minuten

Er was eens een sprookje op ware grootte, nagebouwd en bedacht door Luc Petit, alchemist van het onverwachte ...

Treed in de voetsporen van Roodkapje en stap mee in dit klassieke sprookje van Perrault.

Trompe l’œil-decors, luchtacrobaten, ruiters, jongleurs, poppenspelers, dansers, jongleurs en vuurspuwers zullen deze fantastische allegorie tot leven brengen, van de eerste tot de laatste plottwist!

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...