3. ZOEKT FINANCIERING

LES TERRES D'ICI
Kleur  -  52 minuten

Caroline Christophe (40), militante écologiste, persuade Jean-Marie Solvay (63), héritier du groupe chimique belge, d’engager la pépinière de la famille Solvay dans une transition écologique. Mais autour d’eux, cette décision est loin de plaire à tout le monde. Caroline et Jean-Marie vont devoir affronter toutes sortes de résistances : celle des employés de la pépinière qui ont peur pour la pérennité de leur job, celle de la famille Solvay qui ne voit pas d’un bon œil que l’héritier se lance dans une activité à faible rendement, celle de la terre elle-même qui a été traitée à coups de pesticides…

OF GODS AND DOGS
Kleur  -  90 minuten

Een tiental hongerige, angstige migranten uit verschillende landen zitten verstopt in een vrachtwagen.
Beetje bij beetje leren ze elkaar kennen. Ze delen voedsel, maar vooral ook hun verhaal. Geleidelijk aan blijken de verhalen die ze vertellen niet hun eigen verhalen, maar die van Europese migranten van een eeuw geleden. Tegelijkertijd resoneren de verhalen van hun eigen reizen in hun hoofd als innerlijke dialogen die elkaar kruisen en zich vermengen met de verhalen van eerdere generaties.
Migratie is een eeuwige, tijdloze, problematiek. Wij waren ooit migrant, zij zijn migrant, we zullen ooit weer migrant zijn.

HARVEST
Kleur  -  100 minuten

Een vrouw, halverwege de twintig, verlaat de luchthaven van Beiroet en wandelt in het midden van de nacht naar haar ouderlijk huis. Na een lange tijd in het buitenland zonder contact met haar familie, lijkt Jana slechte ervaringen achter zich te laten.
Thuis zijn voelt vertrouwd en vreemd tegelijkertijd. De druk om weer in haar oude leven te passen en alles te vertellen over haar tijd in het buitenland weegt zwaar.
In het nauw gedreven en vastbesloten om zich niet gewonnen te geven, zoekt Jana weer contact met Adam en andere vrienden uit Beiroet. Misschien was haar vertrek een vergissing? De situatie voelt erg confronterend, maar bevestigt tegelijkertijd haar overtuigingen. Ze moet zichzelf onder ogen durven zien voordat ze verder kan.

THE ISLAND
Kleur  -  85 minuten

The Island is een musical geïnspireerd op het verhaal van Robinson Crusoe, dat zich afspeelt tijdens de vluchtelingencrisis.

CLARA SOLA
Kleur  -  110 minuten

In een afgelegen dorpje in Costa Rica, besluit de 30-jarige Clara om alle sociale en religieuze conventies van zich af te schudden. Ze wil de baas zijn over haar eigen seksualiteit en haar pas ontdekte kracht volledig omarmen.

ZIYARA
Kleur  -  90 minuten

Een documentairemaakster reist door Marokko, in de voetsporen van de ooit grote Joodse gemeenschap die ondertussen bijna onbestaande is. Ze wil zelf zien en filmen wat er nog over is van dit lang vervlogen tijdperk. Ze brengt de landschappen, woorden, herinneringen en fantasie van de huidige Marokkaanse inwoners in beeld – waarvan de jongste generatie de Joodse gemeenschap in hun land nooit heeft gekend.

RONDE DE NUIT
Kleur  -  11 minuten

Een feest, een vlaag van jaloezie, een gevecht… Christina stormt ziedend weg met haar licht zwalpende man Georges in haar kielzog. Al ruziënd eindigen ze met hun auto tegen een boom. Wanneer Georges weer bij bewustzijn komt, ziet hij Christina niet meer naast hem zitten. Volledig overstuur en vol wroeging haast hij zich terug naar het feest om hulp te zoeken. Maar daar wordt zijn nachtmerrie alleen maar groter. Hij ziet zijn vrouw, levend en wel, vrolijk praten met een man met een vogelkop. Zijn angsten en waanideeën nemen de overhand. Georges zal zijn demonen onder ogen moeten zien en durven afdalen tot in de diepste krochten van de hel om zijn geliefde te redden...

PLANPLAN CULCUL
Kleur  -  15 minuten

‘Planplan culcul’ gaat over de onwaarschijnlijke ontmoeting tussen Daniel, de hond die graag stofzuigt, Tétrapoutre, het buitenaardse wezen met een vaginavormig gezicht, Gérard, de inefficiënte regenworm, Cynthia, de buurpoes in een sexy négligé, Jennifer, de kikker-verpleegster, en twee politiehonden die graag fouilleren.

TITINA
Kleur  -  80 minuten

Titina is een epos dat zich afspeelt in de poolgebieden rond de mysterieuze dood van Roald Amundsen, de schandelijke historie van Umberto Nobile en over Titina: de eerste — en laatste — fox terriër op de Noordpool.

LE PALMIER
Kleur  -  90 minuten

Kleine zelfstandige, Julien Carbon is ook de burgemeester van Braine-La-Rivière, een van de laatste dorpjes waar er geen mobiel netwerk is, geen gps, geen wifi en geen 4G, een zogenaamde ‘notspot’. Hoewel het voelt alsof ze hopeloos achterlopen, leven de inwoners harmonieus samen in een, nog niet zo lang vervlogen, tijdperk toen sociale netwerken nog niet bestonden. 

Enkel boven in de kerktoren is er (een beetje) bereik. Tot grote vreugde van pater Touré die niet beseft dat de talrijke opkomst in zijn mis aan iets anders te danken is dan zijn vurige preken. Na Juliens publieke protest op het jaarlijkse congres van burgemeesters in het Elysée-paleis, belooft de president persoonlijk dat het dorp binnenkort binnen het 5G-netwerk zal vallen.

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
the_island.png

THE ISLAND

van Anca Damian
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
mini_ver.png

MINI-VER

van Ariane Buhbinder
logo_inverse

Download...