GEANNULEERD

NOTES POUR UN FILM
Kleur  -  90 minuten

Met scherpe en gevoelige blik schetst de jonge Belg Gustave Verniory een cinematografische ruimte, die glijdt tussen ‘menselijk’ en ‘geografisch’ landschap, en onthult hij het hart en de essentie van het Mapuche volk in Araucanía, een gebied dat eind XIXe eeuw door het Chileense leger werd veroverd en verwoest is achtergebleven tot op heden.

LES LARMES AMERES DE PETRA VON KANT / INVAINCUES
90 minuten

De jaren 70. Petra von Kant is een zeer gerenommeerde modeontwerpster. Ze is weduwe van haar eerste man en gescheiden van haar tweede man en woont nu samen met haar, zeer onderdanige, huishoudster Marlène. Petra is een vrije en onafhankelijke vrouw in de fleur van haar leven en haar carrière. Daardoor ziet ze de verwoestende storm die op haar afkomt niet aankomen: een gewelddadig passionele en destructieve verliefdheid. In 2021, 50 jaar na het werk van Fassbinder, stellen een groep vrouwelijke artiesten het vrouwelijke en de aard van de vrouw in vraag, met al hun vleselijke en geestelijke medeplichtigheid, hun identiteit, hun lichaam en hun verlangens. Wat betekent het om een vrouw te zijn?

L'été en tournée - Les Folkloriades de Bruxelles - Le Trou du Diable
35 minuten

Zet je schrap voor een magische nacht en stap mee in de dolle sarabande die Luc Petit en zijn Nocturnales-team voor je hebben verzonnen!
Een tijdloos moment, een mix van geschiedenis, folklore en tradities – in een eigentijdse en originele enscenering!
Dansers, acrobaten, jongleurs en artiesten spoken door de groene kathedraal.

Stap deze zomer mee in de legende van Les Folkloriales!

SUR LA TOMBE DE MON PERE
Kleur  -  20 minuten

Maïne rijdt naar een Marokkaans dorpje, samen met haar familie en de doodskist van haar vader. Morgen zullen de mannen hem begraven terwijl de vrouwen thuis wachten. Maar het meisje begrijpt niet waarom het zo moet gaan en is vastbesloten om haar vader te vergezellen tot zijn laatste rustplaats.

MILK
Kleur  -  110 minuten

Tala (33) is een excentrieke muzikante die net mama werd. Ze werkt voor de ‘Voie Lactée’ (de melkweg), een fabriek die moedermelk verkoopt. Terwijl ze met de melkbezorger meelift naar huis, ontmoet ze een vrouw van een hogere klasse waar Tala’s moedermelk wordt geleverd. Die ontmoeting is de start van een verrassend en chaotisch avontuur, waarin Tala ontdekt wat het echt betekent om moeder te zijn.

NORDIC MOOD 2
87 minuten

De Munt:

Muziekdirecteur van de Munt Alain Altinoglu zet zijn ontdekking van het noordse repertoire verder op zijn tweede Nordic Moods-concertavond. Ook nu staan de muzikale uithangborden van Noorwegen en Finland samen op de affiche. Van Edvard Grieg weerklinkt de gevierde toneelmuziek voor Ibsens stuk Peer Gynt met de overbekende ‘morgenstemning’. Daarna maakt de jonge violist Emmanuel Tjeknavorian zijn Muntdebuut met het Vioolconcerto in re klein van Jean Sibelius.

NORDIC MOOD 1
51 minuten

De Munt:

In een tweedaags minifestival ondekt het publiek samen met dirigent Alain Altinoglu de sagen, samenleving en sneeuwvlaktes van de Noordse Landen. Op de eerste avond combineert hij Jean Sibelius’ Vijfde Symfonie met de danssuite Uit Holbergs tijd van Edvard Grieg. Een in de Munt nooit eerder gehoorde combinatie van deze muzikale grootmeesters.

SEA INTERLUDES
1 minuten

Wat betekent aan het einde van de Tweede Wereldoorlog de magie van een 9de symfonie of de kracht van opera? In dit symfonische concert brengt dirigent Alain Altinoglu twee werken samen, die elk op hun manier de tijdsgeest van 1945 resoneren: Dmitri Sjostakovitsj’ snedige en subversieve Negende symfonie en Benjamin Brittens verpletterende ‘Sea Interludes’ uit zijn opera Peter Grimes. Of hoe verschillend men de trauma’s van een humanitaire catastrofe in muziek kan verwerken.

RUFUS, THE SEA MONSTER WHO COULDN'T SWIN
Kleur  -  80 minuten

Op een geheim eiland, ergens in het midden van de oceaan, woont Rufus samen met de andere zeemonsters. Hij is nogal op zichzelf, want hij is anders dan de rest … Rufus kan namelijk niet zwemmen.

De zeemonsters leiden een gelukkig en zorgeloos leven, maar ze delen één grote angst: ontdekt worden door de mens. Gelukkig kan nonkel Ludvik hen wel beschermen. Hij stamt af van de Chinese draak en kan rook uit zijn neus blazen om het hele eiland in een rookwolk te verstoppen als er een schip nadert.

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...