België

LANTERNA MAGICA 2022, LE CHATEAU ENCHANTE
120 minuten

Een spectaculaire wandeling langs een parcours vol lichteffecten. Een magisch moment voor het hele gezin.

C'EST LE MOMENT
90 minuten

‘Het moment is nu en nu is het moment.’
Hagakure, Le livre secret des samouraï
Er zijn alleen oplossingen, er zijn geen problemen. Zou dat niet het enige gespreksonderwerp moeten zijn? De oplossingen voor alle, en dan echt alle, problemen? Het zal in ieder geval het laatste thema zijn voor Transquinquennal.

We hebben allemaal oplossingen. Jij, wij, de anderen ... het is tijd om ze te delen. Als grote afsluiter nodigen we je uit om je verwachtingen en je hoop te delen – hoe jij zou willen dat de wereld is. Hoe kunnen we het nog beter maken? Nuttiger? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het ons meer of beter brengt? Echt beter?

Waarom genoegen nemen met minder als je het beste kan krijgen?

RAGE
120 minuten

De baas die je ‘schatje’ noemt. De vriend die je altijd net te veel wil uitleggen. De leraar die grapjes maakt over de lengte van je rok. Het vriendje dat net te snel, te luid, boos wordt. De winkelier die je complimenteert omdat je zo mooi bent. De onbekende man die naar je fluit op straat. Vol zelfvertrouwen is elk van hen ervan overtuigd dat ze dit zomaar, zonder tegenaanval, kunnen doen. Maar dat kan veranderen.

ET ILS VECURENT RADIEUX
80 minuten

Ooit lang geleden … leerden de mensen vuur beheersen. Dat had nog geen enkel ander wezen hen voorgedaan. Ze veroverden de hele wereld. Op een dag ontdekten ze een nieuw vuur, een vuur zo krachtig dat het nooit gedoofd kon worden. Ze genoten van het idee dat zij nu de krachten van het universum bezaten. Maar dan ontdekten ze, tot hun afschuw, dat het nieuwe vuur niet alleen kon creëren, maar ook vernietigen ...

STAND UP MODE D'EMPLOI
1 minuten

‘Stand Up mode d’emploi’ is een gezamenlijk project van David Hellebrandt (al 10 jaar auteur en komiek Dave Parcoeur) en Thibaut Nève (al 20 jaar acteur, auteur en regisseur). Hun doel: een gepersonaliseerd schrijfproject over de backstage van de stand-up, over de valkuilen, over wat er gewoonlijk niet gezegd of geweten wordt over dit theatergenre en wat beter wel zou gezegd of geweten worden!

TROUVER JULIETTE
Kleur  -  15 minuten

Een theaterregisseur heeft al zijn geld geïnvesteerd in de voorstelling ‘Romeo en Julia’ die zal worden gespeeld in de ruïnes van de abdij van Villers-la-Ville. De avond voor de première heerst er totale paniek: de actrice die Juliette zou spelen, werd het slachtoffer van een auto-ongeval. Ze moeten in allerijl een vervangster vinden. Een andere actrice wordt voorgesteld aan de regisseur. Ze kent de rol vanbuiten en ze speelt zeer goed. Maar Laurents grote zorg is dat ze vijftig kilo zwaarder is dan wat hij voor ogen had bij het Shakespeare personage.

SCENES DE LA VIE CONJUGALE
90 minuten

In 1973 regisseerde Ingmar Bergman zes tv-afleveringen van ‘Scènes uit een huwelijk’. Daarin schetste hij een ‘ideaal’ huwelijk, dat langzaam op de klippen loopt. Hagai Levi dupliceerde de serie in 2020, met dezelfde verhaallijn, maar hij keerde de rollen om: deze keer is het niet de man die vertrekt, maar de vrouw die de handdoek in de ring gooit. ‘Scenes from a marriage / Variations’ wisselt de twee situaties af en laat ze elkaar overlappen. De serie nodigt de kijker uit in het hart van een hels laboratorium: het hele palet van gender-ideologieën wordt uit elkaar getrokken.

PAVANE
Kleur  -  20 minuten

Al meer dan 30 jaar staat Cora elke dag op om 4 u ’s ochtends om te gaan werken in de fabriek en voor haar dochter, Alex te zorgen. Maar die is, tot haar ontsteltenis, vertrokken naar Parijs om een artistieke carrière na te jagen.
Wanneer haar pensioen voor de deur staat, wil Cora graag dat Alex haar risicovolle toekomstdromen voorgoed opgeeft, maar Alex bereidt op dat moment net haar eerste show voor.

HENRY VIII
135 minuten

De Munt:

Deze opera werd gecreëerd in 1883 op een moment dat de Franse opera zich wilde heruitvinden. Henry VIII was een laatste hommage aan de grand opéra en zijn typische historische fresco’s. Het oeuvre vertelt over de scheiding van Henry VIII en Catharina van Aragon en de daaropvolgende scheiding tussen de kerk van Engeland en Rome.

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...