Fictie langspeelfilm

LEBENSLICHT
Kleur  -  60 minuten

Een quasi-narratieve verbeelding op muziek van Bach waarin het verhaal de interpretatie van de muziek inspireert maar
evenzeer de muziek de narratieve kracht van het verhaal ontwikkelt.

TOTO
Kleur  -  90 minuten

Toto is de verfilming van de gelijknamige strip van Thierry Coppée, uitgegeven door Editions Delcourt.

DELICIEUX
Kleur  -  105 minuten

Manceron is de privé-kok van de hertog van Chamfort. Na een meningsverschil met zijn meester wordt hij ontslagen. Vastbesloten om nooit meer te koken, zoekt hij onderdak in het oude koetshuis van zijn vader. Dankzij een leerling herontdekt hij beetje voor beetje de liefde voor de keuken. Zo komt hij op het idee om zijn gerechten rechtstreeks aan de mensen aan te bieden. Een heel nieuw concept: het allereerste restaurant is geboren…

MANDIBULES
Kleur  -  90 minuten

Jean-Gab en Manu, twee simpele zielen, ontdekken een reusachtige vlieg in de kofferbak van een auto en besluiten hem te trainen om er geld mee te verdienen.

EN PASSANT PECHO
Kleur  -  90 minuten

Hedi en Cokeman zijn de twee meest belabberde dealers van Parijs. De tweederangs oplichters proberen snoeprepen te verkopen als hasj. De twee zijn hun huidige levensstijl beu en juichen het huwelijk van Hedi's zusje met drugsbaron, Arsène Van Gluten, dan ook enthousiast toe. Op aandringen van zijn nieuwe vrouw belooft Van Gluten hen enkele kilo's Mojo Mango cannabis te bezorgen. Hedi en Cokeman zien eindelijk de mogelijkheid om hun eigen netwerk uit te bouwen. De twee zijn er van overtuigd dat dit het einde van alle miserie is, maar beseffen ze niet dat hun problemen eigenlijk nog moeten beginnen...

GHOST TROPIC AKA NIGHT PALACE
Kleur  -  80 minuten

« De achtenvijftigjarige Khadija valt na een lange werkdag ‘s avonds laat in slaap op de metro. Wanneer ze wakker wordt aan de eindhalte, heeft ze geen andere keuze dan de tocht naar huis te voet verder te zetten. Deze nachtelijke tocht dwingt haar om hulp te vragen en te geven aan de andere bewoners van de nacht.»

De Gebroeders Schimm
Kleur  -  120 minuten

Lilith is een pienter, jong meisje dat van detectives en mysteries houdt; altijd klaar voor een spannend avontuur. Maar haar moeder,Merel, een alleenstaande ornitoloog, wil haar naar het internaat sturen.

Les Partisans
Kleur  -  100 minuten

Welkom in de Karpaten in 1943. Een groep van Joodse partizanen is samen op pad. Mannen, vrouwen, kinderen en bejaarden verenigd door eenzelfde doel, opgejaagd door eenzelfde vijand en aangevoerd door Kamil, hun commandant. Met heel weinig middelen trekken ze vol overgave en ongeziene durf op een missie. Ze strijden niet alleen voor hun eigen leven, maar voor het leven en de zielen van de gedeporteerden die opgesloten zitten in de treinen richting concentratiekampen.

L'ORIGINE DU MONDE
Kleur  -  90 minuten

De 40-jarige Jean-Louis komt thuis en beseft plots dat zijn hart niet meer klopt.

Leeft hij nog ? Is hij overleden? Leeft hij op geleende tijd? Hij piekert en zwoegt. Noch zijn vriend de dierenarts, noch zijn vrouw Valérie kunnen hem helpen. Enkel Valéries holistische lifecoach lijkt te weten wat te doen.

Maar dat betekent dat Jean-Louis zijn aanwijzingen zal moeten volgen en moet terugkeren naar de oorzaak van zijn problemen: zijn moeder, of meer bepaald het geslachtsdeel van zijn moeder waarvan hij dan een foto moet maken...

THE TRANSLATOR
Kleur  -  100 minuten

Maart 2011.
Wanneer de Syrische revolutie start, besluit een politieke vluchteling illegaal terug te keren naar Syrië. Hij zet alles op het spel om zijn broer te bevrijden, die door het Assad-regime is gearresteerd.

ether_after.png

ETHER/AFTER

van Armel Roussel
comment_je_suis_devenu_un_super_hero.jpg

COMMENT JE SUIS DEVENU SUPER-HEROS

van Douglas Attal
ballon_bandit.png

BALLON BANDIT

van Didier Poiteaux
notre_dame_de_paris_debroux_thierry.png

NOTRE DRAME DE PARIS

van Thierry Debroux
logo_inverse

Download...