Stand By

PARTIE DE CAMPAGNE
60 minuten

Gargamelle en Grandgousier zijn reuzen – zij is koningin, hij is koning. Op een mooie zonnige dag maken ze een wandeling, ontvangen ze een speciale gast en picknicken en rusten ze in de schaduw voordat ze naar de carnavalsoptocht gaan. Zij zijn ongelooflijk gulzig en hebben luieren tot een kunst verheven. Hun onderdanen zijn zo klein dat je ze nauwelijks ziet, en toch zijn ze met velen. Ze zweten en klagen over hun heersers. Het gemopper groeit, maar carnaval kan de woede en zorgen even doen vergeten. Maar er is een zondvloed op komst, de aarde beeft en het water stijgt overal om hen heen ... Dit toneelstuk is een reflectie over macht, waarbij het alledaagse en het poëtische door elkaar lopen. Het verhaal is ergens vaag gesitueerd tussen de Renaissance en vandaag.

DON JUAN
Kleur  -  100 minuten

Laurent wordt op de dag van zijn huwelijk verlaten. Hij stort zich dan maar in een verwoede zoektocht naar plezier waar hij al zingend harten verovert. Maar zijn professionele verplichtingen wachten niet – Laurent speelt de rol van Don Juan in een theaterstuk.
Helaas loopt alles in het honderd. Zijn nieuwe veroveringen wijzen hem af, hij wordt in elkaar geslagen door een vrouw en zijn tegenspeelster moet verstek geven voor de rol van Elvire en verdwijnt letterlijk van het toneel …
De actrice wordt vervangen door … de vrouw die hem aan het altaar liet staan. Blijft de nachtmerrie voortduren of wordt een droom werkelijkheid? Het wordt alleszins een feest om naar te kijken en te luisteren.

PLANEET B
Kleur  -  132 minuten

De 14-jarige Bo groeit op in een beschermde omgeving. Alles lijkt mogelijk, elk obstakel lijkt ze te kunnen overwinnen. Behalve dan de sombere toekomst die haar te wachten staat.

Samen met haar vriendin Lina wil ze vechten tegen de klimaatverandering. Ze zijn met duizenden … waarom verandert er dan niets?
Haar moeder Marjolein volgt hun filosofie en samen sluiten ze zich aan bij Extinction Rebellion. Ze worden gearresteerd en fel bekritiseerd

Waarom zou je naar school gaan, wat is het nut van leven in een wereld die op sterven ligt?
Lina stelt steeds radicalere acties voor, maar de bedachtzame Bo wil haar eigen pad banen.

Maar hoe kan ze verder in een wereld die zijn eigen toekomst op het spel zet?

L'AGENCE GALACTIQUE
Kleur  -  676 minuten

Galactic Agency, gespecialiseerd in alle soorten reparaties, doorkruist de WashMash-galaxie om hun klanten te helpen. Van de vaatwasser van een opera-zingende walvis tot de robotknuffel van koning Cheddar XV, er is werk genoeg ... Maar in dit universum vol gekke wezens gaat niets zoals gepland! Zo worden ze opgeroepen om wifi te installeren maar eindigen ze als luisterend oor voor een eenogige clown met liefdesverdriet! Knotsgekke situaties en een sterk team met een sterk karakter – zo wordt zelfs de meest eenvoudige opdracht een groot avontuur! 

Schiet op! Stap snel mee met K en zijn vrienden in de Toaster en trek op avontuur!

DE KINDEREN DER ZEE
1 minuten

De Munt:

In het seizoen 2020-21 zet de Munt zich meer dan ooit in voor de herontdekking van Vlaamse operamuziek. Belgisch-Nederlandstalige composities voor de bühne zijn eerder zeldzaam, en de uitvoering van Lodewijk Mortelmans De kinderen der zee betekent dan ook een belangrijke blijk van herwaardering van dit soms veronachtzaamde repertoire. Het is de allereerste keer dat deze opera in de Muntschouwburg zal weerklinken, want na de Antwerpse première in 1920 raakte het werk eerder in de vergetelheid. Precies honderd jaar later vist muziekdirecteur Alain Altinoglu De kinderen der zee opnieuw op en plaatst de Munt de opera weer in het collectieve geheugen met deze concertuitvoering.

TIME OF OUR SINGING
100 minuten

De Munt:

Voor het tweede opeenvolgende jaar opent de Munt zijn seizoen met een wereldcreatie. Nadat literaire klassiekers aan de basis lagen van Macbeth Underworld en Le Silence des ombres in 2019, dient nu de hedendaagse roman The Time of Our Singing als bron. Componist Kris Defoort herwerkt samen met librettist Peter van Kraaij de succesroman van de Amerikaan Richard Powers uit 2002. Een aangrijpende, epische familiesaga, die je via de lotgevallen van twee muzikale broers meevoert doorheen de luisterrijke én problematische bladzijden van een halve eeuw Amerikaanse geschiedenis. Doorspekt met muzikale referenties heeft het alles om nu ook in operavorm potten te breken.

KOMMUNIOUN
Kleur  -  90 minuten

Brussel, Elaine (35 jaar) vindt maar moeilijk een evenwicht tussen haar professionele leven en de opvoeding van haar tienjarige zoon Martin. Martin heeft gedragsproblemen. Hij mist zijn vader, Patrick, die hen verliet voor zijn geboorte. Wanneer Martin een van zijn vriendjes tot bloedens toe bijt, besluit Elaine om op zoek te gaan naar zijn roots door de familie van haar vroegere liefde te gaan opzoeken in Luxemburg.

Bilal Pacino
Kleur  -  90 minuten

De ene onbeduidende job na de andere aan elkaar rijgen om zijn kunstenaarsstatuut te kunnen behouden, de dood van zijn broer verborgen houden voor zijn vader die na vier jaar afwezigheid opnieuw voet in Brussel zet, zijn schoonmoeder gelukkig houden en een jonge, mooie Berberse die van de verleidingen van het Westen wil proeven … Het wordt Bilal, een jonge Brusselse acteur met Marokkaanse roots, allemaal te veel!

Wanneer hij plots een rolletje te pakken krijgen in een grote film, lijkt het lot eindelijk te keren. Hij mag een gigolo spelen die een nacht doorbrengt in de armen van Catherine Deneuve. Maar dit langverwachte moment van bevestiging, blijkt al snel een ware vloek…

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...