België

LANTERNA MAGICA
1 minuten

LANTERNA MAGICA,

‘Lanterna magica’ geschreven door Jean-Pierre Deschepper en Emmanuel Braff is een buitenspektakel rond natuur, betovering en verbeelding. Het is een spektakel pur sang, een magische boswandeling met immersief theater, lichtprojecties en geluidsanimaties. Deze unieke creatie koos een van de mooiste parken van België, het domein van het Kasteel van Terhulpen, als betoverende decor.

BLUESTAR
Kleur  -  22 minuten

De 13-jarige Tom woont bij zijn moeder. Soms gaat hij een weekend naar zijn vader op het platteland, naar het huis waar zijn overleden broer nog heel aanwezig is. Daar spreekt hij af met Kevin, zijn jeugdvriend. Deze keer heeft Tom een flesje Bluestar gevonden, een product om sporen van bloed op te sporen. Hun plan: ‘s nachts een bezoek brengen aan ‘het verlaten huis’, waar een man ooit zijn kinderen vermoordde. Voor Tom zal dit macabere uitstapje een onverwachte wending nemen: het flesje Bluestar heeft een grote verrassing voor hem in petto ...

JACKIE CHAN ET MOI
75 minuten

‘Jackie Chan et moi’ is een ongezien autobiografisch theaterstuk van comedian Rosario Amedeo. Amadeo blikt terug op zijn carrière in de filmwereld en zijn betrokkenheid bij een blockbuster met Jackie Chan. Op scène herbeleeft de acteur de casting, zijn ‘sollicitatiegesprek’ met de celebrity, de scènes die hij moest opnemen met scripts die maar enkele uren daarvoor onder de voordeur werden geschoven, de zware opgave om Shakespeares taal te leren … Dat alles overgoten met een echt Henegouws sausje. Een herkenbaar verhaal over de illustere filmwereld, waar magie en koud zweet hand in hand gaan.

NEW BEGINNINGS
Kleur  -  90 minuten

Het is herfst in Noord-Californië.

CHANCELVIE
Kleur  -  90 minuten

In deze sociale documentaire op kinderniveau ontdekken we het dagelijkse leven van een straatkind, Chancelvie, 16 jaar en zwanger. De afgelopen acht jaar waren haar dagen gevuld met klusjes zoeken, eten, slapen en plezier maken met haar vrienden en met bevriende muzikanten en artiesten. Chancelvie, een energiek en positief kind, net als de bruisende stad, zit vol vragen over haar toekomst en die van haar ongeboren kind. Door Chancelvie en de andere straatkinderen te volgen, ontdekken we met hoeveel energie zij een leven proberen te creëren en met hoeveel overgave ze hun dromen najagen.

RETOUR DU FRONT, CONFIDENCES DE COMBATTANTS
Kleur  -  100 minuten

Hoe heeft de Belgische gezondheidszorg de eerste Covid-19-golf echt ervaren? Hoe voelden artsen en verplegers zich? Hoe reageerden ze tijdens moeilijke momenten? Hoe zwaar woog de crisis op hen? In het begin van de lockdown werd in allerijl een collectief van regisseurs opgericht die via Skype de verhalen verzamelen van onze helden van de zorg.
Maar liefst 32 verplegers, artsen, ambulanciers, psychologen en personeel van woonzorgcentra boden hen een ongezien pakkende blik achter de schermen van de gezondheidszorg.
Deze intieme logboeken tonen de buitengewone veerkracht van de mens wanneer die wordt geconfronteerd met noodsituaties, angst en onbekende situaties.

PIG N PAH
Kleur  -  100 minuten

Een sprekend big wil SAM van slavernij op een Oost-Europese varkensboerderij redden. Sam heeft gevoelens voor KIRKE en blijft. Maar om te overleven moet Sam het vertrouwen van de boerenfamilie verdienen en bewijzen dat zijn liefde voor Kirke zuiver is.

KANUN
Kleur  -  90 minuten

In Brussel werkt Lorik, die amper 30 jaar oud is, als handlanger van de Albanese maffia samen met zijn mentor Aleks. Wanneer hij verliefd wordt op Sema, een studente aan de kunstacademie met Turkse roots, dreigt Lorik te worden ingehaald door zijn verleden. Een man uit zijn Albanese dorp, wiens vader door de oom van Lorik is vermoord, heeft Lorik opgespoord. Hij beweert, volgens de regels van de Kanun, dat de schuld aan zijn familie met bloed moet worden betaald. Lorik moet dood.

 

HET SMELT
Kleur  -  90 minuten

Eva De Wulf groeit op in het Vlaamse dorpje Bovenmeer als oudste kind in een ontwricht gezin. De onvoorspelbare, alcoholische moeder en afwezige, klungelige vader laten hun kinderen vaak aan hun lot over. Eva ontfermt zich - noodgedwongen - over haar zusje, de verwaarloosde Tess. Eva zoekt troost bij Tim en Laurens, haar vroegere klasgenoten/boezemvrienden met wie ze in het verleden dagenlang ravotte, kwajongenssstreken uithaalde en kat-en-muisspelletjes speelde in het plastieken zwembad. Tim is een populaire boerenzoon die een jaar eerder zijn broer Jan verloor bij een tragisch ongeval (of was het zelfmoord?). Laurens is de volgzame zoon van de overbeschermende lokale beenhouwersvrouw. Ondertussen is echter hun pubertijd aangebroken en de verhoudingen tussen de drie zijn veranderd.

L'ETUDIANTE DE MONSIEUR HENRI
110 minuten

‘L’étudiante et Monsieur Henry’ zal voor de eerste keer in België vertoond worden en in de TRG.
Deze originele tekst maakt komaf met de stereotypen tussen verschillende generaties. Een oude chagrijnige brompot breekt met alle traditionele gezinswaarden. Een ander thema is de blik van jongeren op ouder worden. Verder kaart dit stuk een zekere hypocrisie aan die leeft in onze maatschappij tegenover ouderdom, hetgeen ondenkbaar zou zijn in andere culturen. In onze westerse maatschappij worden ‘oudjes’ weggestopt in een bejaardenhuis. Dat sust het geweten en zorgt ervoor dat we niet moeten denken aan onze eigen oude dag. Bij andere maatschappijen of culturen worden ouderen eerder beschuwd als wijs... en dus hoog in eerbied. Dit is een ongezien standpunt in de komedie.

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
sacrifice1.jpg

LA FILLE DU SACRIFICE

van Réhab Mehal
les_intranquilles.png

LES INTRANQUILLES

van Joachim Lafosse
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
logo_inverse

Download...