3. ZOEKT FINANCIERING

L'ORO DEL CAMINO
52 minuten

Op Monte Faito leven mannen in hechtenis in een rehabilitatiecentrum ‘Il Camino’, afgezonderd midden in de natuur.

Vlakbij Napels en de Napelse buitenwijken aan de voet van de Vesuvius volgen ze een therapeutisch programma.

Naarmate de seizoenen veranderen, proberen deze bewoners een andere weg in te slaan, zichzelf opnieuw op te bouwen en een metamorfose te ondergaan voor ze terugkeren naar hun explosieve stad en de beproevingen die hen te wachten staan.

PERHAPS
Kleur  -  90 minuten

Twee jonge vrouwen die door hun man werden mishandeld, besluiten om samen hun dromen na te jagen.

COLETTE ET JUSTIN
Kleur  -  52 minuten

Ik trok met mijn grootouders Colette en Justin op een reis door de tijd, een reis door onze familiegeschiedenis in het kader van de historische dekolonisatie van Congo. Justin was een van de eerste Congolese senatoren na de onafhankelijkheid. Colette werd gedwongen om op de markt te werken, nadat Mobutu aan de macht kwam. En dan kwam de periode in Parijs ... Aan de hand van deze gesprekken, oude familiefoto’s, Belgische krantenarchieven en beelden van Parijs en Kinshasa, herbeleven we ieders parcours.

LE SOLEIL DE TROP PRES
Kleur  -  90 minuten

Na zijn vertrek uit het ziekenhuis gaat Basile, een dertiger met een bijzonder persoonlijkheid, bij zijn zusje Sarah wonen. Sarah en de onvoorspelbare, grappige en charismatische Basile hebben een unieke band. Hij focust zich op zijn herstel, gaat op zoek naar een job en vindt onderweg zelfs de liefde. Maar zijn schizofrenie houdt hij het liefst verborgen voor zijn omgeving …
‘Le Soleil de Trop Près’ is een zonnige en poëtische ode aan het aanvaarden van deze personen met schizofrenie door de maatschappij, zodat zij zichzelf ook leren accepteren.

THE SILENT TREATMENT
Kleur  -  100 minuten

Tess, een 18-jarig, Vlaams meisje met Stockholm-syndroom, stalkt in Boedapest de introverte, veertigjarige Szabolcs en zijn vriendin Andrea. Andrea zoekt in het geheim toenadering tot de jonge stalkster en helpt zo het vreemde meisje om Szabolcs te confronteren met haar vragen over hun gemeenschappelijke geschiedenis. Maar gaandeweg ontdekken ze alle drie hoezeer dat tragische verleden op hun huidige relaties weegt en leren ze hiermee om te gaan.

L'AGENCE GALACTIQUE
Kleur  -  13 minuten

Galactic Agency, gespecialiseerd in alle soorten reparaties, doorkruist de WashMash-galaxie om hun klanten te helpen. Van de vaatwasser van een opera-zingende walvis tot de robotknuffel van koning Cheddar XV, er is werk genoeg ... Maar in dit universum vol gekke wezens gaat niets zoals gepland! Zo worden ze opgeroepen om wifi te installeren maar eindigen ze als luisterend oor voor een eenogige clown met liefdesverdriet! Knotsgekke situaties en een sterk team met een sterk karakter – zo wordt zelfs de meest eenvoudige opdracht een groot avontuur! 

Schiet op! Stap snel mee met K en zijn vrienden in de Toaster en trek op avontuur!

FRANCOIS ENGLERT, NOBEL ET REBELLE
Kleur  -  60 minuten

Stockholm, 2013: de Nobelprijs voor Natuurkunde blijkt een trigger voor professor François Englert. De internationale erkenning voor zijn ontdekking van het ontbrekende puzzelstukje in de materie van het universum (het Brout-Englert-Higgs-deeltje) brengt plots allerlei herinneringen naar boven van zijn verleden als ondergedoken kind. De film blikt samen met hem terug op een leven van permanente rebellie, die al startte in zijn kindertijd. De film toont hoe zijn alomvattende dissidentie (op politiek, academisch en wetenschappelijk vlak) zijn atypische carrière als onderzoeker en als man in de marge heeft vorm gegeven.

TOO MUCH!
35 minuten

‘Too Much’, oftewel de kunst van het overdrijven! Een voorstelling voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Ultraflashy en zonder complexen durven de Mutants wel eens te veel te doen. Denk maar aan een clown die heel veel durft en even vaak onderuit gaat. De acteurs Eno Krojanker, Mélodie Valemberg en Fanny Hanciaux hebben het over goede en slechte smaak en over getalenteerde overdrijvers. Durf jij wel eens te overdrijven?

QUI A PEUR
80 minuten

Met regisseuse Aurore Fattier, schrijver Tom Lanoye en acteurs Claire Bodson, Leila Chaarani, Koen De Sutter en Khadim Fall. Twee ‘oude’ acteurs willen aan het einde van hun carrière samenwerken met twee jongere acteurs die een subsidie krijgen voor hun ‘multiculturele afkomst’. Tijdens hun eerste ontmoeting komen meteen alle sluimerende conflicten naar boven …

Aurore Fattier regisseert de Franstalige versie van deze spannende komedie die op een ludieke manier de tijdgeest ontcijfert. Het oorspronkelijke stuk is van de hand van de grote Vlaamse auteur Tom Lanoye. WIE IS BANG is al een groot succes op de Vlaamse en Nederlandse podia, en verovert binnenkort ook Duitsland.

BIRTHDAY
90 minuten

Ed is 9 maanden zwanger en komt aan op de materniteit. Hij koos ervoor om hun kind te dragen. Zijn vrouw Lisa zag het niet meer zitten, na verschillende miskramen en een traumatiserende bevalling. Ze is een zakenvrouw, dappere kostwinner en onvermoeibare werker. In afwachting van de bevalling laat ze haar telefoon niet los.

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
oro_camino.png

L'ORO DEL CAMINO

van Nathalie Rossetto, Turi Finocchiaro
the_island.png

THE ISLAND

van Anca Damian
logo_inverse

Download...