Animatie

FAMILIAR THINGS
Kleur  -  80 minuten

Begin jaren tachtig, net buiten de uitgestrekte hoofdstad Seoel in Zuid-Korea. Weinig mensen kennen Flower Island, de gigantische afvalberg van de stad, en nog minder mensen liggen ervan wakker.

LE BUS
Kleur  -  15 minuten

Agnieszka, een jong meisje van 9, zit alleen op een bus naar een ver land. Ze is nogal bang en onzeker door deze reis naar het onbekende en wil een brief schrijven naar haar vriendinnetje, maar haar potlood valt en raakt verloren in de bus. Noodgedwongen moet ze haar verlegenheid overkomen en kruipt ze tussen de stoelen rond, op zoek naar haar potlood. Al gaande duikt ze in een fantasiewereld, bevolkt met merkwaardige reizigers die half-mens half-dier zijn.

Naarmate ze met hen omgaat, ontdekt Agnieszka de kwetsbaarheid van eenzame volwassenen, die weggerukt werden van hun leventje en familie, maar toch de droom koesteren om te vertrekken...

Is dat misschien net wat is dat haar zo’n angst inboezemt?

CALINE
Kleur  -  12 minuten

Op verzoek van haar vader gaat Coline terug naar haar kinderkamer om wat spullen op te ruimen.

De verschillende voorwerpen die ze zo terugvindt, rakelen allerlei herinneringen op uit haar kindertijd, die ze vroeger niet kon loslaten maar nu eindelijk achter zich weet te laten...

NAYOLA
Kleur  -  80 minuten

Angola.

Drie generaties vrouwen worden door de oorlog getroffen: Lelena (de grootmoeder), Nayola (haar dochter) en Luana (de kleindochter). Twee verhaallijnen die samenkomen en eeuwige liefde onthullen. In het verleden gaat Nayola op zoek naar haar man die vermist was in actie. Dit brengt haar op een eindeloze reis, haar pad bezaaid met verwoesting en geheimen. In het heden hangt een dubbele dreiging boven Lelena en Luana. Een gemaskerde indringer breekt in hun huis in en de politie houdt Luana aan voor politieke opschudding.

PANDA DANS LA BRUME S3
Kleur  -  60 minuten

Bij de lancering van dit derde seizoen van ‘Pandas dans la Brume’ staan panda's niet meer op de lijst van bedreigde diersoorten. Terwijl er eerst 1.600 panda’s waren, wandelen er nu 1.864 zwart-witte beren rond op onze aardbol.
Champagne en bamboe voor iedereen!
De mens wordt zich daarentegen meer bewust van zijn kwetsbaarheid. Het eventuele uitsterven van het menselijk ras wordt steeds vaker aangehaald.
Maar de panda’s, met een mooie 17% groei, laten hun mensenvrienden niet in de steek.
Ze helpen de mens, op hun manier, om het ergste te voorkomen. Of dat hopen we toch …

3 CONTES
Kleur  -  90 minuten

Drie verhalen, drie tijdperken, drie werelden … een kleurrijk fantasieverhaal over oud Egypte, een middeleeuwse legende en een 18e eeuwse ‘Turquerie’. Verhalen over trouwfeesten en verboden ontmoetingen, over de verovering van Egypte, over prinsen en prinsessen, gevangenen en dorpelingen, over onrechtvaardigheid en heldendaden voor de onderdrukten. Verhalen vol emotie, ironie en vuurwerk.    

ANTE CHRIS
Kleur  -  22 minuten

Hij is kwaadaardiger dan Damien, wraakzuchtiger dan Carrie, wreder dan Chucky en bloeddorstiger dan Dexter...
Maar Chris is bovenal een wees. Zoals de meeste bewoners van Saint-Molard de Mimolette weet hij niet waar hij vandaan komt of wie zijn ouders zijn. Zuster Marceline, het hoofd van de instelling is ervan overtuigd dat hij de zoon van de duivel is. Wat als ze gelijk heeft?
Chris kan wreed en hard zijn tegen zijn omgeving, maar hij kan ook heel schattig zijn. Maar goed, de duivel kon ook mensen rond zijn vinger draaien…
Voor alle zekerheid zou ik toch maar van zijn vieruurtje blijven!

HEART OF DARKNESS
Kleur  -  90 minuten

De idealistische Marlow is kapitein van een gammele stoomboot. Hij vaart over de Congostroom op zoek naar een zekere Kurtz, een mysterieus figuur die een wrede macht uitoefent over de inheemse bevolking. Kurtz lijkt zijn verstand te hebben verloren en in een primitieve staat te verkeren. Marlow en zijn bemanning trotseren vijandige stammen, ziekte en dood om Kurtz te redden en heelhuids weer naar huis te kunnen keren.

THE ISLAND
Kleur  -  85 minuten

The Island is een musical geïnspireerd op het verhaal van Robinson Crusoe, dat zich afspeelt tijdens de vluchtelingencrisis.

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
oro_camino.png

L'ORO DEL CAMINO

van Nathalie Rossetto, Turi Finocchiaro
the_island.png

THE ISLAND

van Anca Damian
logo_inverse

Download...