Fictie langspeelfilm

MEME AU MILIEU DES RUINES
Kleur  -  105 minuten

De 60-jarige Mireille Stockaert is een eenzame, gebroken vrouw. Ze houdt van schilderkunst en poëzie en werkt als serveerster in de cafetaria van de kunstacademie in Namen. Haar leven neemt een dramatische wending wanneer ze besluit om in het grote ouderlijke huis te gaan wonen dat ze geërfd heeft. Drie mannen gooien haar routine volledig om en bereiden haar, zonder het te beseffen, voor op de terugkeer van de vierde, haar grote jeugdliefde.

L'EMPIRE
Kleur  -  120 minuten

Achter het leven van de inwoners van een vissersdorp aan de Opaalkust schuilt het parallelle, epische leven van de ridders van interplanetaire rijken. Een bloedige strijd barst los tussen deze clans bij de aankondiging van de geboorte van de Margat, een herrezen prins, paars en weerzinwekkend, een Beest van het Einde der Tijden, en een jong echtpaar dat van elkaar wordt gescheiden in hun doodgewone woonwijk.

THE PEACOCK
Kleur  -  100 minuten

Een groep Duitse bankiers gaat op teambuilding in de Schotse Highlands. Een landhuis dat betere dagen heeft gekend, een Lord en Lady en hun maffe personeel. Een verouderde psycholoog en een overambitieuze kok. Ruziënd personeel en hun opgebrande baas. En tenslotte, een gekke pauw ... De perfecte ingrediënten voor een charmante en grillige komedie, waar de volgende ramp steeds op de loer ligt.

BAC+12
Kleur  -  90 minuten

Een overgediplomeerde gekleurde dertiger uit een hyperbevoorrecht milieu moet zijn trots inslikken en wordt bewaker in een supermarkt.
Om aanvaard te worden door zijn nieuwe ‘collega’s’ moet hij al snel zijn cultuur verloochenen en zich voordoen als uitschot.
Daarom besluit hij een soort spoedcursus te volgen, een beetje zoals MY FAIR LADY, maar dan omgekeerd!
Geleidelijk aan verandert zijn obstakel in een soort inwijdingsreis, waardoor de onbevangen en licht hooghartige jongeman bepaalde ontdekkingen over het leven doet die hem tot dan waren ontgaan. De kers op de taart is dat hij tussen de winkelrekken ook nog iets tegenkomt dat op liefde lijkt ... Maar door het cultuurverschil zal ook dat niet probleemloos verlopen!

LE TOMBEAU DU GEANT AKA LAÏF A SEIL
Kleur  -  90 minuten

1839, het noorden van Luxemburg, een dorp omringd door een dicht woud en een grillige, verwoestende rivier.

De inwoners moeten het hoofd bieden aan het ene autoritaire bewind na het andere, hongersnoden en ziektes.
Eén familie, de GRAFFs, met aan het hoofd de patriarch, hielp het dorp de onophoudelijke tragedies overleven.

FUGA
Kleur  -  100 minuten

In het hart van het Amazonegebied woonde Saor, een jonge androgyne Indiaan, net de begrafenis van zijn vroegere minnares uit zijn geboortedorp bij. Valentina, een transseksuele zangeres, nam haar geheimen met zich mee in het graf.
Door haar vrienden te ontmoeten, wordt Saor overspoeld door herinneringen aan de oorlog en de homofobie die heerst in de terreurbewegingen.
Hij doorprikt wat onuitgesproken is en ontdekt geleidelijk aan steeds meer over het leven van zijn grote liefde, soms tot zijn grote afschuw.

TENGO SUENOS ELECTRICOS
Kleur  -  90 minuten

Eva vindt het verschrikkelijk dat haar moeder het huis wil renoveren en de kat wil wegdoen die wat verward is na de scheiding en nu overal plast. Eva wil dus bij haar vader gaan wonen die, even verward als de kat, zijn tweede jeugd beleeft. Eva volgt hem terwijl hij zijn droom om kunstenaar te worden weer oppikt en weer op zoek gaat naar de liefde – alsof hij een oceaan van mensen wil oversteken zonder te kunnen zwemmen. Eva ontdekt de woede die in hem leeft.

LOVE, SEX & LITTLE CONTRADICTIONS AKA RENDEZ-VOUS IN PARADISE
Kleur  -  110 minuten

Een romantische komedie over de moderne seksuele vrijheid en de daaruit voortvloeiende tegenstrijdige verlangens van een verloofd koppel en de ouders van de bruid. Zal de trouwdag meteen ook de scheiding inluiden?

L'ENFANT BELIER
Kleur  -  1 minuten

Redouane est flic depuis 20 ans. Son équipe travaille principalement à la chasse des trafiquants d’êtres humains. Le matin-même, l’opération Médusa Frontière vient d’être lancée. Sara et Bay sont arrivés illégalement en Belgique avec leur petite fille de 2 ans, espérant rejoindre l’Angleterre. Entassés à l’arrière d’un véhicule, la peur semble prendre le pas sur l’espoir. Cette nuit-là, alors que la voiture de police essaie d’arrêter la camionnette soupçonnée de transporter des migrants, tout bascule.

Supported by Taxshelter.be

reine_image.jpg

REINES

van Yasmine Benkiran
txt.jpg

TXT - LES CONFESSIONS D'UN ASTROPHYSICIEN

van Paul-Jean Vranken
the_chapel.jpg

THE CHAPEL

van Dominique Deruddere
decrocher_la_lune_2022.jpg

DECROCHER LA LUNE 8 (2022)

van Fabrice Murgia
logo_inverse

Download...