België

MATER
Kleur  -  20 minuten

Mathilde keert terug naar haar geboortedorp. Na een afwezigheid van 3 jaar ziet ze haar moeder weer.

J'AIME BEAUCOUP ICI
Kleur  -  60 minuten

Met oog voor detail verkent Isabelle Jonniaux steden en laat ze haar blik en gedachten glijden over de openbare ruimte. Graffiti, vuilbakken, uithangborden, mensen: ze neemt al het allemaal in zich op en weeft er een relaas mee waar woorden, klanken en beelden onze hedendaagse utopieën en breuklijnen weerspiegelen.
J’AIME BEAUCOUP ICI is een plaatsgebonden uitvoering, innig verbonden met het leefmilieu en de ruimte waarin het wordt opgevoerd. Het wordt gevoed door verschillende tekstuele en visuele geschriften: logboeken, verhalen, foto’s, videomontages...

MUSICA MUNDI-CONCERT DE NOËL
120 minuten

Musica Mundi Events organiseert een feestelijk kerstconcert.

Dit uniek concert vindt plaats op 21 december 2021 in de concertzaal van de Musica Mundi School en zal live uitgezonden worden via streaming op sociale media.

De jonge talenten van de Musica Mundi School en 35 jongeren afkomstig uit meer dan 20 landen nemen deel aan dit concert en brengen kamermuziek, orkestwerken en een zangkoor.

ALERTE KIDNAPPING
Kleur  -  70 minuten

’Alerte Kidnapping’ is een docuserie over beruchte ontvoeringszaken die België sinds de jaren 1980 geschokt hebben. De eerste minuten al maakt de kijker kennis met de toekomstige slachtoffers: hoe ziet hun dagelijks leven eruit, hun (familiaal) verleden, levensstijl, ...? Plots wordt hun routine abrupt onderbroken door de misdadigers die hun van hun vrijheid zullen beroven. De ontvoeringen worden gereconstrueerd vanuit het perspectief van de slachtoffers. Ze weten niet wie die mannen zijn of wat hun te wachten staat... Daarnaast volgt de kijker het onderzoeksteam in de zoektocht naar aanwijzingen, onderhandelingen over losgeld en de ondersteuning van families.

MON PERE, CE TOURISTE
Kleur  -  20 minuten

De achtjarige Mary Ann is de dochter van een prostituee en een onbekende Franse vader. Ze overleeft in de sloppenwijken van Angeles City in Manilla. Door haar gezicht en haar te blanke huid kan ze niet verbergen dat ze een sekstoerisme-kind is. Om zichzelf te bevrijden van dat stigma, besluit ze alles te doen om haar vader te vinden. Maar is ze echt op alles voorbereid?

COIFFEUSE D'ÄMES
60 minuten

Een ongelooflijke komedie over de reis van de ziel. In een vreemd kapsalon ontmoeten twee vrouwen elkaar. Ze kennen elkaar niet en toch is hun lot onherroepelijk met elkaar verbonden.

TOUMAI
50 minuten

Toumaï betekent in het Gourani ‘hoop op leven’. Het is ook de bijnaam van fossiele resten van een schedel die in 2001 in Tsjaad werd ontdekt. Het is 7 miljoen jaar oud, tot vandaag het oudste spoor van menselijk leven op aarde.
Hoop op leven is iets van alle tijden dat steeds onverwachtere vormen aanneemt. In zijn volgende creatie focust Thierry Smits op de huidige economische en klimatologische omwenteling. Hij gaat op zoek naar nieuwe vormen van veerkracht in een samenleving die de instorting van het klimaat zou hebben overleefd.

A CE QUI MANQUE
90 minuten

‘A ce qui manque…’ is ontstaan uit een gemis, een afwezigheid die ik, toen ik het Conservatoire de Liège verliet, vorm en gestalte wilde geven door te schrijven.
Mijn afstudeerproject besprak de opvoering van het toneelstuk ‘L'Intruse’ van de Gentse symbolist Maurice Maeterlinck ... Het werd een (vreemde) ontmoeting, een drievoudige zou ik zeggen: met de auteur, de tekst en het thema – hoe de Dood binnendringt bij een wachtende familie en de invloed van de Dood op de mensen.

LA YOURTE MAUVE
60 minuten

‘La Yourte Mauve’, geschreven en geregisseerd door Jamal Youssfi, belicht interculturaliteit en respect voor verschillen in een voorstelling voor zowel families als scholen. Op een doodgewone ochtend komen bomen en struiken hun kinderen afzetten op school wanneer ze – Verrassing! –een paarse joert ontdekken. Naast de joert staat een jonge vrouw, Aya. Aya werkt met de baby's en kinderen van de planten die nog niet weten wie ze zijn. Haar belangrijkste taak is hen te helpen zich op hun gemak te voelen in deze ruimte waar allerlei levende wezens samenkomen: planten, bloemen en bomen uit de hele wereld. Aya is resoluut verliefd op de natuur en wil elk element helpen zijn plaats te vinden met respect voor die van anderen.

LES LARMES AMERES DE PETRA VON KANT / INVAINCUES
90 minuten

De jaren 70. Petra von Kant is een zeer gerenommeerde modeontwerpster. Ze is weduwe van haar eerste man en gescheiden van haar tweede man en woont nu samen met haar, zeer onderdanige, huishoudster Marlène. Petra is een vrije en onafhankelijke vrouw in de fleur van haar leven en haar carrière. Daardoor ziet ze de verwoestende storm die op haar afkomt niet aankomen: een gewelddadig passionele en destructieve verliefdheid. In 2021, 50 jaar na het werk van Fassbinder, stellen een groep vrouwelijke artiesten het vrouwelijke en de aard van de vrouw in vraag, met al hun vleselijke en geestelijke medeplichtigheid, hun identiteit, hun lichaam en hun verlangens. Wat betekent het om een vrouw te zijn?

Supported by Taxshelter.be

mush2_keyart_jump_sent.jpg

MUSH-MUSH & THE MUSHABLES SAISON 2

van Joeri Christiaen
queens.jpg

REINES

van Yasmine Benkiran
txt.jpg

TXT - LES CONFESSIONS D'UN ASTROPHYSICIEN

van Paul-Jean Vranken
the_chapel.jpg

THE CHAPEL

van Dominique Deruddere
logo_inverse

Download...