Langspeelfilm

CINEMA SABAYA
Kleur  -  90 minuten

11 vrouwen, 10 scènes , 1 groot scherm.
Een groep Arabische en Joodse gemeentemedewerkers volgen een wekelijkse initiatiecursus video in het kader van een opleidingsbeurs.
Rona, beginnend regisseuse en workshopbegeleidster, leert de vrouwen hoe ze hun leven in beeld kunnen brengen. Elke deelneemster filmt een scène bij haar thuis en stelt deze op groot scherm voor aan de rest van de klas. Hoewel Rona de beste bedoelingen heeft, zal de groepsdynamiek hun ogenschijnlijk gelijkaardige werelden stevig door elkaar schudden.

CALIBRO 9
120 minuten

Fernando is een briljant Milanese advocaat wiens moeder, Nelly, er alles aan heeft gedaan om hem niet op zijn vader te laten lijken. Zijn vader is namelijk Uggo Piazza, een beruchte gangster.

Wanneer een cliënt van Fernando Piazza wordt verdacht van het verduisteren van 100 miljoen euro, doet de naam Piazza enkele belletjes rinkelen. Het wordt pas echt gevaarlijk als blijkt dat het frauduleuze bedrijf een dekmantel is voor de machtige Ndrangheta-maffia.

Milaan, Platì, Frankfurt, Toronto, Melbourne en Antwerpen zijn slechts enkele van de steden waar hij naartoe reist in een wanhopige poging om zijn leven te redden.

CETTE MUSIQUE NE JOUE POUR PERSONNE
Kleur  -  1 minuten

In een havenstad worden de levens van enkele geïsoleerde mensen, die gewend zijn aan geweld, sterk beïnvloed door de liefde die ze voor elkaar voelen. Keuzes, afgunst, liefde en tederheid zijn de drijfveren die deze personages helpen om zichzelf te zijn en zin te geven aan hun leven. Een eerbetoon aan poëzie, theater en kunst.

 

 

TERRIBLE JUNGLE
Kleur  -  1 minuten

Eliott, een jonge goedgelovige wetenschapper, trekt naar het Amazonegebied om de Otopis, een mysterieus volk, te gaan bestuderen. Het is voor hem meteen ook de uitgelezen manier om zich los te wrikken uit de greep van zijn moeder, de bezitterige Chantal de Bellabre. Maar uit grote bezorgdheid besluit zij hem achterna te reizen en zelf doorheen dat grote Amazonewoud te trekken.

Le Coeur noir des forêts
Kleur  -  90 minuten

Nikolaï werd achtergelaten bij zijn geboorte en is sindsdien aangewezen op pleegzorg.
Hoewel een familie de zestienjarige jongen graag een thuis wil geven, besluit hij er zelf eentje samen te stellen. Hij ontmoet Camille, een intrigerende vijftienjarige wijsneus, en probeert haar te overtuigen om samen een kind te maken.
Nikolaï is ervan overtuigd dat hij elk probleem te baas kan en wil kost wat kost vermijden dat een volwassene zijn plannen dwarsboomt. Camille en Nikolaï vluchten samen weg uit het tehuis en zonderen zich af in de bossen. In het hart van dit sombere, mysterieuze bos moet Nikolaï zijn beginnende gevoelens onder ogen komen en zal hij moeten leren om een man te worden. Al snel voelt hij dat hij heel wat zaken niet kan controleren.

COMMENT JE SUIS DEVENUE SUPER-HEROS
Kleur  -  110 minuten

Parijs 2020, superhelden zijn perfect geïntegreerd in de samenleving en doen alles voor hun 15 minutes of fame…
Een drug die superkrachten geeft aan de gewone sterveling is aan een razendsnelle opmars bezig. Luitenants Moreau en Schaltzmann onderzoeken de zaak met de hulp van twee voormalige superhelden Monte Carlo en Callista. Kunnen zij de prangende situatie samen te baas?
En slaagt Moreau erin om zijn mysterieuze verleden te overwinnen en weer een superheld te worden?

VOYAGE EN HIVER
Kleur  -  120 minuten

Christine is dakloos.
Ze verdeelt haar lange dagen tussen voedselbedelingen en rondzwerven in het centrum van Parijs.
Op een koude winternacht ontdekt ze Suli, een achtjarige Eritrese jongen, snikkend voor de deur van haar provisoire onderkomen voor die nacht.
Christine beseft al snel dat hij niet weet waar hij is en van zijn moeder is gescheiden. Verbonden in hun eenzaamheid, gaan ze samen op zoek naar Suli’s moeder in de donkere straten van Parijs.

TOUT NOUS SOURIT
Kleur  -  120 minuten

Jérôme en Audrey zijn gelukkig getrouwd en hebben drie kinderen.
Tot Jérôme twee dagen naar een muziekfestival moet voor zijn werk en Audrey tegelijkertijd de stad uit trekt om een reportage te maken… Plots komen ze elkaar onverwacht tegen in hun buitenverblijf. Elk met hun respectievelijke minnaar in hun kielzog.
Na heel wat kabaal en geschreeuw, komen de ouders van Audrey poolshoogte nemen. Het viertal wordt nu plots gedwongen om een rolletje spelen en Audrey’s ouders te doen geloven dat de twee verrassingsgasten een bevriend koppel zijn.

DES HOMMES
Kleur  -  100 minuten

Ze werden opgeroepen door het Franse leger voor de Algerijnse Oorlog.
Twee jaar later keren Bernard, Rabut, Février en de anderen terug naar huis. Ze zijn voor het leven getekend, maar zwijgen krampachtig over wat hen is overkomen.
Toch is een klein vonkje voldoende, een verjaardag in de winter, een duur cadeau in een broekzak, om het verleden weer op volle kracht te laten nazinderen. Een verleden dat de mannen 40 jaar lang verwoed probeerden te negeren.

THE SOUND OF PHILADELPHIA
Kleur  -  120 minuten

In Philadelphia, die de toepasselijke bijnaam ‘The City of Brotherly Love’ draagt, moet Peter machteloos toezien als zijn zus dodelijk wordt verwond door een auto van de Italiaanse maffia. Verteerd door verdriet, zweert zijn vader wraak te nemen voor zijn overleden dochter. Hij zal daar echter een hoge prijs voor moeten betalen en sleurt ongewild zijn hele gezin mee in de chaos.

Dertig jaar later voelt Peter zich nog altijd ontzettend schuldig over de dood van zijn zus. Terwijl hij afstand probeert te nemen van zijn familie, klimt zijn neef Michael steeds hogerop in de Ierse maffia.

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
the_island.png

THE ISLAND

van Anca Damian
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
mini_ver.png

MINI-VER

van Ariane Buhbinder
logo_inverse

Download...