Frankrijk

NOTRE DRAME DE PARIS
80 minuten

‘Notre drame de Paris’ is een zeer vrije adaptatie van de bijna gelijknamige roman van Victor Hugo.
Het verhaal start de dag na de verwoestende brand. Vier waterspuwers die het vuur aan de schenen voelden, vertellen over de dramatische nacht en dompelen ons tegelijkertijd onder in het gekende verhaal van Victor Hugo.
Vijf acteurs staan op het podium en spelen zowel de waterspuwers als de hoofdpersonen van de roman: Esmeralda, Quasimodo, Claude Frollo, Phoebus en Gringoire.
De voorstelling wordt in juli 2020 gespeeld in Avignon of in Parijs, en in februari 2021 in Brussel.

CETTE MUSIQUE NE JOUE POUR PERSONNE
Kleur  -  1 minuten

In een havenstad worden de levens van enkele geïsoleerde mensen, die gewend zijn aan geweld, sterk beïnvloed door de liefde die ze voor elkaar voelen. Keuzes, afgunst, liefde en tederheid zijn de drijfveren die deze personages helpen om zichzelf te zijn en zin te geven aan hun leven. Een eerbetoon aan poëzie, theater en kunst.

 

 

TERRIBLE JUNGLE
Kleur  -  1 minuten

Eliott, een jonge goedgelovige wetenschapper, trekt naar het Amazonegebied om de Otopis, een mysterieus volk, te gaan bestuderen. Het is voor hem meteen ook de uitgelezen manier om zich los te wrikken uit de greep van zijn moeder, de bezitterige Chantal de Bellabre. Maar uit grote bezorgdheid besluit zij hem achterna te reizen en zelf doorheen dat grote Amazonewoud te trekken.

Dimanche
80 minuten

Dimanche is de allereerste samenwerking van Compagnie Chaliwaté en Focus Company. De voorstelling situeert zich in de nabije toekomst. De mensheid is er niet in geslaagd om zich aan te passen aan de steeds snellere klimaatverandering.
Het is officieel het einde van de wereld zoals we die nu kennen.

Dimanche reist heen en weer tussen droomwereld en realiteit en schetst een portret van een chaotische mensheid die de voeling met de werkelijkheid volledig kwijt is. Een twijfelachtige ode aan de inventiviteit van de mens in een poging om zijn dagelijks leven in stand te houden, zelfs tot in het absurde. Het verhaal zoomt in op drie klimaatrampen en de rechtstreekse gevolgen daarvan voor ons, zoals de stijgende temperaturen en de steeds gewelddadigere orkanen en tsunami’s.

VOYAGE EN HIVER
Kleur  -  120 minuten

Christine is dakloos.
Ze verdeelt haar lange dagen tussen voedselbedelingen en rondzwerven in het centrum van Parijs.
Op een koude winternacht ontdekt ze Suli, een achtjarige Eritrese jongen, snikkend voor de deur van haar provisoire onderkomen voor die nacht.
Christine beseft al snel dat hij niet weet waar hij is en van zijn moeder is gescheiden. Verbonden in hun eenzaamheid, gaan ze samen op zoek naar Suli’s moeder in de donkere straten van Parijs.

TOUT NOUS SOURIT
Kleur  -  120 minuten

Jérôme en Audrey zijn gelukkig getrouwd en hebben drie kinderen.
Tot Jérôme twee dagen naar een muziekfestival moet voor zijn werk en Audrey tegelijkertijd de stad uit trekt om een reportage te maken… Plots komen ze elkaar onverwacht tegen in hun buitenverblijf. Elk met hun respectievelijke minnaar in hun kielzog.
Na heel wat kabaal en geschreeuw, komen de ouders van Audrey poolshoogte nemen. Het viertal wordt nu plots gedwongen om een rolletje spelen en Audrey’s ouders te doen geloven dat de twee verrassingsgasten een bevriend koppel zijn.

LES FEMMES DE DAESH
Kleur  -  52 minuten

Op de propagandafilmpjes van de Islamitische Staat kan je ze als je goed kijkt zien voorbijkomen. Die zwartgesluierde schaduwvrouwen … uitgewist door angst en onderdrukking. Af en toe zien we hen in een actievere rol, bewapend en wijzend naar de hemel als teken van onderwerping aan God. Wie zijn deze vrouwen? Waar komen ze vandaan? Wat was hun rol in de terroristische organisatie? Na maanden van toevallige ontmoetingen in het kader van onze vorige films, konden we met deze vrouwen een zeker vertrouwensrelatie opbouwen. Dat mondde uit in ongeziene bekentenissen en ontboezemingen. ‘Femmes de l'Etat Islamique’ schetst de geschiedenis en de onbekende rol van deze moeders, echtgenotes en strijders, in een organisatie die nu verslagen lijkt, maar wiens ideeën verder leven.

LE LION
Kleur  -  105 minuten

Romain Martin moet als psychiater achterhalen of zijn patiënt Léo Milan wel degelijk de spion is die hij beweert te zijn. Léo Milan verkondigt namelijk dat hij Le Lion is, een agent gespecialiseerd in het bevrijden van gijzelaars, en een van de vele leden van het groot spionagenetwerk Constellation.

Voor Romain is Léo, met zijn spannende verhalen, het toonbeeld van een pathologisch leugenaar.

Maar wanneer zijn vriendin Louise wordt ontvoerd terwijl ze onderzoek doet naar Constellation, heeft Romain geen andere keuze dan Léo om hulp te vragen en te bidden dat hij echt Le Lion is.

La vie en balançoire
75 minuten

Al enkele jaren werkte Transquinquennal aan een muziekperformance rond het werk van de Belgische dichter Eugène Savitzkaya. Het theatercollectief wil zijn oeuvre op een originele manier voorstellen aan het grote publiek. In 2014 resulteerde dat in een eerste rondtrekkend concert tijdens Festival Kanal en in 2015 werd dat concert opnieuw gebracht tijdens Festival Passa Porta. Niet veel later betrokken Bernard Breuse en Miguel Decleire de muzikant en geluidskunstenaar Maxime Bodson bij het project om het om te vormen naar een zaalvoorstelling. Het trio weet hoe goed Eugène Savitzkaya zijn teksten zelf kan brengen en nodigt hem daarom mee uit op scène.

Nous finirons ensemble
Kleur

Max is gestrest, hij balanceert op het randje van een depressie en besluit daarom voor een lang weekend naar zijn huis op de Cap Ferret te trekken. Eric, Marie, Vincent, Isabelle en Antoine reizen hem de volgende dag achterna met alle kinderen om zijn verjaardag te vieren. Het lijkt hen de ideale gelegenheid om de vriendschapsbanden weer aan te halen nadat ze elkaar uit het oog zijn verloren.

ether_after.png

ETHER/AFTER

van Armel Roussel
comment_je_suis_devenu_un_super_hero.jpg

COMMENT JE SUIS DEVENU SUPER-HEROS

van Douglas Attal
ballon_bandit.png

BALLON BANDIT

van Didier Poiteaux
notre_dame_de_paris_debroux_thierry.png

NOTRE DRAME DE PARIS

van Thierry Debroux
logo_inverse

Download...