Frans

LES VOLETS VERTS
Kleur  -  80 minuten

SMARTPHONE
Kleur  -  1 minuten

We besteden heel veel tijd aan staren naar onze smartphones. Maar wat als onze telefoons ons ook in de gaten hielden? SMARTPHONE is een humoristisch sketchprogramma met een uniek perspectief … alles wordt systematisch bekeken vanaf de frontcamera van een smartphone.

CET ETE LA
Kleur  -  110 minuten

Dune is 11 jaar. Zoals elke zomer gaat ze samen met haar ouders naar hun huis in Landes waar de 9-jarige Mathilde ook zal zijn. Een hechte vriendschap tussen twee meisjes die te kleine hutjes afbreken, medelijden hebben met de vorm van de wolken, jaloers loeren naar de crop top van een tiener, verbaasd staren naar haar verloofde en horrorfilms minder eng vinden dan vroeger. Een zomer waarin de kindertijd een beetje verder weg raakt. Maar Dune ruikt een geheim. Wat is het?

ESSENTIEL
Kleur  -  8 minuten

Een man van rond de veertig wordt verward wakker in een lift. Alles is geblokkeerd en er is geen netwerk. Plots kraakt de intercom. De man vraagt om hulp. Een vrouwenstem antwoordt met een vraag: ‘BENT U ESSENTIEEL?’.

MAXIME LE FORESTIER, L'ENCHANTEUR
Kleur  -  52 minuten

Maxime Le Forestier viert dit jaar 50 jarige carrière ... Een volleerd artiest... Een icoon van het Franse lied ... en zelf ook trots op die titel ...
Liedjes die ons ons hele leven, en dat van verschillende generaties, hebben vergezeld, en dat nog steeds doen ...
Van ‘San Francisco’ tot ‘Restons amants’ en ‘Mon frère’, ‘Né quelque part’, ‘Ambalaba’, ‘Passer ma route’ of ‘L’homme au bouquet de fleurs’, Maxime Le Forestier betovert ons met zijn warme , zachte stem, met zijn humanistische en poëtische inspiratie, met zijn gitaren en onstuitbare melodieën, met zijn onnavolgbare teksten, zijn getover met de Franse taal en zijn eeuwig enthousiasme ...

L'été en tournée - Les Folkloriades de Bruxelles - Le Trou du Diable
35 minuten

Zet je schrap voor een magische nacht en stap mee in de dolle sarabande die Luc Petit en zijn Nocturnales-team voor je hebben verzonnen!
Een tijdloos moment, een mix van geschiedenis, folklore en tradities – in een eigentijdse en originele enscenering!
Dansers, acrobaten, jongleurs en artiesten spoken door de groene kathedraal.

Stap deze zomer mee in de legende van Les Folkloriales!

L'été en tournée - La Machine de Marly - De Modave à Versailles
40 minuten

Tussen een groen plateau en een snel stromende gracht ontvangt het kasteel van Modave zijn bezoekers op een majestueuze en harmonieuze binnenplaats, hoog boven de vallei van Hoyoux.

Het park in Engelse stijl verbergt duizend verrassingen en evenveel hoekjes. Sensaties en sferen volgen elkaar in sneltempo op terwijl je hier ronddwaalt.

Het bovenste terras van het park, 90 meter boven de klif van Hoyoux, wordt gedurende twee weken het decor voor een dialoog tussen geschiedenis en heden, tussen vernuft en toekomst.

Hier werden Versailles en zijn watertuinen mogelijk gemaakt. De beroemde ‘Machine van Marly’ werd uitgevonden door Renkin Sualem speciaal voor Modave, waarna het werd geëxporteerd om de dromen van de Zonnekoning waar te maken.

L'été en tournée - Les Folkloriades de Beloeil - Le Petit Chaperon Rouge
90 minuten

Er was eens een sprookje op ware grootte, nagebouwd en bedacht door Luc Petit, alchemist van het onverwachte ...

Treed in de voetsporen van Roodkapje en stap mee in dit klassieke sprookje van Perrault.

Trompe l’œil-decors, luchtacrobaten, ruiters, jongleurs, poppenspelers, dansers, jongleurs en vuurspuwers zullen deze fantastische allegorie tot leven brengen, van de eerste tot de laatste plottwist!

La Bataille de Farador
Kleur  -  90 minuten

Charles, een echte pro in rollenspellen zoals ‘Dungeons & Dragons’, ontvlucht zijn liefdesproblemen en professionele verplichtingen door het merendeel van zijn tijd door te brengen in het fictieve universum Farador – tot groot plezier van zijn huis- en spelgenoten, Louis en Guillaume. Maar wanneer de zus van Charles onverwacht terugkeert uit het buitenland wordt de leventje van de drie tieners danig verstoort. Kim zoekt afleiding van haar eigen existentiële crisis en wil haar broer kost wat kost helpen om zijn dromen waar te maken – tot groot ongenoegen van de twee anderen die net alles doen om dat te vermijden. De confrontaties in hun fantasiewereld en in het echte leven krijgen plots een nieuwe dimensie. Zo start … de legendarische Slag van Farador!

GARIBOU
Kleur  -  20 minuten

Een klein dorpje in hartje Mali, in onze tijd …

De 11-jarige Baillo is een ‘garibou’. Als kind werd hij al heel vroeg op een Koranschool geplaatst. Elke dag bedelt hij voor een ‘marabout’, de Moualim, die een schrikbewind voert op school. Om aan het geweld van zijn dagelijkse leven te ontsnappen, heeft Baillo maar één toevluchtsoord: zijn verbeelding. Maar wanneer zijn zesjarige broertje Sékou aan de Moualim wordt toevertrouwd, kan niets hem afleiden van de ondraaglijke realiteit.

Supported by Taxshelter.be

reine_image.jpg

REINES

van Yasmine Benkiran
txt.jpg

TXT - LES CONFESSIONS D'UN ASTROPHYSICIEN

van Paul-Jean Vranken
the_chapel.jpg

THE CHAPEL

van Dominique Deruddere
logo_inverse

Download...