3. ZOEKT FINANCIERING

PLANEET B
Kleur  -  132 minuten

De 14-jarige Bo groeit op in een beschermde omgeving. Alles lijkt mogelijk, elk obstakel lijkt ze te kunnen overwinnen. Behalve dan de sombere toekomst die haar te wachten staat.

Samen met haar vriendin Lina wil ze vechten tegen de klimaatverandering. Ze zijn met duizenden … waarom verandert er dan niets?
Haar moeder Marjolein volgt hun filosofie en samen sluiten ze zich aan bij Extinction Rebellion. Ze worden gearresteerd en fel bekritiseerd

Waarom zou je naar school gaan, wat is het nut van leven in een wereld die op sterven ligt?
Lina stelt steeds radicalere acties voor, maar de bedachtzame Bo wil haar eigen pad banen.

Maar hoe kan ze verder in een wereld die zijn eigen toekomst op het spel zet?

BEAUX JEUNES MONSTRES
75 minuten

‘Beaux Jeunes Monstres’ is de nieuwste live geluidservaring van Le Collectif Wow!
Het stuk vertelt het verhaal van William, een jongen met hersenverlamming, een verhaal van geboorte tot zelfstandigheid, van overleven tot opstand. William kan eigenlijk niet praten, maar met veel humor en zelfrelativering neemt hij nu de micro en wordt hij de woordvoerder van de onzichtbaren. Dit epische, bevrijdende verhaal daagt de gangbare clichés uit en blaast een nieuwe wind van vreugdevolle opstand. De luisteraar wordt uitgenodigd om de Ander opnieuw te ontdekken en zich een nieuw plaatsje in de wereld toe te eigenen.

SAUVAGES
90 minuten

‘Sauvages’ is gebaseerd op een reeks verhalen, interviews, landschappen, geluiden en overpeinzingen, verzameld in een gebied ver van de wereld die wij kennen, in een Indianenreservaat, zoals we dat vandaag noemen. Deze ontmoetingen getuigen van een andere verhouding tot de wereld, kolonisatie en verlies van identiteit ... Met de woorden van de First Nations als leidraad, nodigt ‘Sauvages’ ons uit om via poëzie dit gebied aan het einde van de wereld te ontdekken. 

CATACLYSMES, LES GRANDS REGULATEURS
Kleur  -  90 minuten

Sinds mensenheugenis heeft de mens altijd gevreesd voor natuurrampen, maar vandaag staan we aan de vooravond van een enorme paradigmashift. En zo’n veranderingen komen nooit alleen! Onderzoekers leggen verbanden en identificeren de ene shift
als gevolg van de andere. Wanneer een evenwicht wordt verstoord, grijpen een of meer natuurrampen in en wordt er zo een nieuw evenwicht gecreëerd. Zo’n catastrofes zijn wreed, gewelddadig en gevaarlijk voor mens en dier, maar het zijn ook een soort toezichthouders op de wereld en het
functioneren van onze planeet.

LA VIE POUR DE VRAI
Kleur  -  120 minuten

Michaël wordt geboren in 1976 en groeit op in de verschillende Club Meds waar zijn ouders werken. Hij leeft in een vrolijke vakantiebubbel afgeschermd van de buitenwereld en al zijn gevaren. In de jaren 2000, na middelmatige studies en na het pensioen van zijn ouders, wordt hij eindelijk hoofdanimator met een vast contract in Cancún. Daar wordt hij verliefd op de gepassioneerde en gekwelde actrice, Aurore Dulac, die een week lang in Cancun verblijft voor een theaterstuk. Dolverliefd neemt Michaël ontslag bij Club Med en ontdekt hij voor het eerst de wereld, op 45-jarige leeftijd. Aurore nodigt Michaël uit in haar huisje in de buitenwijk. Michaël is helemaal overtuigd dat hij eindelijk de ware liefde heeft gevonden, zonder te beseffen dat zij daar anders over denkt ...

DES GENS BIEN
Kleur  -  312 minuten

Dit is het verhaal van een koppel dat de boel belazert voor een levensverzekering, van een flik die sterft voor hij ze kon arresteren en van een verzekeringsmakelaar die als enige alles op een rijtje heeft. Dit is het verhaal van goede mensen die niemand kwaad wilden doen.

EUROPE REVEALED Seizoen 1
Kleur  -  312 minuten

Europe Revealed biedt een unieke, ongeziene kijk op het Europese continent en zijn inwoners. De serie belicht de manier waarop de landen omgaan met uitdagingen, zoals de zoektocht naar duurzame landbouw, energietransitie, nieuwe mobiliteit, burgerbewegingen, de digitale revolutie en het behoud van de biodiversiteit.

SLEEP
Kleur  -  100 minuten

Een week voor haar zestiende verjaardag komt Sophie om het leven tijdens een schietpartij op een tienerfeestje. Haar vader, Jacob (48), is compleet gebroken. Hij kan niet meer slapen, weigert Sophie’s overlijden te accepteren en verdwijnt op de ochtend van haar begrafenis alsnog op reis door Amerika, een reis die ze samen wilden maken. Hij beeldt zich in dat Sophie nog steeds bij hem is en neemt haar mee naar de weidse prairies van het Middenwesten, de Rocky Mountains, en de woestijnen van Utah en Nevada. Hij negeert de bezorgde telefoontjes van zijn vrouw Monica, die geen idee heeft waar hij is.

VOUS N'AUREZ PAS MA HAINE
Kleur  -  90 minuten

Op 13 november 2015 vermoorden islamitische terroristen 89 mensen die die avond een concert bijwoonden in Le Bataclan. Hélène Leiris is een van de slachtoffers. De 35-jarige visagiste leidde een gelukkig leven met haar man, Antoine Leiris, een cultuurjournalist. Samen hadden ze een zoontje van 3, Melvil. Na het drama stort Antoines wereld in. De gedachte om zonder zijn vrouw verder te leven is ondraaglijk. Hij schrijft een emotionele open brief aan de moordenaars van zijn vrouw op Facebook: ‘Vrijdagavond hebben jullie het leven van een buitengewoon iemand ontnomen, de liefde van mijn leven, de moeder van mijn zoon, maar mijn haat, die krijgen jullie niet…’ Zijn woorden gaan de wereld rond.

DE KINDEREN DER ZEE
1 minuten

De Munt:

In het seizoen 2020-21 zet de Munt zich meer dan ooit in voor de herontdekking van Vlaamse operamuziek. Belgisch-Nederlandstalige composities voor de bühne zijn eerder zeldzaam, en de uitvoering van Lodewijk Mortelmans De kinderen der zee betekent dan ook een belangrijke blijk van herwaardering van dit soms veronachtzaamde repertoire. Het is de allereerste keer dat deze opera in de Muntschouwburg zal weerklinken, want na de Antwerpse première in 1920 raakte het werk eerder in de vergetelheid. Precies honderd jaar later vist muziekdirecteur Alain Altinoglu De kinderen der zee opnieuw op en plaatst de Munt de opera weer in het collectieve geheugen met deze concertuitvoering.

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
mastemah.jpg

MASTEMAH

van Didier Daarwin
logo_inverse

Download...