Documentaire

EUROPE REVEALED Seizoen 1
Kleur  -  312 minuten

Europe Revealed biedt een unieke, ongeziene kijk op het Europese continent en zijn inwoners. De serie belicht de manier waarop de landen omgaan met uitdagingen, zoals de zoektocht naar duurzame landbouw, energietransitie, nieuwe mobiliteit, burgerbewegingen, de digitale revolutie en het behoud van de biodiversiteit.

DUTROUX, LES DERNIERS MYSTERES
Kleur  -  70 minuten

25 jaar na het losbarsten van de zaak Dutroux (1996) duikt de documentaire ‘Dutroux, les derniers mystères’ diep in de onbeantwoorde vragen die nog steeds rond het dossier hangen. Is er een internationaal netwerk van pedofielen? Of was Marc Dutroux echt een solitair roofdier in deze reeks vreselijke verkrachtingen en moorden op kinderen die België in de jaren negentig volledig door elkaar heeft geschud? Al 25 jaar zijn de meningen hierover duidelijk verdeeld.

11 SEPTEMBRE, LA BELGIQUE SE SOUVIENT
Kleur  -  70 minuten

11 september 2001, op een Belgische redactie.

L'ORO DEL CAMINO
52 minuten

Op Monte Faito leven mannen in hechtenis in een rehabilitatiecentrum ‘Il Camino’, afgezonderd midden in de natuur.

Vlakbij Napels en de Napelse buitenwijken aan de voet van de Vesuvius volgen ze een therapeutisch programma.

Naarmate de seizoenen veranderen, proberen deze bewoners een andere weg in te slaan, zichzelf opnieuw op te bouwen en een metamorfose te ondergaan voor ze terugkeren naar hun explosieve stad en de beproevingen die hen te wachten staan.

COLETTE ET JUSTIN
Kleur  -  52 minuten

Ik trok met mijn grootouders Colette en Justin op een reis door de tijd, een reis door onze familiegeschiedenis in het kader van de historische dekolonisatie van Congo. Justin was een van de eerste Congolese senatoren na de onafhankelijkheid. Colette werd gedwongen om op de markt te werken, nadat Mobutu aan de macht kwam. En dan kwam de periode in Parijs ... Aan de hand van deze gesprekken, oude familiefoto’s, Belgische krantenarchieven en beelden van Parijs en Kinshasa, herbeleven we ieders parcours.

FRANCOIS ENGLERT, NOBEL ET REBELLE
Kleur  -  60 minuten

Stockholm, 2013: de Nobelprijs voor Natuurkunde blijkt een trigger voor professor François Englert. De internationale erkenning voor zijn ontdekking van het ontbrekende puzzelstukje in de materie van het universum (het Brout-Englert-Higgs-deeltje) brengt plots allerlei herinneringen naar boven van zijn verleden als ondergedoken kind. De film blikt samen met hem terug op een leven van permanente rebellie, die al startte in zijn kindertijd. De film toont hoe zijn alomvattende dissidentie (op politiek, academisch en wetenschappelijk vlak) zijn atypische carrière als onderzoeker en als man in de marge heeft vorm gegeven.

UN PUR ESPION
Kleur  -  52 minuten

Marcus Klingberg, die na 20 jaar gevangenis in Israël stierf in Parijs, was de gevaarlijkste Israëlische spion ooit. Een Poolse Jood die zich engageerde voor het Rode Leger om te vluchten voor de Holocaust, een veteraan in de Israëlische onafhankelijkheid, een wetenschapper aan wie de Israëli's hun geheime biowapenprogramma toevertrouwden. Maar tegelijkertijd ook de grootste spion van de KGB.
Op basis van zijn onthullingen brengt deze langspeelfilm een intiem relaas over de Koude Oorlog, de donkere zijde van Israël en de geheimen van een man.

COMMISES D'OFFICE
Kleur  -  64 minuten

 Olivia Barlier en Léa Zilber nemen ons mee naar het hart van het spoedrecht. De serie gebruikt filmtechnieken uit fictieseries, maar brengt wel degelijk echte vrouwen in beeld. We volgen jonge nieuwelingen binnen ons rechtssysteem, advocates die ervoor kozen om hun cliënten niet zelf te kiezen. 

LA VIE EN KIT
Kleur  -  75 minuten

Een stalen stad die de buurt beroert. Japanse huizen, ontworpen door hun toekomstige kopers. Een werf als bouwpakket voor studenten. In Brussel, Luik en Charleroi zullen drie architecten en een handvol idealisten hun woondromen waarmaken. Net na mei 68 willen ze het revolutionaire potentieel van de geïndustrialiseerde architectuur laten zien. Een menselijk en architecturaal avontuur dat hen al meer dan veertig jaar drijft... Wat blijft er vandaag over van hun huizen van de toekomst?

Nomad Serenity
Kleur  -  70 minuten

In de VS leven honderdduizenden mensen een nomadenleven. Slachtoffers van een wegwerpmaatschappij vol onbereikbare dromen. Of wanhopig op zoek naar een nieuwe start, klaar om het verleden achter zich te laten. Laurie, Kristy en Linda trekken op hun eentje door de Amerikaanse staten. Ze vluchten elk op hun manier weg van een verwoestend verleden.

Deze roadmovie volgt drie zestigers en hun parcours vol ontmoetingen, hoop en nieuwe routines. De film onthult verschillende facetten van het hedendaagse nomadenleven in de States, maar focust vooral op de weerbaarheid van deze moedige vrouwen, die onderweg rust lijken te vinden.

taxshelter-cares_851x315px_fbcover.jpg

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
oro_camino.png

L'ORO DEL CAMINO

van Nathalie Rossetto, Turi Finocchiaro
the_island.png

THE ISLAND

van Anca Damian
logo_inverse

Download...