Concert

MUSICA MUNDI GALA CONCERT 2022
120 minuten

Het Musica Mundi Galafestival wordt een waar feest. De artiesten in residentie brengen kamermuziek samen met de jonge talenten van de Musica Mundi School. Het orkest is volledig opgebouwd uit jonge faculteitsleden en artiesten aan het begin van hun professionele carrière, klaar om het publiek te betoveren met hun talent.

 

FRANCK, STRAUSS, NOBEN
120 minuten

De Munt:

DE ZOMER KOMT TEN EINDE EN RILT IN STILTE…— “SEPTEMBER” (R. STRAUSS / H. HESSE)

Om dit jaar feestelijk in te zetten, stellen we een nieuwe creatie voor! De Belgische componist Harold Noben heeft een “concerto voor orkest” geschreven op maat voor onze solisten. Onze muziekdirecteur Alain Altinoglu neemt plaats aan de lessenaar voor deze wereldcreatie en zal met Till Eulenspiegels lustige Streiche en de Vier letzte Lieder tonen dat Richard Strauss niet alleen een meester is in nostalgie maar ook in komedie.

GRETRY, VAN MALDERE, MOZART
120 minuten

De Munt:

Het orkest van de Munt bestaat officieel 250 jaar: wat werd er in de begindagen gespeeld, of in de tweede helft van de XVIIIe eeuw? Bestond er al een symfonisch repertoire van eigen bodem? Welke muzikale successen behaalden onze musici? En welke meesterwerken interpreteerden ze?

MASSENET, STRAUSS, PROKOFJEV
120 minuten

De Munt:

EEN ODE AAN VRIJE EN GELUKKIGE MENSEN, HUN KRACHT, HUN ZUIVERE EN EDELE GEEST. — SERGEJ PROKOFJEV

MUSICA MUNDI-CONCERT DE NOËL
120 minuten

Musica Mundi Events organiseert een feestelijk kerstconcert.

Dit uniek concert vindt plaats op 21 december 2021 in de concertzaal van de Musica Mundi School en zal live uitgezonden worden via streaming op sociale media.

De jonge talenten van de Musica Mundi School en 35 jongeren afkomstig uit meer dan 20 landen nemen deel aan dit concert en brengen kamermuziek, orkestwerken en een zangkoor.

MUSICA MUNDI GALA CONCERT 2021
90 minuten

De Musica Mundi School organiseert op 1 augustus naar jaarlijkse traditie een Galaconcert. Dit concert is het resultaat van 14 dagen repeteren met 55 student-muzikanten van de school. Deze jonge talenten uit België en het buitenland zullen samenspelen met internationaal gerenommeerde artiesten.

BOLERO
100 minuten

De Munt:

Frans, Frans, Frans, … Franck! Het openingsconcert van het nieuwe Muntseizoen kleurt erg bleu, blanc et rouge met enkele absolute repertoirestukken. Chefdirigent Alain Altinoglu plaatst Maurice Ravels iconische ritmische studie Boléro in contrast met diens virtuoze Pianoconcerto in Sol Groot, en neemt zelf plaats aan het klavier voor het speelse Carnaval des Animeaux van Camille Saint-Saëns. Met Le Chasseur maudit van de Belg César Franck, ten slotte, begint hij zijn verkenning van ons nationale symfonische repertoire. Een roekeloze jager verstoort er de rust van de zevende dag, en wordt voor eeuwig verdoemd. U bent dus gewaarschuwd: dit concert op zondag bijwonen, doet u helemaal op eigen risico

NORDIC MOOD 2
87 minuten

De Munt:

Muziekdirecteur van de Munt Alain Altinoglu zet zijn ontdekking van het noordse repertoire verder op zijn tweede Nordic Moods-concertavond. Ook nu staan de muzikale uithangborden van Noorwegen en Finland samen op de affiche. Van Edvard Grieg weerklinkt de gevierde toneelmuziek voor Ibsens stuk Peer Gynt met de overbekende ‘morgenstemning’. Daarna maakt de jonge violist Emmanuel Tjeknavorian zijn Muntdebuut met het Vioolconcerto in re klein van Jean Sibelius.

NORDIC MOOD 1
51 minuten

De Munt:

In een tweedaags minifestival ondekt het publiek samen met dirigent Alain Altinoglu de sagen, samenleving en sneeuwvlaktes van de Noordse Landen. Op de eerste avond combineert hij Jean Sibelius’ Vijfde Symfonie met de danssuite Uit Holbergs tijd van Edvard Grieg. Een in de Munt nooit eerder gehoorde combinatie van deze muzikale grootmeesters.

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...