Animatie

ANTE CHRIS
Kleur  -  22 minuten

Hij is kwaadaardiger dan Damien, wraakzuchtiger dan Carrie, wreder dan Chucky en bloeddorstiger dan Dexter...
Maar Chris is bovenal een wees. Zoals de meeste bewoners van Saint-Molard de Mimolette weet hij niet waar hij vandaan komt of wie zijn ouders zijn. Zuster Marceline, het hoofd van de instelling is ervan overtuigd dat hij de zoon van de duivel is. Wat als ze gelijk heeft?
Chris kan wreed en hard zijn tegen zijn omgeving, maar hij kan ook heel schattig zijn. Maar goed, de duivel kon ook mensen rond zijn vinger draaien…
Voor alle zekerheid zou ik toch maar van zijn vieruurtje blijven!

HEART OF DARKNESS
Kleur  -  90 minuten

De idealistische Marlow is kapitein van een gammele stoomboot. Hij vaart over de Congostroom op zoek naar een zekere Kurtz, een mysterieus figuur die een wrede macht uitoefent over de inheemse bevolking. Kurtz lijkt zijn verstand te hebben verloren en in een primitieve staat te verkeren. Marlow en zijn bemanning trotseren vijandige stammen, ziekte en dood om Kurtz te redden en heelhuids weer naar huis te kunnen keren.

THE ISLAND
Kleur  -  85 minuten

The Island is een musical geïnspireerd op het verhaal van Robinson Crusoe, dat zich afspeelt tijdens de vluchtelingencrisis.

RONDE DE NUIT
Kleur  -  11 minuten

Een feest, een vlaag van jaloezie, een gevecht… Christina stormt ziedend weg met haar licht zwalpende man Georges in haar kielzog. Al ruziënd eindigen ze met hun auto tegen een boom. Wanneer Georges weer bij bewustzijn komt, ziet hij Christina niet meer naast hem zitten. Volledig overstuur en vol wroeging haast hij zich terug naar het feest om hulp te zoeken. Maar daar wordt zijn nachtmerrie alleen maar groter. Hij ziet zijn vrouw, levend en wel, vrolijk praten met een man met een vogelkop. Zijn angsten en waanideeën nemen de overhand. Georges zal zijn demonen onder ogen moeten zien en durven afdalen tot in de diepste krochten van de hel om zijn geliefde te redden...

TITINA
Kleur  -  80 minuten

Titina is een epos dat zich afspeelt in de poolgebieden rond de mysterieuze dood van Roald Amundsen, de schandelijke historie van Umberto Nobile en over Titina: de eerste — en laatste — fox terriër op de Noordpool.

YUKU
Kleur  -  62 minuten

Yuku woont samen met haar familie in het souterrain van een kasteel.

Yuku’s grootmoeder vertelt haar verhalen in de gloed van een Himalayabloem, wat haar het eeuwige leven bezorgt. Door een ongeluk wordt de bloem geplet! De oude dame vraagt Yuku om haar op te volgen als verhalenvertelster. Maar om de nieuwe verteller van de familie te worden, moet Yuku een nieuwe Himalayabloem vinden, haar eigen bloem.

Teaser: https://vimeo.com/255523854

LITTLE OX
Kleur  -  7 minuten

De winter nadert zijn einde en de Alpha Ox leidt de kudde Oxen door een bar toendra landschap naar koudere streken. Het paringsseizoen nadert, de jongvolwassen stieren van de kudde worden bronstig. Voor de hongerige Kleine Ox zijn de gedragsregels van zijn kudde moeilijk te doorgronden. Zijn zorgzame moeder moet hem corrigeren en extra aandacht geven. Kleine Ox dwaalt af in het bos, waar hij wordt opgemerkt en aangevallen door een wolf. Zijn moeder is er op tijd bij om hem te redden. De volgende ochtend valt een wolvenclan de Oxen brutaal aan in een open vallei. De Alpha Ox loeit hard en de Oxen sluiten de rangen in een cirkelvormige formatie. Gewapend met hun hoorns beschermen ze de kalveren.

JEAN-MICHEL SUPER CARIBOU S1
Kleur  -  572 minuten

Het stadje Vlabonvent met zijn stadhuis, het postkantoor en de kruidenier EN met Jean-Michel, de lokale vedette, die als een ware superheld over het stadje waakt.

Le quatuor à cornes
Kleur  -  26 minuten

Ons koeienkwartet gaat na hun eerste uitstapje naar de zee, nu op ontdekking in de bergen!

100 Manières
Kleur  -  104 minuten

Een thema, een idee, een onderwerp, een gebaar, een actie, een spel, een ritme, een techniek, een proces, … als inspiratiebron voor een tekening.

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
the_island.png

THE ISLAND

van Anca Damian
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
mini_ver.png

MINI-VER

van Ariane Buhbinder
logo_inverse

Download...