Fictie langspeelfilm

LES VOLETS VERTS
Kleur  -  80 minuten

CET ETE LA
Kleur  -  110 minuten

Dune is 11 jaar. Zoals elke zomer gaat ze samen met haar ouders naar hun huis in Landes waar de 9-jarige Mathilde ook zal zijn. Een hechte vriendschap tussen twee meisjes die te kleine hutjes afbreken, medelijden hebben met de vorm van de wolken, jaloers loeren naar de crop top van een tiener, verbaasd staren naar haar verloofde en horrorfilms minder eng vinden dan vroeger. Een zomer waarin de kindertijd een beetje verder weg raakt. Maar Dune ruikt een geheim. Wat is het?

La Bataille de Farador
Kleur  -  90 minuten

Charles, een echte pro in rollenspellen zoals ‘Dungeons & Dragons’, ontvlucht zijn liefdesproblemen en professionele verplichtingen door het merendeel van zijn tijd door te brengen in het fictieve universum Farador – tot groot plezier van zijn huis- en spelgenoten, Louis en Guillaume. Maar wanneer de zus van Charles onverwacht terugkeert uit het buitenland wordt de leventje van de drie tieners danig verstoort. Kim zoekt afleiding van haar eigen existentiële crisis en wil haar broer kost wat kost helpen om zijn dromen waar te maken – tot groot ongenoegen van de twee anderen die net alles doen om dat te vermijden. De confrontaties in hun fantasiewereld en in het echte leven krijgen plots een nieuwe dimensie. Zo start … de legendarische Slag van Farador!

Orlando
Kleur  -  1 minuten

Een oude boer moet voor het eerst in zijn leven zijn dorpje in Italië verlaten om in Brussel te zorgen voor zijn kleindochter wiens ouders zijn overleden. Hij moet heel wat obstakels overwinnen. De grootste uitdaging van allemaal is misschien wel beslissen wie een goed gezin zou zijn voor het meisje.

TU NE TUERAS PLUS
Kleur  -  105 minuten

Jeff, een 50-jarige meedogenloze huurmoordenaar, heeft een probleem. Hij valt flauw zodra hij een druppeltje bloed ziet. Nu zijn professionele toekomst op het spel staat, zal hij zich moeten omscholen.

Zo ontmoet hij Karim, een jonge man met een onwankelbaar vertrouwen in de mensheid, en zijn vriendin Stéphanie, die droomt van een leven vol avontuur. Ondanks zichzelf raakt Jeff gehecht aan het jonge idealistische koppel. Tot het verleden hem inhaalt …

JOUR 37
Kleur  -  120 minuten

Bij een bosbrand ontvluchten Simon (41 jaar) en zijn vader Joseph (76 jaar) hun huis met de auto. Wat begon als een klein brandje wordt al snel een verwoestende vuurzee. Tussen de assen en de grote paniek, moeten Simon en Joseph allerlei obstakels overwinnen om te ontsnappen aan de vlammen. Terwijl buiten de chaos groeit, worden Simon en Joseph in hun auto geconfronteerd met hun verleden, met onuitgesproken zaken en met hun trauma’s … Dit is misschien het uitgelezen moment voor Simon om eindelijk op zoek te gaan naar een oplossing voor de angstaanvallen die hem al jaren teisteren.

ASSIGNMENT TRAP
Kleur  -  90 minuten

Ella (35), CEO van een multinational, en haar lijfwacht, Lucas (40), zijn verliefd. Hun leven lijkt perfect tot ze op een dag gaan wandelen in de bergen. Ze worden meegesleurd in enn buitengewoon complot dat hun relatie en zelfs hun leven bedreigt.

LE PARADIS
Kleur  -  90 minuten

Joe en William zitten alle twee in een jeugdinrichting, waar orde en discipline de plak zwaaien. Ze worden verliefd op elkaar.

Maar om van elkaar te houden, zullen ze de wet moeten overtreden.

LAST DANCE
Kleur  -  100 minuten

De 75-jarige Germain geniet van zijn pensioen, vol ongegeneerd luieren en lichte misantropie. Lise met wie hij al 50 jaar getrouwd is, zorgt thuis voor alles en vult haar dagen met kunstprojecten en vrijwilligersactiviteiten. Als Lise plots overlijdt wordt het leven van Germain volledig overgenomen door zijn familie. Tegen zijn zin zetten ze hem onder permanent toezicht. Maar ze zijn niet op de hoogte van Lise en Germains geheime belofte aan elkaar: wie als laatste overblijft moet er alles aan doen om het project van de ander af te maken. Daarom staat Germain voor het eerst in zijn leven op het podium van een theater waar hij choreografe Maria La Ribot vraagt of hij zijn vrouw mag vervangen in haar hedendaagse dansvoorstelling.

THE CHAPEL
Kleur  -  90 minuten

Jennifer Rogiers, een jonge pianotalent doet mee aan de wereldbekende Elisabethwedstrijd. Tijdens dit evenement worden de 12 finalisten zeven dagen lang afgezonderd in ‘de kapel’. Er mag op geen enkele manier contact worden gelegd met de buitenwereld. Jennifer lijdt onder de stress van de wedstrijd en onder het isolement. Het roept nare herinneringen op aan haar verleden.

Supported by Taxshelter.be

reine_image.jpg

REINES

van Yasmine Benkiran
txt.jpg

TXT - LES CONFESSIONS D'UN ASTROPHYSICIEN

van Paul-Jean Vranken
the_chapel.jpg

THE CHAPEL

van Dominique Deruddere
logo_inverse

Download...