België

LE PONT DES FIEVREUX
Kleur  -  120 minuten

Omdat Scola bijna vader wordt, hoopt hij ‘binnen’ te zijn met zijn laatste hit. Maar wanneer hij wordt verraden door zijn handlangers kan hij zijn schulden niet terugbetalen aan de lokale maffia. Verblind door zijn obsessie om voldoen poen binnen te rijven, zakt hij weg in een bovennatuurlijke wereld waarin Petite Pomme probeert om hem wakker te schudden. Verloren in een vagevuur-achtige roadtrip moet hij kiezen tussen de waarheid onder ogen zien of volledig wegzinken in waanzin.

LES MURMURES DE L'OMBRE
120 minuten

‘Het is niet door het hoofd dat beschavingen vergaan. Het is in de eerste plaats door het hart.’ Aimé Césaire.

THE MANX CAT PROJECT
225 minuten

Dit stuk wordt opgedeeld in 5 luiken.

5 regisseuses en 3 schrijfsters werden geselecteerd en worden voor dit project begeleid door een comité van experten op het gebied van geschiedenis, dekolonisatie en antiseksisme.

De voorstelling is bedoeld om te worden opgevoerd in 5 luiken die met elkaar verbonden worden door een rode draad die gaandeweg op het toneel ontstaat en die wordt ondersteund door een scenografische constructie.

TERVUREN
75 minuten

‘Tervuren’ onderzoekt de dekolonisatie van etnografische musea en de restitutie van Afrikaans erfgoed. Met deze voorstelling stelt Céline Beigbeder het koloniale denken in vraag waarmee het museum nog steeds zo doordrongen is. Zij wil ook een inkijk geven in de huidige controverse rond de restitutie van cultuurgoederen – en menselijke resten – die zijn gestolen of verworven onder leonijnse bedingen tijdens de koloniale periode. Tervuren is een creatie die gebaseerd is op een toespraak, rechtstreeks gericht tot het publiek, als de rode draad en ruggengraat. Het is een toespraak van de regisseur, die haar vragen doorgeeft, maar ook haar diverse voorstellen voor antwoorden, soms poëtisch, soms historisch, soms documentair.

MERVEILLE
90 minuten

‘Merveille’ schetst de laatste momenten van een vrouw die haar thuis ontvlucht, een hel van huishoudelijk geweld, met gevaar voor haar leven en dat van haar kind. Een poëtische en choreografische thriller, quasi zonder tekst, met een actrice-danseres, een zanger-acteur en een kind. De scenografie is tegelijkertijd realistisch en verrassend. Een dromerige vreemdheid die ook legitieme vragen durft te stellen. Het niet onder woorden brengen van wat al te vaak wordt verzwegen, van wat voorbij woorden gaat, van wat de fysieke en psychologische integriteit ondermijnt, lag duidelijk aan de basis bij het het schrijven van dit stuk. Dat is ook wat ‘Merveille’ probeert te getuigen en ons te laten voelen, door zijn afwezigheid van woorden. 

OUTRAGE POUR BONNE FORTUNE
90 minuten

‘OUTRAGE POUR BONNE FORTUNE’ dient zich aan als een moderne mystiek, zonder enig dogma, aan de keerzijde van de regel, over lichamen en het groteske van onze levens.
Een abdij in de Italiaanse Alpen aan de Franse grens. Het vredige dagelijkse leven van de monnik Ercole en de non Sophia wordt verstoord wanneer een Vaticaans vliegtuig met een delegatie bisschoppen aan boord neerstort op een nabijgelegen berg. De ramp is immens. De Paus klopt aan bij het klooster. Het ongeval kostte ook het leven aan twee jonge klimmers, Klaus en Agota, die de bergwand aan het beklimmen waren. Het jonge, krachtige duo is teleurgesteld en zelfs boos. Ze hadden niet gepland om zo snel en op zo'n manier te sterven. Ze trekken naar ons mooie klooster, voor eeuwig op vakantie.

LA REVUE 2022
120 minuten

‘La Revue’ is een uniek Belgisch theaterspektakel. Een voorstelling met een hele reeks professionals, denk maar aan een regisseur, een choreograaf, zeven acteurs, vier dansers, twee kostuumontwerpers, een decorontwerper, een lichtontwerper ... De repetities zullen 1,5 maand duren en de voorstelling zal +/- 50 keer worden opgevoerd tussen 07 december 2022 en 22 januari 2022 in het Théâtre Royal des Galeries.

BAAL
120 minuten

Baal is een buitengewoon verhaal over een losbandige jeugd die botst met de normen van zijn tijd.

ALMA
90 minuten

ALMA is niet een van de zovele bewerkingen van Faust. In deze unieke creatie vormt het werk van Goethe een inspiratiebron voor de auteur, maar hij maakt zich er snel van los om zijn eigen weg te volgen.

Supported by Taxshelter.be

exen1.jpg

EXEN

van Tim Mielants
les_miennes_2.jpg

LES MIENNES

van Samira El Mouzghibati
ici_je_legue.jpg

ICI JE LÈGUE CE QUI NE M'APPARTIENT PAS

van Habib Ben Tanfous
logo_inverse

Download...