Korte film

REUNION DE FAMILLE
Kleur  -  18 minuten

À 36 ans, Jean découvre son père en vie pour la première fois en visionnant des films super 8 d’anciennes réunions de famille. Il décide alors de retracer la trajectoire accidentée de son histoire familiale et de dessiner le portrait d’un père absent, à travers le récit de celles et ceux qui l’ont connu.

TROUVER JULIETTE
Kleur  -  15 minuten

Een theaterregisseur heeft al zijn geld geïnvesteerd in de voorstelling ‘Romeo en Julia’ die zal worden gespeeld in de ruïnes van de abdij van Villers-la-Ville. De avond voor de première heerst er totale paniek: de actrice die Juliette zou spelen, werd het slachtoffer van een auto-ongeval. Ze moeten in allerijl een vervangster vinden. Een andere actrice wordt voorgesteld aan de regisseur. Ze kent de rol vanbuiten en ze speelt zeer goed. Maar Laurents grote zorg is dat ze vijftig kilo zwaarder is dan wat hij voor ogen had bij het Shakespeare personage.

PAVANE
Kleur  -  20 minuten

Al meer dan 30 jaar staat Cora elke dag op om 4 u ’s ochtends om te gaan werken in de fabriek en voor haar dochter, Alex te zorgen. Maar die is, tot haar ontsteltenis, vertrokken naar Parijs om een artistieke carrière na te jagen.
Wanneer haar pensioen voor de deur staat, wil Cora graag dat Alex haar risicovolle toekomstdromen voorgoed opgeeft, maar Alex bereidt op dat moment net haar eerste show voor.

WILLY
Kleur  -  25 minuten

Op de theaterplanken leeft Alice haar droom, maar thuis bij Hugo waant ze zich in een nachtmerrie. Heen en weer geslingerd tussen fysiek geweld en psychologische druk bereidt Alice zich voor op het ergste.

Tot een mysterieuze dakloze haar leven volledig op z’n kop zet.

Maar wie is die Willy, die zomaar uit het niets opduikt?

AU PARADIS
Kleur  -  25 minuten

Herfst 1988. Emmanuel laat zich – voor de liefde – meeslepen door Virginie op een avontuur door de buitenwijken van Charleroi om David – op wie zij heimelijk verliefd is – te redden uit het internaat waar hij door zijn ouders naartoe gestuurd is, na een fout van Emmanuel. Tijdens deze expeditie zal Virginie Emmanuel een groot geheim toevertrouwen dat de driehoeksverhouding zal verstoren, hun waarden zal ontwrichten en een einde zal maken aan hun onschuld.

LE FLEAU
Kleur  -  45 minuten

Éléonore rijdt naar het westen om aan haar neurotische stadsleven te ontsnappen. Midden in Kreizh Breizh valt ze in panne, in een dorp dat haar familienaam draagt. Het lijkt wel een teken. Ze huurt een bungalow op een camping met uitzicht op het meer.
De plek roept herinneringen op aan haar kindertijd. Als kind bracht ze haar vakanties door op een soortgelijke plaats. Terwijl ze door deze geïsoleerde omgeving zwerft en de bewoners ontmoet, van mobilhome tot mobilhome, observeert ze het heden, duikt ze in het verleden en laat ze zich meeslepen door fictie.

LOYNES
Kleur  -  25 minuten

Een lichaam wordt ontdekt op de bodem van een kloof die ontstond na een hevige storm. Het lijk wordt naar de stad Loynes vervoerd en berecht in een absurd en grotesk proces.

LES DENTS DU BONHEUR
Kleur  -  15 minuten

Madeleine ontmoet Eugénie, Constance en Émeraude. Zij nodigen Madeleine uit om met hen een gezelschapsspel te spelen, met geld als inzet. Helaas heeft Madeleine geen geld … en dus besluit ze dan maar om haar melktanden te verkopen.

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...