6. IN AANVRAAG TOT BEHALEN ATT.2

Détours
Kleur  -  17 minuten

Simon waagt zich samen met zijn kindje in het drukke Brusselse verkeer. Hoewel hij zelf kalm probeert te blijven onder alle verkeersagressie, komt hij in aanvaring met een uitzonderlijk vijandige chauffeur. Terwijl de twee wagens het meedogenloos tegen elkaar opnemen, doet Simons kindje op de achterbank heel erg zijn best om de buitenwereld te negeren en verder te slapen.

Pauvrophobie
Kleur  -  52 minuten

“Armoede zorgt voor een onveilig gevoel in de wijk”, “Iedereen kan ooit op straat terecht komen”, “De immigranten komen het werk van de Belgen stelen”, … Er doen heel wat clichés over minderheden de ronde, en dat zal de komende jaren zeker niet verminderen.

‘Pauvrophobie’ wil de gangbare clichés en ‘fake news’ over minderheden (migranten, werklozen, daklozen,…) aan de kaak stellen. De documentaire speelt in op de angst binnen onze samenleving en toont hoe deze in de kaart speelt van simplistische politieke ideeën, of zelfs extremistische en antidemocratische gedachten. De documentaire kwam tot stand met de steun van het Brussels forum voor armoedebestrijding.

La Vrille du Chat
70 minuten

Over de grenzen van het onmogelijke en het buitengewone heen. Dwars door de limieten van tijd en ruimte. Als een cartoon waarin de personages alle regels van de fysica aan hun laars lappen. Zo brengen deze acrobaten een ongelooflijke show met een vleugje burlesk.

Slow motion, versnellingen, stop-motion, rewind, … De ploeg van Back Pocket wil het onmogelijke mogelijk maken. Kan je iemand opheffen aan zijn kaak, of enkel aan de haren? Kunnen we de basiswetten van de natuurkunde omzeilen? Back Pocket verwondert, verrast en verbaast met niets meer dan het menselijke lichaam. Geen trapeze, springplank, Chinese paal of andere traditionele attributen. Enkel en alleen hun lichaam als een rauw poëtisch en virtuoos eerbetoon aan de vrijheid met heel wat humor!

Passion de Veneziano
80 minuten

De Johannespassie is in de Napolitaanse versie van 1685 een prachtige illustratie van de grote verschillen tussen de protestantse visie op het lijdensverhaal (gekend van bij Bach) en de sensuele opvatting van de Italiaanse stijl.

Gaetano Veneziano (1665-1716) maakt deel uit van de eerste generatie grote Napolitaanse componisten en werd in 1704 benoemd tot ‘maestro di cappella’ in Napels. Hij weidde zich uitsluitend aan kerkmuziek en werd sterk beïnvloed door de Napolitaanse operastijl.

La Foire agricole
Kleur  -  26 minuten

Dankzij hard werken en heel wat zelfopoffering behaalden Cowboy en Indiaan prachtige resultaten op hun schoolexamens.

Als beloning krijgen ze van Paard viptickets voor de grote beestenmarkt. Maar wanneer hij het saloon verlaat om de tickets te gaan halen, glijdt Paard plots uit over een rondslingerend skateboard en komt hard op zijn hoofd terecht.
Paard wordt met geheugenverlies opgenomen in het ziekenhuis en weet niet meer waar hij de tickets verstopt heeft. Indiaan en Cowboy proberen nu in een knotsgekke race tegen de tijd toch de gegeerde ticketjes te bemachtigen…

Une famille modèle
95 minuten

Bernard heeft een liefdevol en aangenaam huwelijk, maar zijn vrouw wijst elke seksuele toenadering van hem af en moedigt hem zelfs aan om een minnares te nemen. Zonder dat zij het weet heeft hij al twee jaar een relatie met de buurvrouw. Tot die buurvrouw het beu is om te wachten en dreigt alles stop te zetten als hij niet met haar wil samenleven. Bernard besluit dat hij zijn vrouw niet kan verlaten en stelt een soort co-ouderschap voor aan de twee vrouwen. Die nieuwe regeling lijkt goed gaan tot de buurvrouw uit haar huis wordt gezet en bij hen intrekt.

Hors des sentiers battus
Kleur  -  208 minuten

Van Colombia tot Papoea-Nieuw-Guinea, van Bhutan tot Ethiopië of van Groenland tot Oman, Siberië of Bangladesh… ‘Hors des sentiers battus’ vertelt het verhaal van een koppel dat hun comfortabele leven achterlaat voor een wereldreis. Tijdens hun reis ontmoeten ze allerlei mensen en culturen van over de hele wereld waardoor ze de westerse samenleving in vraag stellen.

Your word in my mouth
60 minuten

Hier creëert het publiek de performance door een transcriptie te lezen van een gesprek over de liefde van een protestantse dominee, een vrouw die in een kibboets opgroeide, de uitbater van een seksclub, een Syrische moslim, een neuropsychiater… De deelnemers geven met hun stem uiting aan de argumenten van anderen en stellen daarmee hun eigen verdraagzaamheid of onverschilligheid op de proef. Wat betekent het tolk te zijn van woorden, van het geloof of de waarden van een ander?

SECRETS aka SPOILERS aka IK
Kleur  -  225 minuten

De coming of age verhalen van tieners die hun weg zoeken in een steeds complexer wordende
wereld en geconfronteerd worden met een waaier en zeden, normen en gedragspatronen. Alles is
normaal en niets is gewoon.

L'éveil du printemps
150 minuten

L’éveil du printemps toont, in een klein provinciestadje met een benauwende sociale controle, het opkomen van het sap bij een twaalftal pubers. Ze ontdekken hun ontluikende seksualiteit en de bijbehorende bevliegingen en angsten; en ze botsen tegen een door de volwassenen opgetrokken muur van onderdrukking, verboden en taboes.

De dood waart rond (abortus, zelfmoord enz.), maar de Man met het Masker, een abstract, allegorisch personage, houdt een oogje in het zeil en laat de levensdriften zegevieren.

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
the_island.png

THE ISLAND

van Anca Damian
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
mini_ver.png

MINI-VER

van Ariane Buhbinder
logo_inverse

Download...