Axel Cornil

DERNIERE RECOLTE
90 minuten

Een boerderij in Henegouwen, een Waalse vader, een Vlaamse moeder. Een huis waar stevig wordt gevloekt in de ene taal, en daarna in de andere. Tussen de aardappelen en de varkens groeien twee jongens op. Yann komt na enkele jaren weer naar huis. Piet is nooit vertrokken. De moeder is overleden en de zieke vader klampt zich wanhopig vast aan het leven. De boerderij overleeft enkel dankzij Piet, hij die nooit vertrokken is. Maar voor hoe lang? Wat doe je als het leven je terugleidt naar een plek waar je nooit meer een voet wilde zetten? Wat mag je zeggen en wat moet je inslikken als jij diegene bent die is gevlucht? Hoe praat je over de verdwijnende weilanden uit je jeugd? ‘Dernière Récolte’ is een maatschappelijke western over vaders en hun zonen, en over de woestijn tussen hen in.

Ravachol
90 minuten

Ik ga alle klootzakken te grazen nemen… daar wordt iedereen beter van.

‘Ravachol’ zo noemen ze bij ons kerels die niemand begrijpt en die om niets lijken te geven. Ik ontdekte dat Ravachol een vent was uit de 19e eeuw die met een reeks bomaanslagen wilde tonen dat hij niet blij was met de gang van zaken… Blijkt dat hij en ik niet zo heel verschillend zijn. Ik ben ook boos.
Daarom besloot ik dit verhaal verder uit te pluizen.
Het resultaat? Een combinatie van flauwe humor en ernstige brutaliteit. Vier acteurs. Vijftien personages. Een vleugje punk. Een politieke achtervolging op z’n Amerikaans. En een jeugd die balanceert op de grens tussen cynisme, wanhoop en radicalisering.

Supported by Taxshelter.be

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
mastemah.jpg

MASTEMAH

van Didier Daarwin
titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
logo_inverse

Download...