10. MINFIN FISCAAL ATTEST BEHAALD - VOLTOOID

Encore une séparation
Kleur  -  15 minuten

Thierry wil weg bij Sascha maar durft het niet te zeggen.
Maar aan proberen is er geen gebrek…

Les enfants du Hasard
Kleur  -  90 minuten

In een klein gemeenteschooltje in Cheratte, een oude mijnstad, studeert een klas met immigrantenkinderen af van de lagere school.

De film volgt het hele schooljaar de kinderen samen met Brigitte, hun levendige juf, in hun dagelijkse leven. De pedagogische aanpak van de leerkracht helpt de kinderen een plaatsje te vinden
in een steeds veranderende wereld.

De kinderen vertellen het verhaal en rijgen verleden, heden en toekomst aan elkaar. Dit is het verhaal van
een gemeenschap die houvast probeert te vinden in een kleurrijke wereld.

Justice Internationale aka L'ombre de la cour
Kleur  -  75 minuten

In Mexico woedt de hevige oorlog tussen overheid en drugssmokkelaars al meer dan 10 jaar. Moorden, ontvoeringen, verdwijningen, aanslagen… Beide kampen in deze zwaarbewapende drugsstrijd schuwen geweld niet. Onschuldige burgers, journalisten en militanten verdwijnen om de haverklap.

Nu er geen weg meer terug is, besluit een man de bestuurders van zijn land voor het Internationaal Strafhof van Den Haag, het ICC, te dagen voor oorlogsmisdaden.

Block Buster 80
Kleur  -  52 minuten

Terwijl de Verenigde Staten een verkiezingsseizoen kennen dat op z’n minst opmerkelijk te noemen is, lijkt het ultra-conservatisme opnieuw aan populariteit te winnen in de Amerikaanse politiek. Dat lijkt radicaal in strijd te zijn met de waarden van de grondleggers van de Amerikaanse democratie en dat is ongezien sinds het begin van de jaren 80 en de opkomst van Ronald Reagan.

Jeunes Solistes, Grands Destins - Saison 2
Kleur  -  40 minuten

Na het grote succes van het eerste seizoen, kozen we voor een tweede seizoen volledig gewijd aan nieuwe Jeunes Solistes, allemaal even getalenteerd. Het seizoen omvat, net zoals het vorige, 4 à 5 afleveringen van 40 minuten die telkens een prachtig portret schetsen van een artiest. Elke aflevering is opnieuw een intrigerende combinatie van repetitiebeelden, concerten, interviews en archiefbeelden. De solisten spelen steevast in verschillende ensembles en leggen zich toe op kamermuziek, maar ze streven evenzeer een carrière als solist na. ’s Avonds organiseren de muzikanten ongedwongen concertjes onder vrienden. Dan spelen ze gewoon voor het plezier met een goed glas wijn bij de hand. Want de passie voor muziek laat hen nooit volledig los.

Une part d'ombre
Kleur  -  90 minuten

David, leerkracht en vader van twee, wordt verdacht van een moord tijdens zijn vakantie met vrienden in de Alpen. Al snel komt aan het licht dat David geen misdaad maar een dubbelleven verbergt. Hij heeft een maîtresse in Polen en een enorme berg gokschulden. Die onthulling zet de hele wereld van David op zijn kop. David kan dan wel rekenen op de onvoorwaardelijke steun van zijn beste vriend, maar de rest van zijn omgeving keert zich steeds meer tegen hem en het geloof in zijn onschuld daalt gestaag. David beweert dat een andere man die erg op hem lijkt op de plaats van de moord was, maar zijn vrienden en familieleden trekken dat alibi in twijfel. Ze vragen zich zelfs af of David het onderzoek niet handig probeert te manipuleren en die dubbelganger zelf heeft verzonnen. 

L'Effacée
Kleur  -  70 minuten

Welk vreemd gesternte bepaalde het lot van Marie-Charlotte Fredez (1880-1968) ook wel Charlotte Dufrène genoemd? In het betoverende Parijs in de Belle Époque, zal ze als echte courtisane twintig jaar lang de enige partner van Raymond Roussel zijn, de geniale maar getormenteerde schrijver. Maar later proeft ze ook de bittere kant van het leven en ervaart ze ellende en vergetelheid in Brussel.

Via getuigenissen van wie haar gekend heeft, volgt L'Effacée het spoor van deze vrouw die zich, op het eerste zicht dan toch, volledig lijkt te schikken naar de wil van de man.

Je suis resté dans les bois
Kleur  -  100 minuten

De film vertelt het verhaal van een beeldend kunstenaar, Vincent Solheid die voor de creatie van zijn nieuwe video-expo enkele sleutelmomenten van zijn leven wil reconstrueren. Hij kan rekenen op de steun van zijn partner Erika en van Michael, een bevriende regisseur. Vrienden, kennissen en volslagen vreemden nemen de rol van zijn ouders, zijn eerste liefde, de pastoor van de plaatselijke parochie,... op zich. Hij herbeleeft situaties uit zijn verleden - soms beschamend, vaak erg grappig - en brengt ze met volledige oprechtheid weer tot leven.

Hoewel de verhalen op het eerste zicht erg onschuldig lijken, hebben ze iets gemeenschappelijk: het zijn allemaal pijnlijke situaties voor hemzelf of voor zijn naasten.

L'enchère
Kleur  -  100 minuten

Brussel. Op een mooie namiddag, stroomt een klein salon vol mensen.

Niemand kent elkaar, maar iedereen koestert, net zoals gastheer Xavier, dezelfde droom: een beter leven, en snel een beetje.

Maar niets gaat zoals gepland in het Vlakke Land, en dromen zijn niet altijd gemaakt om te verwezenlijken.

Le Pavillon des 12
Kleur  -  100 minuten

Deze film is meer dan een verhaal over de Belgische kunstgeschiedenis, het is een zeer persoonlijke bloemlezing die in 50 minuten tijd 12 schilderwerken uit alle periodes en alle stijlen samenbrengt onder één dak, Le Pavillon des 12. Werken uit particuliere collecties en musea in de Federatie Wallonië-Brussel worden prachtig in beeld gebracht, met geschreven commentaren van 12 Belgische, Franstalige dichters.

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
the_island.png

THE ISLAND

van Anca Damian
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
mini_ver.png

MINI-VER

van Ariane Buhbinder
logo_inverse

Download...