Documentaire

AFSCHEID VAN HET LOT AKA DEAR DESTINY
80 minuten

In AFSCHEID VAN HET LOT proberen een psychiatrische patiënt, een verlegen meisje en een perfecte familie de afwijkingen in hun leven zo vroeg mogelijk te detecteren aan de hand van data.

Stress en angst krijgen geen kans. Via intieme observaties onderzoekt deze film de mogelijkheden en gevaren van preventie in de geestelijke gezondheidszorg.

Maar welke gedragingen beschouwen we als normaal of net abnormaal?

Hoe ziet een wereld eruit waarin ons ideale zelf de norm is?

LES CICATRICES D'UN PUTSCH
Kleur  -  90 minuten

De staatsgreep van 12 september 1980 maakt een abrupt einde aan de droom van een democratie in Turkije. De regisseuse van ‘Les cicatrices d’un putsch’, een Belgische met een Turkse echtgenoot, zoomt in op de littekens die deze gewelddadige gebeurtenis achterliet op het lichaam en het hart van haar man Abidin, een revolutionair uit de jaren ’70, en op de Turkse samenleving.

Het wordt een persoonlijke zoektocht naar de sporen van deze militaire coup die zogenaamd ‘noodzakelijk voor het redden van de democratie’ was, maar in werkelijkheid een vrijheidsberovende grondwet in het leven riep en leidde tot de herislamisering van het land.

Een intieme reis doorheen een onbekend Turkije.

YALLA, BABA
Kleur  -  70 minuten

Yalla, Bada! is een dialoog tussen een vadr en zijn dochter. Een ontmoeting van twee verschillende tijden in een bewegende ruimte. En overzicht van 42 jaar geschiedenis van Europa en de wereld, via een roadtrip van Brussel naar Beiroet.

SE CRACHER POUR EXISTER
Kleur  -  80 minuten

Al generaties lang geven een paar fanatieke snelheidsduivels stevig gas op een racecircuit midden in de moddervelden aan de Franse grens. Banger Racing, snelheid en vernieling vormen een uitlaatklep in deze streek, geveld door werkloosheid en onzeker werk, waar het leven allesbehalve makkelijk is. Maar zondag is het hoogmis voor François, Alizée en Alexis, want dan zijn zij de helden op de Speedway voor een dag, een race of een crash. De aankondiging van een mogelijke sluiting van het circuit brengt hun wereld echter aan het wankelen.

JEAN-CLAUDE
Kleur  -  52 minuten

In 1988 wordt een tot dan onbekende Jean-Claude Van Damme ineens wereldberoemd dankzij z’n eerste rol in een kleine martial arts-film die rechtstreeks in DVD uitgebracht had moeten worden en toch miljoenen dollars wist binnen te brengen.

LA LIMITE DE HAYFLICK
Kleur  -  90 minuten

In 1959 ontdekt een Amerikaanse wetenschapper, Leonard Hayflick, dat cellen zich slechts een beperkt aantal keren perfect kunnen delen, tussen de 50 en 70 keer. Zodra die limiet is bereikt, gaat de mens over in geprogrammeerde veroudering, oftewel het begin van de dood. Dit cruciale moment in het leven wordt in wetenschappelijke kringen de Hayflick-limiet genoemd. Vandaag proberen onderzoekers dit proces om te keren, en zo de dood te doden.

LES DERNIERS NOMADES
Kleur  -  90 minuten

Gara (59 jaar) en haar dochter Nada (13 jaar) leven van de veeteelt en van de productie van kaas in de wilde bergen van Montenegro. Plots wordt hun grond echter een internationale militaire basis. Terwijl ze vechten om hun berg en de unieke natuur ervan te beschermen, ontvouwt zich een tumultueus familiedrama dat de complexe banden tussen moeder en dochter blootlegt. In deze film is geweld tegen vrouwen een echo van geweld tegen de natuur.

LES DÉSOBÉISSANTES
Kleur  -  90 minuten

Dit is het verhaal van vrije, dappere en geïnspireerde vrouwen die zich geroepen voelen om Katholieke priesters te worden maar worden tegengehouden. Waarom verzet de Kerk zich zo sterk? De vrouwen willen de redenen achter dit verbod begrijpen. Ze graven diep in de mysteries van een van de laatste bastions van misogynie: het Vaticaan.

THE SHAPE
Kleur  -  52 minuten

Laurence is een 50-jarige grootmoeder, huisvrouw én ster in het amateur-bodybuildingcircuit. Haar gezondheidsproblemen dwingen haar om de halter aan de haak te hangen, maar niet zonder een laatste wedstrijd. Ze schuwt niets meer en aarzelt niet om haar leven in gevaar te brengen. Ze traint met volle overgave en neemt doping in een wanhopige zoektocht naar die perfecte vorm, ‘the shape’, die haar de titel van Miss Univers Bodybuilding zal bezorgen.

COLLOSEUM
Kleur  -  60 minuten

Van het wrede slavenleven van een gladiator en het onbaatzuchtige offer van de christen, tot de macht van de keizer, iedereen was een cruciaal radertje in de machinerie van het meest meedogenloze succesvolle rijk uit de antieke wereld.

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...