3. ZOEKT FINANCIERING

LES DERNIERS NOMADES
Kleur  -  90 minuten

Gara (59 jaar) en haar dochter Nada (13 jaar) leven van de veeteelt en van de productie van kaas in de wilde bergen van Montenegro. Plots wordt hun grond echter een internationale militaire basis. Terwijl ze vechten om hun berg en de unieke natuur ervan te beschermen, ontvouwt zich een tumultueus familiedrama dat de complexe banden tussen moeder en dochter blootlegt. In deze film is geweld tegen vrouwen een echo van geweld tegen de natuur.

IL PLEUT DANS LA MAISON
Kleur  -  90 minuten

Een broer en een zus moeten het voortaan zelf redden na het vertrek van hun mama. Ze helpen elkaar om de dagen door te komen in het onbewoonbare ouderlijke huis. Tijdens een hete, onweerachtige zomer worden Purdey en Makenzy heen en weer geslingerd tussen hun puberteit en het volwassen leven dat op hen wacht.

HENRY VIII
135 minuten

De Munt:

Deze opera werd gecreëerd in 1883 op een moment dat de Franse opera zich wilde heruitvinden. Henry VIII was een laatste hommage aan de grand opéra en zijn typische historische fresco’s. Het oeuvre vertelt over de scheiding van Henry VIII en Catharina van Aragon en de daaropvolgende scheiding tussen de kerk van Engeland en Rome.

DELITS MINEURS
Kleur  -  312 minuten

Tribunal des Mineur·e·s, Genève. Drie vrouwen staan op de barricades om terug hoop te geven aan jongeren
in moeilijkheden. Maar een moord verandert alles en stelt hen voor een riskante keuze: opsluiten of vertrouwen?

DE GRÂCE
Kleur  -  52 minuten

Pierre Leprieur, een ooit invloedrijke vakbondsman aan de haven van Le Havre, viert zijn 60e verjaardag met zijn familie en vrienden. Op exact hetzelfde moment worden zijn zonen, Jean en Simon, beschuldigd van grootschalige drugshandel.

Hun zus Emma, een strafpleiter, probeert hen uit deze netelige situatie te redden. Maar dan wordt het lichaam van Pierre gevonden in een loods aan de haven.

BAUDOUIN, LES DERNIERES HEURES
Kleur  -  60 minuten

In 2023 herdenkt België de dood van koning Boudewijn, die op 62-jarige leeftijd overleed in Motril.
Juli 1993 : hoewel hij nog maar 62 jaar oud is, weet Boudewijn dat zijn gezondheid fragiel is. Zijn laatste publieke optreden is, symbolisch genoeg, op 21 juli 1993, de nationale feestdag. Ondanks de regen wandelt de koning door het Warandepark om zijn landgenoten te groeten. Daarna vliegt hij naar zijn tweede verblijf in Motril waar het kwik stijgt tot meer dan 35 graden.

TOTO SE MET AU VERT
Kleur  -  100 minuten

TOTO TREKT DE NATUUR IN!

Het leek de directrice een goed idee, die boerderijklassen: vijf dagen op een bio-boerderij, ver weg van school en van ouders. De leerlingen zouden er kunnen genieten van de eenvoudige dingen van het leven in openlucht en meer leren over ecologie. Dat zou hen zeker enorm goed doen. Maar in realiteit bleek iedereen een beetje bezorgd.

De ouders van Toto, die hun kleine duiveltje voor de eerste keer alleen laten. De juf van Toto, die vermoedt dat ze hem dag en nacht in het oog zal moeten houden. En Toto zelf, die vreest dat het een lange vijf dagen worden zo zonder ouders om gek te maken, zonder kat van de buren om te martelen en zonder speelplaats om zich uit te leven.

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...