Korte film

CAMILLE
Kleur  -  19 minuten

Camille est une petite fille de 5-6 ans.

C'est à travers ses yeux, son imagination, ses désirs et son amour filial qu'on suit l'histoire de son papa, jeune "trader" belge se rêvant en "Loup de Wall Street". De ses réussites professionnelles, au fric facile et trop abondant, en passant par son besoin d'être et de paraître, souvent déconnecté de la réalité sociale, c'est au travers du regard faussement naïf de la gamine qu'on assistera aux succès et à la chute du père.

Si Camille possède un regard acerbe et critique sur le monde qui l'entoure, échappera-t-elle pour autant à ses présupposés familiaux et à l'appel aguichant de ce monde capitaliste si attrayant?

SUR LE RIVAGE
Kleur  -  18 minuten

Le soleil est un astre de plus de quatre milliards d’années. Léa s’en moque, elle a vingt-trois ans.

LA RENVERSE
Kleur  -  20 minuten

De 12-jarige Nina en haar grote broer Victor vertrekken op scoutskamp. Het afscheid valt Elena en haar dochter erg zwaar. Nina vraagt zich af wat haar mama al die tijd zal doen. Elena had gepland om fietstochtjes te maken met haar vriendinnen, maar besluit op het laatste moment om haar plannen om te gooien en haar eenzaamheid volledig te doorleven ….

POLINA
Kleur  -  15 minuten

Ondanks de risico’s doorkruist Polina heel Europa om haar dochter terug te halen. Wanneer ze aankomt in België, met een wapen in de hand, ontdekt ze een vredig tafereel, een liefhebbende vader en een braaf kind. Verward vraagt Polina zich af of ze nog steeds kan vertrouwen op haar intuïtie.

PLANPLAN CULCUL
Kleur  -  15 minuten

‘Planplan culcul’ gaat over de onwaarschijnlijke ontmoeting tussen Daniel, de hond die graag stofzuigt, Tétrapoutre, het buitenaardse wezen met een vaginavormig gezicht, Gérard, de inefficiënte regenworm, Cynthia, de buurpoes in een sexy négligé, Jennifer, de kikker-verpleegster, en twee politiehonden die graag fouilleren.

LE ROI
Kleur  -  23 minuten

Antoine, een mislukte muzikant, woont samen met zijn zieke vader, Gabriel. Gabriel heeft een grote mond en houdt vooral van Elvis. Hij verwijt Antoine dat hij gefaald heeft in het leven. Wanneer Gabriels gezondheid sterk verslechtert, besluit Antoine om deel te nemen aan een lookalike-wedstrijd voor Elvis-fans. Hij hoopt zijn vader een plezier te doen en hem zijn talenten te tonen. Maar niets verloopt zoals gepland…

LA COULEUR DES ROIS
Kleur  -  21 minuten

Adel is een jonge copiloot. Na een gevecht dreigt hij zijn oog te verliezen.

T'ES MORTE HELENE
Kleur  -  15 minuten

Maxime, een jongeman op zoek naar meer stabiliteit in zijn leven, wordt letterlijk achtervolgd door de geest van zijn overleden vriendin, Hélène. De situatie wordt onhoudbaar en Maxime besluit uiteindelijk ten einde raad om hun relatie te verbreken. Hélène lijkt echter niet bereid om deze beslissing te aanvaarden.

L'ENFANT MANQUE
Kleur  -  17 minuten

‘Ben je een jongen of een meisje?’, vraag een dokter aan de zesjarige Oscar.

Oscar is een jongetje dat graag jurken draagt. De dokter raadt zijn ouders aan om Oscar te laten behandelen. Maar zij weten niet goed hoe ze hiermee moeten omgaan.

'Anders zijn' is voor hen onontgonnen terrein.

‘L’enfant manqué’ beschrijft het ontwaken van het verlangen van een kind, terwijl de familie aarzelend en besluiteloos toekijkt.

LA BELGE COLLECTION
Kleur  -  20 minuten

‘La belge collection’ selecteert voor het eerst een verzameling kortfilms, bedoeld om jonge Belgische acteurs te promoten bij het publiek en bij professionals in binnen- en buitenland.

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
mini_ver.png

MINI-VER

van Ariane Buhbinder
love_is_not_an_orange.png

LOVE IS NOT AN ORANGE

van Babara Otilia
logo_inverse

Download...