3. ZOEKT FINANCIERING

MARCEL
75 minuten

2021. Jessica Gazon en Thibaut Nève krijgen carte blanche bij Théâtre de la Vie. 
Een onbeschreven blad.
Kruispunt.
Kortsluiting.
En dan krijgt Thibaut plots een ingeving. Tijdens een nacht vol angst heeft hij over Marcel Proust gedroomd. Zijn kracht. Zijn durf. Marcel spreekt hem aan. Marcel is een genie. Achter zijn kronkelige woorden, is de auteur zijn tijd ver vooruit. In 1913 herschreef hij de gangbare man-vrouwverhouding in zijn meesterwerk ‘À la recherche du temps perdu’. Terwijl hij zijn eigen viriliteit in twijfel trok, moest Thibaut meer dan eens opnieuw beginnen, volharden, herontdekken – een labyrint van een boek dat je nooit echt uitgelezen hebt.
Hij is trots op deze kronkelige weg.
Voor Jessica is het geen prioriteit.

PORTRAITS SANS PAYSAGE
120 minuten

Ontvangst. Twee lettergrepen die klinken als een belofte van ontmoeting, van gastvrijheid. Maar niet voor vluchtelingen. In onze westerse samenlevingen gaat de ontvangst van vluchtelingen gepaard met opsluiting, bewaking en een gebrek aan perspectief voor deze ontheemde mensen.

LE PLAISIR FEMININ
Kleur  -  90 minuten

Zijn mannen en vrouwen vandaag gelijk? Wat moet er nog veranderen?

Samen, en met anderen, vertellen ze over de strijd van vrouwen in een tijdperk waarin de gelijkheid van mannen en vrouwen in vraag wordt gesteld. Ze bedenken een nieuwe emancipatiehorizon en proberen een geheim programma uit te bouwen om het patriarchaat af te schaffen... allereerst in seksualiteit.

TXT - LES CONFESSIONS D'UN ASTROPHYSICIEN
Kleur  -  52 minuten

Heeft het universum betekenis ? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, neemt Trinh Xuan Thuan, uitzonderlijk auteur, verhalenverteller en pedagoog, ons mee doorheen zijn leven. ‘TXT - confessions d'un astrophysicien’ nodigt ons uit in de voetstappen van deze astrofysicus op een wetenschappelijke zwerftocht vol emoties, kosmische schoonheid en metafysica.

MOTHERLESS CHILD
Kleur  -  18 minuten

De 30-jarige Barbara is permanent single en het schoolvoorbeeld van de moderne vrouw, een ‘working girl’ die leeft aan 100 per uur. Als echte technologieverslaafde is ze haast vergroeid met haar smartphone. Maar alles wordt plots op z’n kop gezet wanneer een mysterieuze ballon haar routineuze leventje komt binnen gevlogen.

VERTIGES
60 minuten

‘Vertiges’ speelt met de zwaartekracht en onderzoekt de choreografische mogelijkheden van vallen. De val is enerzijds een gebeurtenis – een brutale en onverwachte onderbreking van de werkelijkheid, de schok van een ogenblik dat het lichaam doorkruist maar aan het bewustzijn ontsnapt. Met dans willen we dit per definitie ongrijpbare moment toch vastleggen – een moment op de ijle top van een opgeschorte tijd, een tijd buiten de tijd. Anderzijds is de val herhalend: het lichaam stijgt voor het weer valt, zodat er geen onderscheid meer is tussen balanceren en herstellen, twee handelingen die dezelfde kinetische energie delen in één momentum. Op scène zal het hele stuk lang zand stromen en Guilhem wordt begeleid door een pianist en een violist.

QUINTESSENCE
150 minuten

‘Quintessence’ is de titel van een roman – en in die roman is het de naam van een theatergezelschap waarover Philippe Blasband al zo’n 15 jaar schrijft en dat losjes geïnspireerd is op het bestaande theatercollectief Transquinquennal. We zijn getuige van het prille begin van het gezelschap en volgen het traject van de leden. We ontdekken wat er met hen gebeurt, we volgen de repetities voor de voorstellingen die ze samen maken en we lezen zelfs recensies. We volgen hen op de dag dat Frank Zappa stierf, we volgen hen aan het begin van de problemen in Sarajevo, bij het afsluiten van het Goedevrijdagakkoord en op de dag waarop een zekere Vladimir Poetin, voormalig KGB-officier, wordt benoemd tot interim-president van de Russische regering.

PHILIPOT
75 minuten

In een klein kuststadje in volle heropbouw naderen de verkiezingen. Burgemeester Daphné Philipot wil zich kandidaat stellen om zichzelf op te volgen. Maar haar campagne, ambitie en gesloten aard botsen met de nonchalance van haar collega’s en hun individuele dromen. Tel daar nog grote geheimen en spoken uit het verleden bij en je krijgt een tragikomisch eigenzinnig stuk vol spanning en mysterie.

LES YEUX ROUGES
80 minuten

Alles start met een privébericht op Facebook. Zij is journaliste, mediageniek en met een uitgesproken mening. Hij is wat ouder, beweert te houden van haar scherpe humor en wil gewoon wat praten. Zij aanvaardt zijn verzoek, hij komt in haar leven en de val klapt dicht. Maandenlang stapelen de berichten zich op, eerst liefdevol, maar al snel neerbuigend. Zij neemt afstand, hij wordt boos. Verpakt als gewaagde humor valt hij haar aan – haar persoonlijkheid, haar uiterlijk, haar werkgever, haar partner, haar interesses … Zij is alles wat hij haat en hij is alles wat zij vreest. ‘Les Yeux Rouges’ is een feministische roman die werd herwerkt voor het Théâtre de Poche door de auteur.

Supported by Taxshelter.be

reine_image.jpg

REINES

van Yasmine Benkiran
txt.jpg

TXT - LES CONFESSIONS D'UN ASTROPHYSICIEN

van Paul-Jean Vranken
the_chapel.jpg

THE CHAPEL

van Dominique Deruddere
logo_inverse

Download...