10. MINFIN FISCAAL ATTEST BEHAALD - VOLTOOID

De Gebroeders Schimm
Kleur  -  120 minuten

Lilith is een pienter, jong meisje dat van detectives en mysteries houdt; altijd klaar voor een spannend avontuur. Maar haar moeder,Merel, een alleenstaande ornitoloog, wil haar naar het internaat sturen.

L'ABATTAGE RITUEL
90 minuten

Gorge Mastromas is een smeerlap en is daar nog trots op ook. Dat kan als je genoeg geld en macht hebt. Als tiener was Gorge vriendelijk en attent, maar daar werd hij nooit voor beloond. Integendeel, zijn vriendelijkheid leek hem quasi onzichtbaar te maken. Wanneer hij 20 jaar is, ziet hij zijn kans om eindelijk bij het kamp van de winnaars te horen. Op het moment dat zijn werkgever het faillissement nabij is, besluit hij alle fatsoen overboord te gooien en zich alles wat hij maar wenst toe te eigenen. Zo klimt hij uiteindelijk op tot een van de meest succesvolle bedrijfsleiders ter wereld… Met zijn eigen interpretatie van moraal en ethiek. Gorge bouwt zijn imperium uit op basis van drie regels: 1. Als je iets wilt, moet je het nemen, 2.

MACBETH (DEZOTEUX)
100 minuten

Macbeth en Banco zijn de generaals van Duncan. Wanneer ze zegevierend terugkeren van een strijd tegen de rebellen, ontmoetten ze drie heksen. Zij voorspellen dat Macbeth koning zal worden en dat Banco koningen zal voortbrengen, maar zelf nooit koning zal worden. Verleid door de voorspelling en op Lady Macbeths aansporen, vermoordt Macbeth koning Duncan. Hij grijpt de macht, maar moet nog heel wat andere obstakels overwinnen: Banco, die vluchtte voor hij gedood kon worden, Macduff, een edelman die hem van koningsmoord beticht en samenzweert met Malcolm, Lady Macbeth die haar verstand verliest en de heksen wier stemmen hem blijven achtervolgen. Daarnaast wordt hij verteert door wroeging.

Ce qui arriva quand Nora quitta son mari
90 minuten

“Er is nu geen tijd voor liefde, er is alleen tijd om jezelf te vinden.”

Mémoire de fille
90 minuten

In ‘Mémoire de fille’ herbeleeft Annie Ernaux de zomer van 1958. De zomer waarin ze voor het eerst het bed deelt met een man tijdens een kamp in Orne. Een zomer die nog twee jaar lang fundamenteel zal nazinderen.
Annie gaat op basis van die onuitwisbare herinneringen, foto’s en brieven naar vriendinnen, onverbiddelijk op zoek naar het meisje dat ze toen was.

Pauvrophobie
Kleur  -  52 minuten

“Armoede zorgt voor een onveilig gevoel in de wijk”, “Iedereen kan ooit op straat terecht komen”, “De immigranten komen het werk van de Belgen stelen”, … Er doen heel wat clichés over minderheden de ronde, en dat zal de komende jaren zeker niet verminderen.

‘Pauvrophobie’ wil de gangbare clichés en ‘fake news’ over minderheden (migranten, werklozen, daklozen,…) aan de kaak stellen. De documentaire speelt in op de angst binnen onze samenleving en toont hoe deze in de kaart speelt van simplistische politieke ideeën, of zelfs extremistische en antidemocratische gedachten. De documentaire kwam tot stand met de steun van het Brussels forum voor armoedebestrijding.

Desperado
75 minuten

Voor hun wegen zich scheidden, waren de Nederlandse acteur Ton Kas (1959) en de auteur Willem De Wolf een onafscheidelijk duo. De eerste gekend voor zijn film- en televisierollen, de tweede sinds 2010 als schrijver van het theatergezelschap Compagnie De Koe. Tussen 1985 en 2004 creëerden ze samen een twintigtal voorstellingen waaronder het succesvolle Desperado. Dit stuk werd geselecteerd voor het Theaterfestival 1998 als een van de beste voorstellingen van Vlaanderen en Nederland en de herneming werd recent op veel enthousiasme onthaald in het Toneelhuis in Antwerpen.

Parc
80 minuten

Het stuk vertelt de geschie­denis van Lars, Kania, Anke en Nicolaï, trainers in een dieren­park. Op een dag gebeurt het ondenk­bare: orka Tatanka - publieks­lie­ve­ling - verslindt hun leiding­ge­vende. Deze gebeur­tenis drijft hen de volgende nacht tot complete waanzin. PARC is een nachtmerrie die naar bloed en chloor ruikt. Een hedendaagse zwarte komedie, geïnspi­reerd op het werk van illustrator Charles Burns en regisseur David Cronen­berg. Onthoud bovenal: een avond onmisken­baar theater­ta­lent uit het zuiden van het land.

La vie en balançoire
75 minuten

Al enkele jaren werkte Transquinquennal aan een muziekperformance rond het werk van de Belgische dichter Eugène Savitzkaya. Het theatercollectief wil zijn oeuvre op een originele manier voorstellen aan het grote publiek. In 2014 resulteerde dat in een eerste rondtrekkend concert tijdens Festival Kanal en in 2015 werd dat concert opnieuw gebracht tijdens Festival Passa Porta. Niet veel later betrokken Bernard Breuse en Miguel Decleire de muzikant en geluidskunstenaar Maxime Bodson bij het project om het om te vormen naar een zaalvoorstelling. Het trio weet hoe goed Eugène Savitzkaya zijn teksten zelf kan brengen en nodigt hem daarom mee uit op scène.

Je serai parmi les amandiers
Kleur  -  20 minuten

Morgen heeft Maysan een afspraak die heel belangrijk is voor haar familie. Maar Eli, haar man, heeft een vraag waar Maysan echt niet klaar voor is.

Supported by Taxshelter.be

chien_de_fayenca.png

CHIEN DE FAIENCE

van Héloïse Jadoul
mon_coeur_en_arriere.jpg

MON COEUR EN ARRIERE

van Sarah Gouret
williamsurlepave.png

WILLIAM SUR LE PAVE

van Maël Grand Bossi
logo_inverse

Download...