2. ONDER CONSTRUCTIE (GRLIGHTCA)

PISTACHE ET CHOCOLAT
Kleur  -  17 minuten

Poussé à bout pour la vie et sa vie familiale, la jeune Dalila commet l’irréparable.

LANTERNA MAGICA
1 minuten

LANTERNA MAGICA,

‘Lanterna magica’ geschreven door Jean-Pierre Deschepper en Emmanuel Braff is een buitenspektakel rond natuur, betovering en verbeelding. Het is een spektakel pur sang, een magische boswandeling met immersief theater, lichtprojecties en geluidsanimaties. Deze unieke creatie koos een van de mooiste parken van België, het domein van het Kasteel van Terhulpen, als betoverende decor.

CHIENNES DE VIES
Kleur  -  90 minuten

Tom belooft om de hond van zijn overleden buur op te vangen. Het enige probleem is dat het schijnbaar onschuldige dier zijn baasje tot zelfmoord dreef.
Greta, actrice en gezicht van een bekend parfummerk, behandelt haar assistente Fatima als een hond. Wie zijn kind liefheeft, spaart de roede niet. En Greta’s liefde is groot.
Franck moet kiezen tussen Lola, zijn nieuwe liefde, en Perdita, zijn beste vriendin en het allerliefste hondje. Liefde en vriendschap gaan niet altijd hand in hand.
Drie levens kruisen elkaar, drie verhalen over mannen en honden.

FAMILIAR THINGS
Kleur  -  80 minuten

Begin jaren tachtig, net buiten de uitgestrekte hoofdstad Seoel in Zuid-Korea. Weinig mensen kennen Flower Island, de gigantische afvalberg van de stad, en nog minder mensen liggen ervan wakker.

JACKIE CHAN ET MOI
75 minuten

‘Jackie Chan et moi’ is een ongezien autobiografisch theaterstuk van comedian Rosario Amedeo. Amadeo blikt terug op zijn carrière in de filmwereld en zijn betrokkenheid bij een blockbuster met Jackie Chan. Op scène herbeleeft de acteur de casting, zijn ‘sollicitatiegesprek’ met de celebrity, de scènes die hij moest opnemen met scripts die maar enkele uren daarvoor onder de voordeur werden geschoven, de zware opgave om Shakespeares taal te leren … Dat alles overgoten met een echt Henegouws sausje. Een herkenbaar verhaal over de illustere filmwereld, waar magie en koud zweet hand in hand gaan.

DRAW FOR CHANGE
416 minuten

Elke aflevering van DRAW FOR CHANGE! zet een andere vrouwelijke cartooniste, ergens ter wereld, in de kijker. Zij neemt de kijker mee op reis door haar land op zoek naar mensen die het verhaal van een van haar cartoons echt hebben meegemaakt. Zo komen de tekeningen tot leven.

‘Mensen vragen me vaak waarom ik controversiële thema’s kies. Slavernij, prostituees, LGBT-activisten, mensen in gevangenenkampen, … waar zijn de normale mensen? Ik antwoord altijd dat dit voor mij normale mensen zijn. Dat is net het hele idee.’

ARICA
Kleur  -  90 minuten

In 1984, toen Zweden haar milieuvoorschriften aanscherpte, besloot het mijnbouwbedrijf Boliden om giftig afval te verschepen naar Chili. Ondanks de belofte dat het veilig zou worden verwerkt, werd 20.000 ton mijnbouwafval met lood, arseen en kwik illegaal gedumpt in Arica, in het noorden Chili.
In 2006 maakten Lars Edman en William Johansson hun eerste langspeelfilm. ‘Toxic Playground’ toonde kinderen die uitgleden op een enorme stapel vuilnis en speelgoed maakten uit giftige stoffen. Jarenlang bleef de afvalberg onbewaakt – en toen ze de site voor de tweede keer bezochten samen met Rolf Svedberg, de man die Boliden aan de kaak stelde – waren al bijna 3.000 mensen het slachtoffer geworden van kanker, geboorteafwijkingen of neurologische stoornissen.

RETOUR DU FRONT
Kleur  -  90 minuten

Sinds 18 maart 2020, de eerste dag van de lockdown in België corresponderen 12 regisseurs via video met Waalse artsen en verplegers. Meerdere keren per week zijn de video’s een welkome uitlaatklep voor de meer dan 30 artsen, verplegers, ambulanciers en psychologen. Het biedt hen een manier om hun meningen, gevoelens en bedenkingen te delen over de gezondheidscrisis waar ze middenin zitten.

Deze bijzondere communicatie nemen ze op via Skype, op hun smartphone of computer, thuis of in het ziekenhuis.

RETOUR DU FRONT, CONFIDENCES DE COMBATTANTS
Kleur  -  100 minuten

Hoe heeft de Belgische gezondheidszorg de eerste Covid-19-golf echt ervaren? Hoe voelden artsen en verplegers zich? Hoe reageerden ze tijdens moeilijke momenten? Hoe zwaar woog de crisis op hen? In het begin van de lockdown werd in allerijl een collectief van regisseurs opgericht die via Skype de verhalen verzamelen van onze helden van de zorg.
Maar liefst 32 verplegers, artsen, ambulanciers, psychologen en personeel van woonzorgcentra boden hen een ongezien pakkende blik achter de schermen van de gezondheidszorg.
Deze intieme logboeken tonen de buitengewone veerkracht van de mens wanneer die wordt geconfronteerd met noodsituaties, angst en onbekende situaties.

KANUN
Kleur  -  90 minuten

In Brussel werkt Lorik, die amper 30 jaar oud is, als handlanger van de Albanese maffia samen met zijn mentor Aleks. Wanneer hij verliefd wordt op Sema, een studente aan de kunstacademie met Turkse roots, dreigt Lorik te worden ingehaald door zijn verleden. Een man uit zijn Albanese dorp, wiens vader door de oom van Lorik is vermoord, heeft Lorik opgespoord. Hij beweert, volgens de regels van de Kanun, dat de schuld aan zijn familie met bloed moet worden betaald. Lorik moet dood.

 

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
sacrifice1.jpg

LA FILLE DU SACRIFICE

van Réhab Mehal
les_intranquilles.png

LES INTRANQUILLES

van Joachim Lafosse
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
logo_inverse

Download...