Korte film

JAN, KELLY, EN ALLES DAARTUSSEN
Kleur  -  16 minuten

Wanneer een regisseur eindelijk zijn eerste langspeelfilm mag draaien, blijkt zijn hoofdactrice en muze verliefd, op een andere man. Al gauw blijken er aan hun vriendschap en samenwerking onuitgesproken voorwaarden verbonden. Een eerlijk en confronterend gesprek is noodzakelijk. Eén avond, één apartement en één man te veel.

MON COEUR EN ARRIERE
Kleur  -  20 minuten

Anastasia (27) zit in een benauwde situatie en kampt met het dilemma van haar toekomstig moederschap. Jeff (54) kent haar niet. En toch zal ze bij hem antwoorden zoeken. De tijd staat stil wanneer ze samen dat intense moment beleven van de eerste ontmoeting tussen een vader en zijn dochter.

SE DIT D'UN CERF QUI QUITTE SON BOIS
Kleur  -  1 minuten

Sinds 2036 worden ieder jaar op dezelfde datum volwassenen die dat jaar ouder werden dan 60 gedood. In een overeengekomen ceremonie jagen kinderen hun ouders op de rand van een massagraf een kogel door de nek. Het gebeurt allemaal in een gemoedelijke sfeer en de ouders komen uit vrije wil. Er schuilt een pragmatische reden achter dit ritueel. Na de leeftijd van 60 jaar wordt ideologische vernieuwing als volstrekt onmogelijk geacht. Het komt af en toe wel voor dat iemand de dans probeert te ontspringen, zoals de ouders van Ben. Ze hebben willen vluchten. Ben haalt hen in maar kan zich er niet toe brengen haar ouders zonder hun instemming te doden. Dus tot ze van mening veranderen verstopt ze hen in haar grot en laat iedereen geloven dat ze reeds gedood werden.

WILLIAM SUR LE PAVE
Kleur  -  25 minuten

Brussel in de winter. William glipt ongenodigd binnen bij feestjes. Zijn gedrag is erg vreemd: altijd op z’n hoede en de schijn ophouden... tot hij Anne-Claire ontmoet. Ze is een kaderlid op het randje van de burn-out. Gedurende die ene avond neemt hij haar mee in zijn wereld, ook al moet hij zijn ziel en zwakheden hiervoor blootstellen.

POUPEES DE CHAIR
Kleur  -  20 minuten

Een beetje blush, wat lipgloss en Lucie is klaar om haar dag te beginnen. Net zoals een vijftiental andere jonge vrouwen start ze een opleiding als hostess voor de Mondial de l’Automobile, het Parijse internationale autosalon. Deze opleiding heeft als enig doel om premium vrouwen van hen te maken, naar het evenbeeld van het zeer prestigieuze merk EBBE. Maar Lucie denkt maar aan één ding: ze wil eindelijk gerekruteerd worden als verkoopster...

MATER
Kleur  -  20 minuten

Mathilde keert terug naar haar geboortedorp. Na een afwezigheid van 3 jaar ziet ze haar moeder weer.

LE CHOIX
Kleur  -  15 minuten

Sinds 6 maand wordt de 12 jarige Julie gepest op school. Nu is het zelfs tot fysiek geweld ontspoord en is ze ten einde raad.

Wat zal ze doen om een eind te maken aan deze hel? Iets onherroepelijks? Of alles onthullen?

CONTE SAUVAGE
Kleur  -  9 minuten

Diep in het bos ontmoet een wild beest een klein vogeltje. Deze twee tegenpolen, die van nature zo verschillen, gaan elkaar na hun oorspronkelijke verbazing aantrekken. Het is het begin van een rare band, een vriendschap die slecht afloopt.

LA TETE DANS LES ETOILES
Kleur  -  25 minuten

Alex, een 18-jarige student astrofysica, droomt van de kosmos en van werken bij de NASA, ver van alle aardse bekommernissen. Maar hij vliegt volledig uit zijn baan wanneer zijn moeder, die aan borstkanker lijdt, op het punt staat geopereerd te worden. We volgen hem tijdens een slapeloze nacht waarin niets gebeurt zoals gepland en waarin Alex verdwaalt voor hij besluit te landen ...

HEMATOME
Kleur  -  20 minuten

Judith zit midden in een proces tegen haar stiefvader voor betasting. Het verleden weer oprakelen voor gerechtigheid en opnieuw leren leven in het nu blijkt een zware opdracht. 

Supported by Taxshelter.be

chien_de_fayenca.png

CHIEN DE FAIENCE

van Héloïse Jadoul
mon_coeur_en_arriere.jpg

MON COEUR EN ARRIERE

van Sarah Gouret
williamsurlepave.png

WILLIAM SUR LE PAVE

van Maël Grand Bossi
logo_inverse

Download...