Zoekt nog financiering

5 is the perfect number
Kleur  -  100 minuten

Peppino, een gepensioneerde huurmoordenaar van de Camorra, ziet zijn zoon met trotse ogen steeds hogerop klimmen in de maffia. Maar wanneer de zoon in koelen bloede wordt vermoord, zint Peppino op wraak. Hij roept de hulp in van Toto, een oude vriend met veel maffiaconnecties en Rita, zijn eeuwige grote liefde.

Ondertussen krijgt Mr. Ics, de moordenaar van zijn zoon, de opdracht om ook Peppino te vermoorden. Tijdens zijn zoektocht ontdekt Peppino dat Mr. Ics die opdracht kreeg van niemand minder dan zijn oude baas, Don Gualino.

Rater, mieux rater encore
90 minuten

In een wereld waar de zoektocht naar succes in alle domeinen van het professionele en persoonlijke leven overheerst, waar slagen het enige doel is en dat tegen elke prijs… is falen dan de grote vijand? Paradoxaal genoeg is falen tegenwoordig hip en worden mislukkingen steeds vaker gebruikt als een springplank naar succes. Hebben we geen recht op een mislukking van tijd tot tijd? Waarom worden we zo zenuwachtig van het idee te falen? Is dat dan geen essentieel onderdeel van het leven? En is dat veel geroemde succes echt zo heilig, zo ideaal? Vier acteurs bekijken met een kritische blik hun eigen leven en dat van anderen en proberen aan de hand van enkele historische personages het concept van falen te ontcijferen en in ere te herstellen.

Mouvements d'identité
180 minuten

‘Mouvements d’identité’ is de som van drie delen die onafhankelijk van elkaar kunnen zijn, maar die ook zo zijn ontworpen dat ze met elkaar resoneren. Elk deel brengt het verhaal van een vrouw en haar relatie met de wereld (de Franse Myriam Saduis met een Tunesische vader, de Nigeriaanse Aminata Abdoulaye en de Burkinese Edoxi Gnoula). Zo legt deze voorstelling de, soms zelfs fysiek voelbare, spanningen bloot die heersen tussen Afrikaanse landen (Tunesië, Burkina Faso, Niger) en Europa (Frankrijk en België). Deze drie vrouwen hebben elk hun herkomst en hun afstamming in vraag gesteld voor een nieuw leven, een nieuwe stem en een nieuw bestaan. De rode draad tussen deze verhalen is een beweging, een onafgewerkte, tijdloze, open zoektocht.

Armistice !
30 minuten

11 november 1918, 5u15. Na vier jaar oorlogsgruwel, ondertekent veldmaarschalk Ferdinand Foch, opperbevelhebber van de geallieerden, samen met de Britse admiralen Rosslyn Wemyss en George Hope het vredesverdrag in een treinwagon in het Forêt de Compiègne. Duitsland, vertegenwoordigd door Matthias Erzberger, geeft zich over en gaat akkoord met de wapenstilstand. De staakt-het-vuren gaat om stipt elf uur van kracht. De burgers kunnen eindelijk weer rustig ademhalen en een gevoel van rust keert zachtjes weer. Al is dit maar tijdelijk… want 20 jaar later wordt de bevolking opnieuw opgeschrikt door een bloederig conflict.

Je serai parmi les amandiers
Kleur  -  20 minuten

Morgen heeft Maysan een afspraak die heel belangrijk is voor haar familie. Maar Eli, haar man, heeft een vraag waar Maysan echt niet klaar voor is.

Raïd aka Spahis
Kleur  -  20 minuten

België, augustus 1914, de eerste maand van de oorlog. Louise, een Belgisch boerenmeisje, is hoogzwanger. In Rossignol, op enkele kilometers van huis, vecht haar man Jules mee aan de zijde van het Franse leger. Ondertussen houdt Louise helemaal alleen de boerderij draaiende en zorgt ze niet alleen voor hun driejarig zoontje maar ook voor het vee en de oogst.

In de nacht van 22 op 23 augustus breekt een soldaat van de Franse koloniale troepen in de boerderij in. De jonge Louise staat plots oog in oog met Raïd, een Algerijnse Spahi. Een treffende ontmoeting in een emotionele tijd.

Johnny, la blessure d'une vie
Kleur  -  52 minuten

Deze documentaire vertelt het verhaal van Johnny Hallyday, de Belgische roots van de zanger en zijn speciale band met ons land. Aan de hand van reconstructies, archiefbeelden en nooit eerder vertoonde getuigenissen toont ‘Johnny, la blessure d’une vie’ enkele sleutelmomenten uit het leven van de zanger, zoals zijn vader die 6 maanden na zijn geboorte verdween, de bezoekjes van Jean-Philippe Smet aan Sint-Gillis tijdens zijn jeugd en de begrafenis van zijn vader in Schaarbeek waar hij als enige aanwezig was en die nooit meer zal vergeten. De documentaire onderzoekt ook de complexe relatie tussen het Belgische publiek en het idool.

Homicides: L'Affaire Xavier Dupont de Ligonnès
Kleur  -  90 minuten

15 april 2011, Xavier Dupont de Ligonnès verdwijnt van de aardbodem. De lichamen van zijn vrouw en kinderen worden een week later teruggevonden in de tuin van hun woning in Nantes. Tot op heden is het mysterie niet opgeklaard. Wat is er werkelijk gebeurd? Waarom? En waar is Xavier Dupont de Ligonnès?

Deze film tracht, met behulp van fictie, in het hoofd te kruipen van deze ondoorgrondelijke man en een antwoord te vinden voor dit raadsel.

Au nom de la terre
Kleur  -  110 minuten

Een gebeurtenis roept bij Thomas een jeugdtrauma op. Thomas was nog een tiener toen Pierre, zijn vader, overleed in zijn armen. Het wordt tijd voor deze boerenzoon om met zijn verleden af te rekenen, de harde nalatenschap van de aarde onder ogen te zien.

La patte de lapin
Kleur  -  120 minuten

In 1992 bloeit de liefde tussen de Franse Nika en de Russische Alia. Hij werd in een kastee lgrootgebracht door zijn grootvader, een wijnmaker in Lyon en zij is een bolleboos uit Sint-Petersburg. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar evenmin met elkaar leven. We zien om beurten hoe Alia in het kasteel gaat wonen, wat bijna Nika's dood betekent; Nika's poging om in te trekken in een gemeenschappelijk appartement; de breuk die Mitya, Alia's studiegenoot, zorgvuldig heeft beraamt... Uiteindelijk vinden ze elkaar terug in een modern kraakpand en hopen ze alles gewoon opnieuw te kunnen beginnen.

la-monnaie-ndiwndq2nja1ma.jpg

Victor Frankenstein

van Karine Birge
screen_shot_2018-06-11_at_16.45.11.png

Rater, mieux rater encore

van Hervé Piron
l_empreinte-du-vertige2-site_01.jpg

L'empreinte du vertige

van Angèle Baux Godard
la-monnaie-mju3oduzodexmq.jpg

Don Pasquale

van Laurent Pelly
logo_inverse

Download...