Fictie langspeelfilm

DENT POUR DENT
Kleur  -  90 minuten

Idrissa vit dans la banlieue de Dakar, au Sénégal. Suite à des mesures de restriction budgétaire ordonnées par le FMI, il a perdu son emploi de fonctionnaire. Le jour où sa prime de licenciement se tarit, il se voit contraint de vivre aux dépens de sa femme.

Il recherche alors par tous les moyens la manière de retrouver sa fierté d’homme qu’il pense avoir perdue.

RONALD KRUMP
Kleur  -  1 minuten

Als Frank, de voormalige pornoster Ronald Krump, een zware schuld niet kan aflossen, wordt zijn dochter Sophie gekidnapt. Wanhopig roept hij de hulp in van zijn vriend Pedro. De twee vrienden trekken op een wild, onwaarschijnlijk avontuur om Sophie te redden.

LES JEUNES AMANTS
Kleur  -  105 minuten

Op 70 jaar is Shauna ervan overtuigd dat het beste van haar leven voorbij is. Maar dan ontmoet ze Pierre, een getrouwde man met een gezien, die 25 jaar minder op de teller heeft staan. Ze hebben elkaar 15 jaar eerder al eens ontmoet en toen had hij haar al overdonderd. Pierre en Shauna zijn op slag volledig van elkaar in de ban en startten een affaire. Maar hoe ziet hun toekomst er samen uit?

SUPREMES
Kleur  -  110 minuten

Frankrijk, begin jaren 90.

In een periode waarin de confrontaties tussen de polities en de banlieues steeds gewelddadiger worden, laten ook lokale hiphoppers hun protest klinken doorheen hun muziek. Twee jongeren uit Seine-Saint-Denis, JoeyStarr en Kool Shen worden al snel de onofficiële woordvoerders van een volledige generatie.

Suprême NTM wordt geboren en met hen ook de rap.

C'EST DE FAMILLE
Kleur  -  90 minuten

Manon, een verlegen zestienjarige, moet bij haar vreselijke grootmoeder Yvonne intrekken. Yvonne was in een vorig leven een radicale feministe, maar heeft ondertussen Alzheimer. De hele situatie wordt nog moeilijker als Yvonne Manon begint te verwarren met haar dochter, Manons moeder. Verrassend genoeg besluit Manon mee te gaan in de waanbeelden van Yvonne en in de rol van haar moeder te kruipen, die ze zelf nooit heeft gekend. Zo ontdekt ze het echte verhaal over de vrouwen in haar familie en raakt ze geïnspireerd om die traditie verder te zetten.

PIOVE AKA THE RAIN
Kleur  -  120 minuten

Een groep buurtbewoners ontdekt dat ze ditmaal niet kunnen schuilen voor de regen. Eens het start met regenen is alles mogelijk en is niemand nog veilig. Het dringt tot diep in hun botten door en roept een wervelwind van pijnlijke herinneringen, verschrikkelijke beelden en extreme gebaren op.

Zwarte wolken doemen dreigend op aan de horizon. Er is geen tijd te verliezen. Wegwezen! Of blijf, als je dat liever doet. Maar vertrouw niemand. Als de regen valt, is niets nog hetzelfde.

BO AKA ZOLA AKA AFTER THE STORKS
Kleur  -  110 minuten

Wanneer de twintigjarige Bo bij het het graf van haar vader in Georgië vrachtwagenchauffeur Levan ontmoet, is een vriendschap onontkoombaar.

Maar wanneer de waarheid over hun verleden zich begint te ontrafelen, blijkt hun band veel sterker te zijn dan Bo zich ooit had kunnen voorstellen.

WHALE HUNTER
Kleur  -  80 minuten

De 15-jarige Leshka woont in Chukotka, een afgelegen dorpje op 180 km van Alaska. Zoals de meeste mannen in zijn dorp vist hij op walvissen. Dat is de enige manier om voedsel te vinden en te overleven in dit ruige klimaat.

OTTO THE BARBARIAN
Kleur  -  110 minuten

In de buitenwijken van Boekarest speelt zich het verhaal van de 17-jarige Otto af, een punk met een enorme mohawk, die de dood van zijn vriendin Laura moet zien te verwerken.
De tragische gebeurtenis, door de politie als zelfmoord wordt beschouwd, leidt tot een onderzoek van de sociale dienst onder leiding van Costin. Hij is verbaasd over Otto's gebrek aan verdriet en zoekt toenadering tot de jongen.
Otto lijkt gevangen te zitten in de leegte die Laura heeft achtergelaten, gevangen in een vicieuze cirkel tussen zijn ouders, zijn demente oude opa, Laura's moeder en de video’s die Laura en Otto tijdens haar leven hebben gemaakt.

HARVEST
Kleur  -  100 minuten

Een vrouw, halverwege de twintig, verlaat de luchthaven van Beiroet en wandelt in het midden van de nacht naar haar ouderlijk huis. Na een lange tijd in het buitenland zonder contact met haar familie, lijkt Jana slechte ervaringen achter zich te laten.
Thuis zijn voelt vertrouwd en vreemd tegelijkertijd. De druk om weer in haar oude leven te passen en alles te vertellen over haar tijd in het buitenland weegt zwaar.
In het nauw gedreven en vastbesloten om zich niet gewonnen te geven, zoekt Jana weer contact met Adam en andere vrienden uit Beiroet. Misschien was haar vertrek een vergissing? De situatie voelt erg confronterend, maar bevestigt tegelijkertijd haar overtuigingen. Ze moet zichzelf onder ogen durven zien voordat ze verder kan.

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
mini_ver.png

MINI-VER

van Ariane Buhbinder
love_is_not_an_orange.png

LOVE IS NOT AN ORANGE

van Babara Otilia
logo_inverse

Download...