Frans

LANTERNA MAGICA
1 minuten

LANTERNA MAGICA,

‘Lanterna magica’ geschreven door Jean-Pierre Deschepper en Emmanuel Braff is een buitenspektakel rond natuur, betovering en verbeelding. Het is een spektakel pur sang, een magische boswandeling met immersief theater, lichtprojecties en geluidsanimaties. Deze unieke creatie koos een van de mooiste parken van België, het domein van het Kasteel van Terhulpen, als betoverende decor.

CHIENNES DE VIES
Kleur  -  90 minuten

Tom belooft om de hond van zijn overleden buur op te vangen. Het enige probleem is dat het schijnbaar onschuldige dier zijn baasje tot zelfmoord dreef.
Greta, actrice en gezicht van een bekend parfummerk, behandelt haar assistente Fatima als een hond. Wie zijn kind liefheeft, spaart de roede niet. En Greta’s liefde is groot.
Franck moet kiezen tussen Lola, zijn nieuwe liefde, en Perdita, zijn beste vriendin en het allerliefste hondje. Liefde en vriendschap gaan niet altijd hand in hand.
Drie levens kruisen elkaar, drie verhalen over mannen en honden.

BLUESTAR
Kleur  -  22 minuten

De 13-jarige Tom woont bij zijn moeder. Soms gaat hij een weekend naar zijn vader op het platteland, naar het huis waar zijn overleden broer nog heel aanwezig is. Daar spreekt hij af met Kevin, zijn jeugdvriend. Deze keer heeft Tom een flesje Bluestar gevonden, een product om sporen van bloed op te sporen. Hun plan: ‘s nachts een bezoek brengen aan ‘het verlaten huis’, waar een man ooit zijn kinderen vermoordde. Voor Tom zal dit macabere uitstapje een onverwachte wending nemen: het flesje Bluestar heeft een grote verrassing voor hem in petto ...

JACKIE CHAN ET MOI
75 minuten

‘Jackie Chan et moi’ is een ongezien autobiografisch theaterstuk van comedian Rosario Amedeo. Amadeo blikt terug op zijn carrière in de filmwereld en zijn betrokkenheid bij een blockbuster met Jackie Chan. Op scène herbeleeft de acteur de casting, zijn ‘sollicitatiegesprek’ met de celebrity, de scènes die hij moest opnemen met scripts die maar enkele uren daarvoor onder de voordeur werden geschoven, de zware opgave om Shakespeares taal te leren … Dat alles overgoten met een echt Henegouws sausje. Een herkenbaar verhaal over de illustere filmwereld, waar magie en koud zweet hand in hand gaan.

LUI
Kleur  -  100 minuten

Een bijna vijftiger trekt naar Belle-Île op zoek naar afzondering. Hij logeert in een oude seintoren op Pointe d'Arzic aan de rand van een klif met een adembenemend uitzicht op de zee, de ruige kustlijn en het glooiende landschap. Ver weg van alles, exact zoals hij wilde. Hier kan hij werken en eindelijk een stuk filmmuziek afwerken waar hij al dagen op zit te zwoegen. Maar de piano in het huis is niet gestemd. Die is dissonant, net zoals het leven met zijn vrouw en kinderen dat hij achterliet. Na een rusteloze eerste nacht in het oude krakende huis, staat zijn minnares voor de deur … En daarna zijn vrouw, zijn zoon, zijn beste vriend, zijn ouders en zelfs zijn dokter. En hoewel hij absoluut geen zin heeft om te praten, hebben zij hem veel te vertellen.

16 ANS
Kleur  -  110 minuten

Nora en Léo ontmoeten elkaar op de eerste schooldag van de tweede graad. Hun blikken kruisen elkaar en hun lot is bezegeld.

Nora woont in een blok van sociale woningen, Léo in een villawijk. Nora's broer, Tarek, is magazijnier bij de plaatselijke supermarkt. Wanneer hij beschuldigd wordt van diefstal, beweert hij dat hij onschuldig is, maar de winkelmanager wil niet luisteren en ontslaat hem op staande voet. Die manager is Frank, Leo's vader.
De twee families botsen, de verschillen worden steeds groter en er ontstaat chaos. Nora en Léo's levens worden bruut uit elkaar getrokken.

RETOUR DU FRONT
Kleur  -  90 minuten

Sinds 18 maart 2020, de eerste dag van de lockdown in België corresponderen 12 regisseurs via video met Waalse artsen en verplegers. Meerdere keren per week zijn de video’s een welkome uitlaatklep voor de meer dan 30 artsen, verplegers, ambulanciers en psychologen. Het biedt hen een manier om hun meningen, gevoelens en bedenkingen te delen over de gezondheidscrisis waar ze middenin zitten.

Deze bijzondere communicatie nemen ze op via Skype, op hun smartphone of computer, thuis of in het ziekenhuis.

RETOUR DU FRONT, CONFIDENCES DE COMBATTANTS
Kleur  -  100 minuten

Hoe heeft de Belgische gezondheidszorg de eerste Covid-19-golf echt ervaren? Hoe voelden artsen en verplegers zich? Hoe reageerden ze tijdens moeilijke momenten? Hoe zwaar woog de crisis op hen? In het begin van de lockdown werd in allerijl een collectief van regisseurs opgericht die via Skype de verhalen verzamelen van onze helden van de zorg.
Maar liefst 32 verplegers, artsen, ambulanciers, psychologen en personeel van woonzorgcentra boden hen een ongezien pakkende blik achter de schermen van de gezondheidszorg.
Deze intieme logboeken tonen de buitengewone veerkracht van de mens wanneer die wordt geconfronteerd met noodsituaties, angst en onbekende situaties.

KANUN
Kleur  -  90 minuten

In Brussel werkt Lorik, die amper 30 jaar oud is, als handlanger van de Albanese maffia samen met zijn mentor Aleks. Wanneer hij verliefd wordt op Sema, een studente aan de kunstacademie met Turkse roots, dreigt Lorik te worden ingehaald door zijn verleden. Een man uit zijn Albanese dorp, wiens vader door de oom van Lorik is vermoord, heeft Lorik opgespoord. Hij beweert, volgens de regels van de Kanun, dat de schuld aan zijn familie met bloed moet worden betaald. Lorik moet dood.

 

LE VILLAGE
Kleur  -  90 minuten

In Lussas, een klein dorpje in de Ardeche met één enkele straat, zijn een paar mensen druk in de weer met een verhuis. Overal staan er tractors of andere voertuigen vol met dozen en kantoormeubelen. En terwijl her en der mensen sorteren, anderen herinneringen oprakelen of denken aan de toekomst, verschijnt het recente verleden van het dorp in een fragmentarisch beeld. Een groot en gloednieuw gebouw trekt alle blikken van de dorpelingen, want daar zal een uiterst modern en heel bijzonder iets plaatsvinden, temidden van de velden: een tv-zender die via internet wordt uitgezonden en gewijd is aan documentaire films.

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
sacrifice1.jpg

LA FILLE DU SACRIFICE

van Réhab Mehal
les_intranquilles.png

LES INTRANQUILLES

van Joachim Lafosse
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
logo_inverse

Download...