Fabrice Murgia

DECROCHER LA LUNE 2022
105 minuten

De voorstelling Décrocher la Lune is een totaalspektakel, een stadsopera waarin een groot aantal podiumkunsten (theater, circus, straatkunst, dans, muziek, enz.) samenkomen. Het is de bedoeling dat de tentoonstelling openstaat voor de wereld (een sterke identiteit en regionale trots zijn niet synoniem met zich opsluiten). Het bijzondere is dat dit stuk het resultaat zal zijn van een 12 maanden lang burgerproject. Het wordt een veelzijdige creatie waarin de scènes worden gecreëerd tijdens workshops met amateurs onder begeleiding van professionals uit elke betrokken discipline.

LA FIN DES NUITS
90 minuten

De nacht is altijd het rijk der vrijheid en angst geweest, een plek waar grenzen vervagen, waar alles er plots anders uitziet en iets anders betekent, in volle roes of opperste angst. De nacht stelt ons leven en onze sterfelijkheid in vraag. In het Gilgamesj-epos wilde de Mesopotamische held zich al bevrijden van de greep van slaap en meer dan zes dagen wakker blijven om onsterfelijk te worden. Staan we eeuwen later op het punt om zijn gefaalde poging succesvol te volbrengen? En wat volgt hierna dan? Een onsterfelijke, oneindig vermoeide maatschappij?
Misschien kijkt de nacht vandaag wel met medelijden naar ons, wij die de slaap niet meer kunnen vatten? Misschien is het tijd om naar haar lokroep te luisteren?
LAURENT GAUDÉ

Sylvia
90 minuten

‘Sylvia’ is een muzikaal spektakel, een pop-opera over de Amerikaanse dichteres Sylvia Plath. Het is een origineel totaalspektakel met een tekst van Fabrice Murgia en muziek van de hand van An Pierlé.

Supported by Taxshelter.be

mush2_keyart_jump_sent.jpg

MUSH-MUSH & THE MUSHABLES SAISON 2

van Joeri Christiaen
queens.jpg

REINES

van Yasmine Benkiran
txt.jpg

TXT - LES CONFESSIONS D'UN ASTROPHYSICIEN

van Paul-Jean Vranken
the_chapel.jpg

THE CHAPEL

van Dominique Deruddere
logo_inverse

Download...