Léa Drouet

J'AI UNE EPEE
90 minuten

Na ‘Violences’, dat werd voorgesteld op het Kunstenfestivaldesarts in 2021, focust de nieuwste creatie ‘J’ai une épée’ op een van de grootste mysteries, de kindertijd. Door een combinatie van veldwerk, fictie en toneel – op het kruispunt van geluid, scenografie, tekst en lichaam – probeert de regisseusse en performer niet zozeer ‘naar kinderen te kijken’, maar begint ze bij ‘te kijken naar hoe wij naar kinderen kijken’.

VIOLENCES
60 minuten

‘We hebben nog nooit zoveel geweld gezien.’ Het wordt uitvoerig gefilmd, gefotografeerd, ingelijst, verspreid, opgestapeld en becommentarieerd, het wordt vanuit elke hoek belicht en toch zien we het niet meer, of toch niet echt. ‘Geweld is overal. Maar het geweld dat we uitlokken en ontkennen, dat we verlangen en verwerpen, is nergens te zien’, merkt Léa Drouet op. Geïnspireerd door recente sociale onrust (de rellen van 2005, comité Adama, de gele hesjes, de strijd voor de bevrijding van het Koerdische volk in Rojava, enz.) probeert de artieste, samen met filosoof en theatermaker Camille Louis, te achterhalen wat er achter de beelden van geweld schuilt. ‘Violences’ is een toneelstuk geschreven, gespeeld en geregisseerd door Léa Drouet, onder de muzikale begeleiding van Erg.

Boundary Games
60 minuten

Gaat het concept van een groep hand in hand met de uitsluiting van een ander? Staat een unie altijd gelijk aan harmonie?

Boundary Games biedt het publiek een ruimtelijke en auditieve beleving rond het opbouwen en ontbinden van groepen. Op scène zien we verschillende groepen ontstaan met steeds een andere organisatie en dynamiek. De voorstelling wil het relatieve karakter van onze grenzen ten opzichte van elkaar blootleggen.

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...