2. ONDER CONSTRUCTIE (GRLIGHTCA)

ARRETS DE JEU
Kleur  -  100 minuten

Sport is een merkwaardig verschijnsel dat de geschiedenis van de mens doorkruist. Deze ogenschijnlijk lichtzinnige en niet zo ernstige activiteit is toch een diepgeworteld gegeven in verschillende beschavingen op aarde doorheen de tijd. Het heeft inmiddels een vrijwel mythologische status verworven, kan nu eens fascinerend zijn en dan weer ontroerend, controversieel of transcenderend. Wij willen het verhaal doen van “de geschiedenis van de sport” aan de hand van een reeks historische gebeurtenissen die, opmerkelijk of totaal onbenullig, een licht werpen op onze tijd, waarden en normen maar vooral onze relatie tot het menselijk lichaam, dat dierlijk omhulsel dat we wanhopig in beweging trachten te houden in de hoop op vooruitgang.

YALLA, BADA
Kleur  -  70 minuten

Yalla, Bada! is een dialoog tussen een vadr en zijn dochter. Een ontmoeting van twee verschillende tijden in een bewegende ruimte. En overzicht van 42 jaar geschiedenis van Europa en de wereld, via een roadtrip van Brussel naar Beiroet.

SE CRACHER POUR EXISTER
Kleur  -  1 minuten

Al generaties lang geven een paar fanatieke snelheidsduivels stevig gas op een racecircuit midden in de moddervelden aan de Franse grens. Banger Racing, snelheid en vernieling vormen een uitlaatklep in deze streek, geveld door werkloosheid en onzeker werk, waar het leven allesbehalve makkelijk is. Maar zondag is het hoogmis voor François, Alizée en Alexis, want dan zijn zij de helden op de Speedway voor een dag, een race of een crash. De aankondiging van een mogelijke sluiting van het circuit brengt hun wereld echter aan het wankelen.

JEAN-CLAUDE
Kleur  -  52 minuten

In 1988 wordt een tot dan onbekende Jean-Claude Van Damme ineens wereldberoemd dankzij z’n eerste rol in een kleine martial arts-film die rechtstreeks in DVD uitgebracht had moeten worden en toch miljoenen dollars wist binnen te brengen.

C'EST LE MOMENT
90 minuten

‘Het moment is nu en nu is het moment.’
Hagakure, Le livre secret des samouraï
Er zijn alleen oplossingen, er zijn geen problemen. Zou dat niet het enige gespreksonderwerp moeten zijn? De oplossingen voor alle, en dan echt alle, problemen? Het zal in ieder geval het laatste thema zijn voor Transquinquennal.

We hebben allemaal oplossingen. Jij, wij, de anderen ... het is tijd om ze te delen. Als grote afsluiter nodigen we je uit om je verwachtingen en je hoop te delen – hoe jij zou willen dat de wereld is. Hoe kunnen we het nog beter maken? Nuttiger? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het ons meer of beter brengt? Echt beter?

Waarom genoegen nemen met minder als je het beste kan krijgen?

RAGE
120 minuten

De baas die je ‘schatje’ noemt. De vriend die je altijd net te veel wil uitleggen. De leraar die grapjes maakt over de lengte van je rok. Het vriendje dat net te snel, te luid, boos wordt. De winkelier die je complimenteert omdat je zo mooi bent. De onbekende man die naar je fluit op straat. Vol zelfvertrouwen is elk van hen ervan overtuigd dat ze dit zomaar, zonder tegenaanval, kunnen doen. Maar dat kan veranderen.

ET ILS VECURENT RADIEUX
80 minuten

Ooit lang geleden … leerden de mensen vuur beheersen. Dat had nog geen enkel ander wezen hen voorgedaan. Ze veroverden de hele wereld. Op een dag ontdekten ze een nieuw vuur, een vuur zo krachtig dat het nooit gedoofd kon worden. Ze genoten van het idee dat zij nu de krachten van het universum bezaten. Maar dan ontdekten ze, tot hun afschuw, dat het nieuwe vuur niet alleen kon creëren, maar ook vernietigen ...

REUNION DE FAMILLE
Kleur  -  18 minuten

À 36 ans, Jean découvre son père en vie pour la première fois en visionnant des films super 8 d’anciennes réunions de famille. Il décide alors de retracer la trajectoire accidentée de son histoire familiale et de dessiner le portrait d’un père absent, à travers le récit de celles et ceux qui l’ont connu.

THE TASTER
Kleur  -  90 minuten

Hitler is ervan overtuigd dat de vijand hem wil vergiftigen. Daarom rekruteert hij negen vrouwen, waaronder de 26-jarige Rosa, als proevers. Proeven van de decadente feestmaaltijden waaraan Hitler zich niet veel later zal te goed doen, is een ware marteling. Na elke maaltijd moeten de vrouwen telkens weer afwachten of ze zullen sterven. In deze situatie vol dwang worden de vrouwen vriendinnen, maar ook rivalen. Ze vormen allianties en verraden elkaar, ze zijn bang en worden verliefd.

L'AMI INCONNU
Kleur  -  100 minuten

In de jaren ’70 vonden er geheime ontmoetingen plaats tussen Enrico Berlinguer, secretaris-generaal van de Italiaanse Communistische Partij, en Aldo Moro, leider van de christendemocraten. Ze proberen een oplossing te vinden voor de zware socio-economische problemen van het land, maar hebben beiden grote nationale en internationale stemmen tegen zich. Van ontmoeting tot ontmoeting groeit het vertrouwen en de deal wordt gesloten. Op de dag dat alles klaar is voor een akkoord dat het hele land zal veranderen, wordt Moro ontvoerd.

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...