6. IN AANVRAAG TOT BEHALEN ATT.2

PINK BOYS AND OLD LADIES
90 minuten

Norman, die geen Noorman is, is een vrij gewone kleine jongen, maar Norman draagt graag jurken. Dat vertellen we je omdat Norman hierdoor opvalt in de massa en omdat we graag etiketten plakken op mensen of ze in hokjes steken. Normans tante noemt dat met het schaamrood op de wangen ‘vreemd gedrag’. Normans moeder zou haar zoon soms wel doormidden willen snijden om te zien wat er van binnen mis is, een radicale poging, maar niet de meest praktische manier. De grootmoeder aan moederszijde lijkt het meest open te staan voor de situatie. Waarom geen hormoontherapie? Maar Norman wil niet van geslacht veranderen, Norman wil zich gewoon goed voelen. Zo ergens tussenin, in die onbepaalde ruimte die geen naam heeft. We geven graag namen aan dingen.

Le roman d'Antoine Doinel
225 minuten

Aan de basis van ‘Le Roman d’Antoine Doinel’ liggen vijf films die François Truffaut maakte over zijn alter ego op het witte doek, Antoine Doinel.
Antoine Doinel vlucht.
Weg van zijn familie, weg van school. Maar ook weg van relaties, werk, de hele wereld…
Antoine Doinel vlucht met een glimlach op het gezicht. Hij wil ontsnappen aan alles, op zoek naar het meisje dat zijn hart veroverde, maar ook wel voor het plezier van het vluchten…

CRÂNE
135 minuten

Antropoloog en psychotherapeut, Patrick Declerck vertelt over zijn hersentumoroperatie. In Crâne vertelt Declerck aan de hand van zijn fictieve alter ego over de operatie waarbij hij enkele uren met open schedel en bij bewustzijn eenvoudige opdrachten moest uitvoeren waarop de chirurg zich dan baseerde tijdens de ingreep.

Een intens klinisch verslag door Declerck zelf gebracht op podium. Drie acteurs van het gezelschap gaan achtereenvolgens de confrontatie met hem aan onder het waakzame oog van de regisseur. Elk van hen vertelt de toeschouwer over een fase van zijn medische reis en de evolutie van zijn relatie met het anderszijn, de dood en de zin van het bestaan.

Tantas Almas
Kleur  -  90 minuten

José, een oude Colombiaanse visser, ontdekt dat zijn twee zonen werden vermoord door paramilitairen. Hun lichamen werden in de rivier gegooid en José gaat naar hen op zoek. Hij wil hen een waardige begraafplaats geven en hun ziel rust gunnen. Gewapend met magische rituelen trotseert José schijnbaar onvermoeibaar de paramilitairen en hun terreurbeleid.

Nous nous aimerons 100 ans
90 minuten

Sinds 2014 vormen 30 koorzangers het rockkoor, de Rocking Chairs. Hun eerste gezamenlijke project was ter gelegenheid van Mons 2015 waarvoor ze een jaar lang samen repeteerden. De rockers zijn tussen de 65 en 84 jaar oud en zijn eindeloos energiek en ruimhartig. Het koor brengt met ‘Nous nous aimerons 100 ans’ het verhaal van een koppel, Zij en Hij, in goede en slechte tijden. Ze proberen te vertalen hoe het is om samen te leven en hoe zij omgaan met het verstrijken van de tijd. Axel Cornil, Valentin Demarcin en Clément Denne volgen deze jonge rockers al meer dan twee jaar en creëerden zo een voorstelling waarin muziek en theater elkaar ontmoeten.

A+X+P
60 minuten

(A+X+P) is een choreografisch en documentair stuk opgebouwd rond de experimentele studie die Mauro Paccagnella (choreograaf) en Eric Valette (beeldend kunstenaar en onderzoeker) gedurende meer dan een jaar voerden. Als basis gebruikten ze de meer dan 100 uur aan workshops met verschillende sociaal kwetsbare groepen zoals hulpbehoevende bejaarden, minderjarige vluchtelingen en volwassenen in volle integratie.

De voorstelling stelt de verhouding tussen de kunstenaars (A), de deelnemers van de workshops (X) en het publiek (P) in vraag. De makers willen een artistieke reflectie delen over de relatie tussen deze drie groepen, de rijkdom van hun uitwisselingen en de eventuele instrumentaliseringen.

L'Agent Immobilier
Kleur  -  208 minuten

Olivier is een makelaar die zo krap bij kas zit dat hij als kraker leeft in de appartementen die hij eigenlijk zou moeten verkopen. Tot zijn moeder sterft en hij een meer dan onverwachte erfenis krijgt… een gebouw in hartje Parijs! Eindelijk zal Olivier de alimentatie voor zijn dochtertje kunnen betalen, haar bij hem kunnen uitnodigen, er voor haar kunnen zijn als vader en weer door een deur kunnen met z’n ex. Groot is zijn ontgoocheling als hij het fameuze gebouw in het echt ziet. Het vuile krakkemikkig pand blijkt al gauw meer een last dan een geschenk te zijn.

Matriochkas
Kleur  -  25 minuten

De 16-jarige Anna leeft bij haar jonge moeder en diens liefde van het moment. Maar deze zomer begint Anna haar eigen sensualiteit te ontdekken.

Wanneer ze plots zwanger blijkt te zijn, staat ze voor dezelfde keuze als haar moeder op die leeftijd. Op het moment dat ze zich afvraagt of dit haar relatie met haar moeder zal breken, komt er steun uit onverwachte hoek.

La reine Lear
120 minuten

Zes jaar na het succes van hun Mamma Medea, treffen Tom Lanoye en Christophe Sermet elkaar weer voor een nieuwe kijk op een van Shakespeares klassiekers: King Lear.
De Vlaamse schrijver maakt van de oude koning een vrouw en plaatst het intrige in een heel hedendaags kader. De handeling vindt plaats in het hart van de internationale financiële wereld, een virtueel gebied waar het lijf het gelag betaalt.

Rater mieux, rater encore
90 minuten

In een wereld waar de zoektocht naar succes in alle domeinen van het professionele en persoonlijke leven overheerst, waar slagen het enige doel is en dat tegen elke prijs… is falen dan de grote vijand? Paradoxaal genoeg is falen tegenwoordig hip en worden mislukkingen steeds vaker gebruikt als een springplank naar succes. Hebben we geen recht op een mislukking van tijd tot tijd? Waarom worden we zo zenuwachtig van het idee te falen? Is dat dan geen essentieel onderdeel van het leven? En is dat veel geroemde succes echt zo heilig, zo ideaal? Vier acteurs bekijken met een kritische blik hun eigen leven en dat van anderen en proberen aan de hand van enkele historische personages het concept van falen te ontcijferen en in ere te herstellen.

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
sacrifice1.jpg

LA FILLE DU SACRIFICE

van Réhab Mehal
les_intranquilles.png

LES INTRANQUILLES

van Joachim Lafosse
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
logo_inverse

Download...