Concert

MUSICA MUNDI-CONCERT DE NOËL
120 minuten

Musica Mundi Events organiseert een feestelijk kerstconcert.

Dit uniek concert vindt plaats op 21 december 2021 in de concertzaal van de Musica Mundi School en zal live uitgezonden worden via streaming op sociale media.

De jonge talenten van de Musica Mundi School en 35 jongeren afkomstig uit meer dan 20 landen nemen deel aan dit concert en brengen kamermuziek, orkestwerken en een zangkoor.

MUSICA MUNDI GALA CONCERT 2021
90 minuten

De Musica Mundi School organiseert op 1 augustus naar jaarlijkse traditie een Galaconcert. Dit concert is het resultaat van 14 dagen repeteren met 55 student-muzikanten van de school. Deze jonge talenten uit België en het buitenland zullen samenspelen met internationaal gerenommeerde artiesten.

BOLERO
100 minuten

De Munt:

Frans, Frans, Frans, … Franck! Het openingsconcert van het nieuwe Muntseizoen kleurt erg bleu, blanc et rouge met enkele absolute repertoirestukken. Chefdirigent Alain Altinoglu plaatst Maurice Ravels iconische ritmische studie Boléro in contrast met diens virtuoze Pianoconcerto in Sol Groot, en neemt zelf plaats aan het klavier voor het speelse Carnaval des Animeaux van Camille Saint-Saëns. Met Le Chasseur maudit van de Belg César Franck, ten slotte, begint hij zijn verkenning van ons nationale symfonische repertoire. Een roekeloze jager verstoort er de rust van de zevende dag, en wordt voor eeuwig verdoemd. U bent dus gewaarschuwd: dit concert op zondag bijwonen, doet u helemaal op eigen risico

NORDIC MOOD 2
87 minuten

De Munt:

Muziekdirecteur van de Munt Alain Altinoglu zet zijn ontdekking van het noordse repertoire verder op zijn tweede Nordic Moods-concertavond. Ook nu staan de muzikale uithangborden van Noorwegen en Finland samen op de affiche. Van Edvard Grieg weerklinkt de gevierde toneelmuziek voor Ibsens stuk Peer Gynt met de overbekende ‘morgenstemning’. Daarna maakt de jonge violist Emmanuel Tjeknavorian zijn Muntdebuut met het Vioolconcerto in re klein van Jean Sibelius.

NORDIC MOOD 1
51 minuten

De Munt:

In een tweedaags minifestival ondekt het publiek samen met dirigent Alain Altinoglu de sagen, samenleving en sneeuwvlaktes van de Noordse Landen. Op de eerste avond combineert hij Jean Sibelius’ Vijfde Symfonie met de danssuite Uit Holbergs tijd van Edvard Grieg. Een in de Munt nooit eerder gehoorde combinatie van deze muzikale grootmeesters.

MOZART SYMPHONY 39
60 minuten

De Munt:

Ter vervanging van het initieel voorziene concert Sea Interludes neemt Muziekdirecteur Alain Altinoglu het Muntpubliek mee op een muzikale reis over het Europese vasteland. Eén componist, twee werelden. Een jeugdig dubbelconcerto en een rijpe symfonie. Parijs versus Wenen. De glamour en het raffinement van een adellijk opdrachtwerk naast de diepgang van een symfonisch testament. Met de Symfonie nr. 39 en het Concerto voor fluit en harp – waarin eigen orkestmusici Agnès Clément en Matteo Del Monte soleren – bestrijkt de chefdirigent het hele scala van de menselijke emoties. Tot uiting gebracht in twee werken die het stempel dragen van een veelzijdig genie: Mozart.

THE QUEEN AND HER FAVORITE - THE KING AND HIS FAVORITE
1 minuten

De Munt moest zijn grootschalige operaproject Bastarda (Donizetti) uitstellen naar de lente van 2023, maar met zo’n prachtige schare belcantospecialisten zou het zonde zijn de geëngageerde cast niet nu al aan het werk te kunnen horen. De kern van het artistieke team kwam daarom op de proppen met het idee om verder te werken op het personage van Elizabeth I (dat centraal staat in Bastarda) en andere koninklijke figuren. Zo kwam een nieuw project tot stand van dirigent Francesco Lanzillotta en regisseur Olivier Fredj, waarin koninklijk favoritisme onder de loep wordt genomen aan de hand van fragmenten uit Rossini’s Elisabetta, regina d’Inghilterra en Donizetti’s La favorita. Het wordt bovendien de eerste keer dat het Koor van de Munt live zal zingen vanuit de Fiocco zaal.

SEA INTERLUDES
1 minuten

Wat betekent aan het einde van de Tweede Wereldoorlog de magie van een 9de symfonie of de kracht van opera? In dit symfonische concert brengt dirigent Alain Altinoglu twee werken samen, die elk op hun manier de tijdsgeest van 1945 resoneren: Dmitri Sjostakovitsj’ snedige en subversieve Negende symfonie en Benjamin Brittens verpletterende ‘Sea Interludes’ uit zijn opera Peter Grimes. Of hoe verschillend men de trauma’s van een humanitaire catastrofe in muziek kan verwerken.

VIER LETZTE LIEDER
1 minuten

De Munt:

Pjotr Iljitsj Tsjajkovski en Richard Strauss zijn de rode draad door het huidige symfonische seizoen van de Munt. Maar in het voorlaatste concert van dit culturele jaar koppelen aan de populaire Vierde symfonie van de Russische meester en de melancholische Vier letzte Lieder van Strauss ook nieuw werk van Pascal Dusapin: Waves, zijn gloednieuwe concerto voor orgel en orkest, krijgt op 16 mei haar Belgische première. Meer nog, Dusapin componeerde het werk in opdracht van de Munt. Na de wereldcreatie van zijn opera Macbeth Underworld in september, ontdekt het Belgische publiek zo, samen met chef-dirigent Alain Altinoglu een nieuw facet van zijn creatieve universum.

Nous nous aimerons 100 ans
90 minuten

Sinds 2014 vormen 30 koorzangers het rockkoor, de Rocking Chairs. Hun eerste gezamenlijke project was ter gelegenheid van Mons 2015 waarvoor ze een jaar lang samen repeteerden. De rockers zijn tussen de 65 en 84 jaar oud en zijn eindeloos energiek en ruimhartig. Het koor brengt met ‘Nous nous aimerons 100 ans’ het verhaal van een koppel, Zij en Hij, in goede en slechte tijden. Ze proberen te vertalen hoe het is om samen te leven en hoe zij omgaan met het verstrijken van de tijd. Axel Cornil, Valentin Demarcin en Clément Denne volgen deze jonge rockers al meer dan twee jaar en creëerden zo een voorstelling waarin muziek en theater elkaar ontmoeten.

Supported by Taxshelter.be

chien_de_fayenca.png

CHIEN DE FAIENCE

van Héloïse Jadoul
mon_coeur_en_arriere.jpg

MON COEUR EN ARRIERE

van Sarah Gouret
williamsurlepave.png

WILLIAM SUR LE PAVE

van Maël Grand Bossi
logo_inverse

Download...