Frankrijk

LA MACHINE D'ALEX
Kleur  -  20 minuten

Alex zit in haar laatste jaar biomechanica in het middelbaar. Als voorbereiding op haar bachelor moet ze een machine maken uit artificiële huid om te tonen wat ze kan. Maar geïnspireerd door de onvoorziene vibraties van haar prototype besluit ze in het geheim een seksmachine uit te werken. Haar buurmeisje op internaat en diens vriendje nodigen zichzelf uit voor Alex’ experimenten …

SCALE
Kleur  -  15 minuten

Terwijl hij over de snelweg rijdt, verliest Will de controle. Zijn verlammende verslaving aan hallucinogene drugs verergert met de dag en zijn gezin staat op de rand van de afgrond. Will moet zijn demonen onder ogen zien terwijl probeert zijn thesis probeert af te maken en tracht te ontrafelen welke gebeurtenissen tot deze langzame aftakeling hebben geleid.

LE PARADIS
Kleur  -  90 minuten

Joe en William zitten alle twee in een jeugdinrichting, waar orde en discipline de plak zwaaien. Ze worden verliefd op elkaar.

Maar om van elkaar te houden, zullen ze de wet moeten overtreden.

SON ALTESSE PROTOCOLE
Kleur  -  21 minuten

Grumpie, Bloosje, Assepoester en Knorretje willen een sprookjesachtig vleugje magie blazen in het proletariaat. Ooit lang geleden … vertrok Wanda voor haar eerste werkdag in een pretpark.

KING ARTHUR
60 minuten

We willen de opera van Purcell op scène zetten. We brengen een nieuwe interpretatie, maar met de oorspronkelijke volgorde van de scènes en de originele partituur. We spelen dus binnen het skelet van het werk, zo nemen wij onze plaats in. Omdat we geloven dat de legende van Koning Arthur het publiek van vandaag zal kunnen bekoren, proberen we het verhaal voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, door de klanken te moderniseren, door de liederen te combineren met gesproken tekst en door de muziek aan te passen. Zo kan de unieke intimiteit van deze opera, gespeeld met vijf in plaats van met een heel orkest, ons leven en onze vragen van vandaag in beeld brengen. Iedereen doet mee en we gaan samen verder in het verhaal!

NKONDI
Kleur  -  15 minuten

Het verhaal bestaat uit twee delen. Het eerste speelt zich af in de Congo-Vrijstaat onder het
schrikbewind van Leopold II. Een inlandse slaaf wordt gedood door een soldaat en incarneert in een spijkerbeeld zodat hij wraak kan nemen.
In het tweede deel, dat zich in de nabije toekomst van Congo situeert, is hij een smokkelaar die een aanslag pleegt op een corrupte politicus.

PISTACHE ET CHOCOLAT
Kleur  -  17 minuten

De jonge Dalila zou alles doen om haar leven en haar gezin te redden, zelfs als dat onherstelbare gevolgen heeft.

LE VILLAGE
Kleur  -  90 minuten

In Lussas, een klein dorpje in de Ardeche met één enkele straat, zijn een paar mensen druk in de weer met een verhuis. Overal staan er tractors of andere voertuigen vol met dozen en kantoormeubelen. En terwijl her en der mensen sorteren, anderen herinneringen oprakelen of denken aan de toekomst, verschijnt het recente verleden van het dorp in een fragmentarisch beeld. Een groot en gloednieuw gebouw trekt alle blikken van de dorpelingen, want daar zal een uiterst modern en heel bijzonder iets plaatsvinden, temidden van de velden: een tv-zender die via internet wordt uitgezonden en gewijd is aan documentaire films.

PANDA DANS LA BRUME S3
Kleur  -  60 minuten

Bij de lancering van dit derde seizoen van ‘Pandas dans la Brume’ staan panda's niet meer op de lijst van bedreigde diersoorten. Terwijl er eerst 1.600 panda’s waren, wandelen er nu 1.864 zwart-witte beren rond op onze aardbol.
Champagne en bamboe voor iedereen!
De mens wordt zich daarentegen meer bewust van zijn kwetsbaarheid. Het eventuele uitsterven van het menselijk ras wordt steeds vaker aangehaald.
Maar de panda’s, met een mooie 17% groei, laten hun mensenvrienden niet in de steek.
Ze helpen de mens, op hun manier, om het ergste te voorkomen. Of dat hopen we toch …

TETARD S2
Kleur  -  80 minuten

Je hebt 9 maanden nodig om een kind op de wereld te zetten, en een volledig leven om dat te boven te komen.

Het is zover, het langverwachte kindje van Ben en Emma is er eindelijk. Ze gingen ervan uit dat hun angsten zouden verdwijnen als de baby er eenmaal was … Maar in werkelijkheid blijken die tien keer zo erg.
En is hun slaap twintig keer zo kort.

Een kindje krijgen blijkt een stevige opdoffer die hen confronteert met problemen waarvan ze niet eens wisten dat ze die hadden.

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...