3. ZOEKT FINANCIERING

LA BEAUTE CACHEE DES LAIDS
Kleur  -  104 minuten

Zogenaamde lelijke dieren zijn misschien wel even bedreigd als panda’s of giraffen maar zal je niet snel als uithangbord van een reddingsactie zien. Ze zijn lelijk, maar hun minder esthetische eigenschappen helpen hen net om te overleven en zich te voeden. Hun uiterlijk verbergt vaak een ongelooflijke biologie en een vitale rol in het ecosysteem ...
Laten we samen de lamprei, het spookdiertje, de kaalkopibis en hun kompanen ontdekken ... Het is tijd om de lelijkheid te vieren!

COIFFEUSE D'ÄMES
60 minuten

Een ongelooflijke komedie over de reis van de ziel. In een vreemd kapsalon ontmoeten twee vrouwen elkaar. Ze kennen elkaar niet en toch is hun lot onherroepelijk met elkaar verbonden.

TOUMAI
50 minuten

Toumaï betekent in het Gourani ‘hoop op leven’. Het is ook de bijnaam van fossiele resten van een schedel die in 2001 in Tsjaad werd ontdekt. Het is 7 miljoen jaar oud, tot vandaag het oudste spoor van menselijk leven op aarde.
Hoop op leven is iets van alle tijden dat steeds onverwachtere vormen aanneemt. In zijn volgende creatie focust Thierry Smits op de huidige economische en klimatologische omwenteling. Hij gaat op zoek naar nieuwe vormen van veerkracht in een samenleving die de instorting van het klimaat zou hebben overleefd.

A CE QUI MANQUE
90 minuten

‘A ce qui manque…’ is ontstaan uit een gemis, een afwezigheid die ik, toen ik het Conservatoire de Liège verliet, vorm en gestalte wilde geven door te schrijven.
Mijn afstudeerproject besprak de opvoering van het toneelstuk ‘L'Intruse’ van de Gentse symbolist Maurice Maeterlinck ... Het werd een (vreemde) ontmoeting, een drievoudige zou ik zeggen: met de auteur, de tekst en het thema – hoe de Dood binnendringt bij een wachtende familie en de invloed van de Dood op de mensen.

ORGASME(S)
75 minuten

‘Orgasme(s)’ wordt geschreven en gespeeld door drie actrices van het Canine Collectif (Léone François, Caroline Taillet en Violette de Leu). De theatervoorstelling gaat op onderzoek naar het vrouwelijk verlangen en wil heel wat taboes doorbreken. De drie personages gaan samen op zoek naar het plezier van Lisa, één van hen. Sommige scènes worden gespeeld door de drie actrices, en in andere scènes gebruiken ze poppen. Licht en geluid begeleidt de performers op het podium in een creatie die bedoeld is om de toeschouwer mee te slepen en te laten meevoelen. De scenografie en de kostuums zullen de poëtische en dromerige dimensie van het onderwerp benadrukken om een visueel aspect te creëren zonder vulgair of ‘rauw’ te worden.

KNOKKE LE ZOUTE (ECUME)
60 minuten

Écume is een jonge vrouw met een sterk karakter en de mentaliteit van een bokser. Ze huilt nooit, lijkt het. Ze zegt dat tranen haar zicht zouden vertroebelen.
Écume is een nabestaande van een geslacht van Brusselse vrouwen die er bewust voor hebben gekozen om zonder man te leven. Zij heeft daarentegen nog niet beslist. We ontmoeten haar als er een embryo in haar buik groeit. Op dat moment krijgt ze ook een erfenis van een onbekende vader: 452.000 euro voor 452.000 nooit ontvangen knuffels. Twee plotselinge gebeurtenissen die haar dwingen om na te denken over haar leven.

DECROCHER LA LUNE 2022
105 minuten

De voorstelling Décrocher la Lune is een totaalspektakel, een stadsopera waarin een groot aantal podiumkunsten (theater, circus, straatkunst, dans, muziek, enz.) samenkomen. Het is de bedoeling dat de tentoonstelling openstaat voor de wereld (een sterke identiteit en regionale trots zijn niet synoniem met zich opsluiten). Het bijzondere is dat dit stuk het resultaat zal zijn van een 12 maanden lang burgerproject. Het wordt een veelzijdige creatie waarin de scènes worden gecreëerd tijdens workshops met amateurs onder begeleiding van professionals uit elke betrokken discipline.

IL TRITTICO
1 minuten

De Koninklijke Muntschouwburg

‘In het theater gelden enkele onvermijdelijke wetten: prikkel de interesse, verras en ontroer, of laat lachen.’ Giacomo Puccini brengt hulde aan deze regel door al deze elementen samen te brengen in één werk, Il trittico, dat bestaat uit drie eenakter-opera's.

Supported by Taxshelter.be

mush2_keyart_jump_sent.jpg

MUSH-MUSH & THE MUSHABLES SAISON 2

van Joeri Christiaen
queens.jpg

REINES

van Yasmine Benkiran
txt.jpg

TXT - LES CONFESSIONS D'UN ASTROPHYSICIEN

van Paul-Jean Vranken
the_chapel.jpg

THE CHAPEL

van Dominique Deruddere
logo_inverse

Download...