3. ZOEKT FINANCIERING

LES PORTEURS
Kleur  -  35 minuten

Ik ga op reis en ik neem mee … een rib van een olifant om in de kookpot te roeren, een plumeau om vliegende termieten te vangen, acht vlinders, een koord gemaakt van geurige wortels … en 150 meter film, die al belicht is maar nog niet ontwikkeld, voor het Ministerie van Koloniën.

FLESH
90 minuten

Van de incisies van een scalpel tot misvormde lichamen en volledige metamorfoses – Flesh praat over gekneusde, rauwe, maar ook tedere lijven en de eeuwige huidhonger. De mens, verankerd in zijn lichaam, in voor- en tegenspoed, is onlosmakelijk verbonden met zijn lijf, de incarnatie van zijn wezen in de wereld. Tegenwoordig lijkt deze verankering echter te verdwijnen. Van een verjaardagsfeest tot een ziekenhuiskamer, van een begrafenis tot een sollicitatiegesprek – Flesh is een visuele en non-verbale voorstelling, een hedendaagse fabel die de toeschouwer uitnodigt voor een duik tot diep onder onze huid. Met gevoel voor humor en rariteit brengt het gezelschap Still life ons op een verkwikkende manier in beweging: er zit maar één stap tussen ons gekneusde lijf en ons levende lijf.

TENGO SUENOS ELECTRICOS
Kleur  -  90 minuten

Eva vindt het verschrikkelijk dat haar moeder het huis wil renoveren en de kat wil wegdoen die wat verward is na de scheiding en nu overal plast. Eva wil dus bij haar vader gaan wonen die, even verward als de kat, zijn tweede jeugd beleeft. Eva volgt hem terwijl hij zijn droom om kunstenaar te worden weer oppikt en weer op zoek gaat naar de liefde – alsof hij een oceaan van mensen wil oversteken zonder te kunnen zwemmen. Eva ontdekt de woede die in hem leeft.

TAAMADEN
Kleur  -  70 minuten

In Mali, Valencia, Madrid en Turia voeren Ouloulou, Baldé, Doucouré en Bakary rituelen uit, bidden ze en luisteren ze naar de raad van een maraboet via hun smartphone, die een onmisbare vorm van spirituele verbinding is geworden – een soort hedendaagse mobiele amulet.
Aan de hand van hun drukke dagelijkse leven nemen ze ons mee in de wereld van Afrikaanse spiritualiteit in een tijdperk waarin nieuwe technologie hoogtij viert.

ECOUTE LA VILLE QUI BRUSSELLE
Kleur  -  52 minuten

‘Écoute la ville qui brusselle’, nodigt je uit op een auditieve ontdekkingstocht van een ongekend Brussel. Een stad in volle architecturale  en stedelijke bloei.  Je ontdekt zeven verbazingwekkende hedendaagse architecturale sites, via de verhalen van architecten, stedenbouwkundigen en gebruikers. Geleid door de stemmen en betoverd door de auditieve rijkdom van de ruimtes, word je meegenomen op een uniek klankparcours die je naar de kern van enkele fundamentele vragen leidt over wat de stad van vandaag bouwt voor morgen.

MAD IN BELGIUM !
Kleur  -  52 minuten

Mad In Belgium is een visueel en auditief enigma.

Een prachtig cinematografisch lijk waarvan de ingewanden de geheimen van een cultfilm onthullen, maar ook een zeer unieke vorm van Belgische cinema.

Deze reis, ogenschijnlijk zonder oorsprong of doel, wil vooral deze geniale Belgische filmdilettanten in de kijker zetten ...

De wonderbaarlijke excentrieke filmmakers, adepten van een overprikkeld en totaal vernietigend situationisme.

LES VOLETS VERTS
Kleur  -  80 minuten

« Les volets verts » beschrijft de ondergang van een groot talent, Jules Maugin, een acteur op het hoogtepunt van zijn glorie. Een intiem portret van de man achter de bekende kop, de grote mond en het sociale schild.

VISAGES DE GUERRE
Kleur  -  60 minuten

Vijf mannen en een vrouw uit hetzelfde dorp besluiten om begin jaren negentig de wapens op te nemen. Uit persoonlijke overtuigingen meldden zij zich aan om vrijwillig mee te vechten als burger aan de zijde van Armeense troepen in de oorlog in Nagorno-Karabach tussen Armenië en Azerbeidzjan. Vandaag sluimert het conflict nog steeds en blikken zij terug op hun verleden, hun motivatie en hun verweven levens. Voor eeuwig getekend, vertelt ieder ons zijn verhaal en nodigt ons uit in zijn huidige leven. Zo wordt hun gemeenschappelijke geschiedenis beetje bij beetje zichtbaar.

MAXIME LE FORESTIER, L'ENCHANTEUR
Kleur  -  52 minuten

Maxime Le Forestier viert dit jaar 50 jarige carrière ... Een volleerd artiest... Een icoon van het Franse lied ... en zelf ook trots op die titel ...
Liedjes die ons ons hele leven, en dat van verschillende generaties, hebben vergezeld, en dat nog steeds doen ...
Van ‘San Francisco’ tot ‘Restons amants’ en ‘Mon frère’, ‘Né quelque part’, ‘Ambalaba’, ‘Passer ma route’ of ‘L’homme au bouquet de fleurs’, Maxime Le Forestier betovert ons met zijn warme , zachte stem, met zijn humanistische en poëtische inspiratie, met zijn gitaren en onstuitbare melodieën, met zijn onnavolgbare teksten, zijn getover met de Franse taal en zijn eeuwig enthousiasme ...

Rashid, jeunesse à Sinjar
Kleur  -  80 minuten

Rashid, een 15-jarige Yezidi, bracht met zijn moeder en broers en zussen drie jaar door in de gevangenissen van ISIS. Vandaag keert hij met zijn familie terug naar Sinjar, zijn geboortestad in het noordwesten van Irak nabij de Syrische grens. Een stad die vijf jaar na het vertrek van de troepen van Islamitische Staat net weer begint op te bouwen. Zoals elke tiener, gaat Rashid op zoek naar zichzelf en naar een toekomstvisie. Maar hoe kan je herboren worden en een man worden in het naoorlogse Irak terwijl je zo'n zwaar verleden met je meedraagt? De film volgt een jaar lang de wedergeboorte van Rashid tot hij volwassen is.

Supported by Taxshelter.be

txt.jpg

TXT - LES CONFESSIONS D'UN ASTROPHYSICIEN

van Paul-Jean Vranken
reine_image.jpg

REINES

van Yasmine Benkiran
the_chapel.jpg

THE CHAPEL

van Dominique Deruddere
dalva_2.png

L'AMOUR SELON DALVA AKA DALVA

van Emmanuelle Nicot
logo_inverse

Download...