Korte film

DEMO
Kleur  -  20 minuten

DEMO is een portret van “Bee”, een kunstenaar die, verkleed als mascotte, op zoek is naar werk.

Terwijl hij rondzwerft in de stad filmt hij zijn pijnlijk banale slapstick-achtige trucs. Door zijn eindeloze optimisme groeien deze uit tot suïcidale stunts.

SON ALTESSE PROTOCOLE
Kleur  -  21 minuten

Grumpie, Bloosje, Assepoester en Knorretje willen een sprookjesachtig vleugje magie blazen in het proletariaat. Ooit lang geleden … vertrok Wanda voor haar eerste werkdag in een pretpark.

DRAME 71
Kleur  -  25 minuten

Brussel.

Albert, een beginnende, melancholische en egocentrische singer-songwriter, droomt van een wereldhit. Zijn partner, Mélodie, een ijsjesverkoopster en aspirant-zangers, stelt voor om deel te nemen aan een liedjeswedstrijd om de toekomstige tram 71 te promoten.

LES HUITRES
Kleur  -  25 minuten

Voor een vrijgezellenfeest ziet de 30-jarige Charlotte lang vervlogen vrienden terug. Naast de vreugde van het weerzien, komen er ook argwaan en onuitgesproken zaken naar boven. Charlotte heeft een pijnlijk geheim dat ze aan niemand vertelt. Tijdens de maaltijd gaat het openen van de oesters even moeizaam als de gesprekken. Maar als de schelpen breken en de handen wondjes vertonen, komt de waarheid boven water.

ELLE EST DES NOTRES
Kleur  -  28 minuten

In het Franse Artesië werkt Juliette als serveerster in een wegrestaurant, recht over het slachthuis. Ze droomt eigenlijk van een carrière als koeienhandelaar. Sinds een tijdje ontfermt Juliette zich over de dieren die ziek zijn. Op een avond bedenkt ze een plan: als ze voor een koe van de familie Jourdel zorgt, de meest bekende veehandelaars uit de streek, zal ze misschien een job aangeboden krijgen. Maar die nacht loopt niet zoals gepland …

FANNY
Kleur  -  20 minuten

SACRED HEARTLAND
Kleur  -  25 minuten

TOUT IRA BIEN
Kleur  -  20 minuten

De dertigjarige Stela reist terug naar Brussel en naar haar moeder, Maria, voor de begrafenis van haar grootmoeder, die een grote rol in haar leven heeft gespeeld. Al snel merkt Stela dat haar moeder veel meer last heeft van angst dan van verdriet. Ze lijkt verward en gedraagt zich gek, bijna paranoïde. Ondanks de gebrekkige communicatie en het grote verdriet probeert Stela haar moeder zo goed mogelijk te steunen.

BRUTALIA
Kleur  -  20 minuten

Een reeks perfect identieke meisjes in militair uniform werken zich uit de naad. Een matriarchale familie. Een oligarchische samenleving. Wat zou er gebeuren als we bijen vervangen door mensen? Anna, een werkbij in volle opleiding, observeert de wereld vanuit haar bijenkorf. Ze probeert de regels van de meedogenloze en concurrerende samenleving te begrijpen, haar plaats te vinden in het geheel en het ‘gemeenschappelijke belang’ te dienen.

Maar omdat ze het niet eens is met het geweld dat haar omringt, is ze veroordeeld tot een eenzaam leven en zal ze een radicale beslissing moeten nemen.

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...