Frans

TROUVER JULIETTE
Kleur  -  15 minuten

Een theaterregisseur heeft al zijn geld geïnvesteerd in de voorstelling ‘Romeo en Julia’ die zal worden gespeeld in de ruïnes van de abdij van Villers-la-Ville. De avond voor de première heerst er totale paniek: de actrice die Juliette zou spelen, werd het slachtoffer van een auto-ongeval. Ze moeten in allerijl een vervangster vinden. Een andere actrice wordt voorgesteld aan de regisseur. Ze kent de rol vanbuiten en ze speelt zeer goed. Maar Laurents grote zorg is dat ze vijftig kilo zwaarder is dan wat hij voor ogen had bij het Shakespeare personage.

SCENES DE LA VIE CONJUGALE
90 minuten

In 1973 regisseerde Ingmar Bergman zes tv-afleveringen van ‘Scènes uit een huwelijk’. Daarin schetste hij een ‘ideaal’ huwelijk, dat langzaam op de klippen loopt. Hagai Levi dupliceerde de serie in 2020, met dezelfde verhaallijn, maar hij keerde de rollen om: deze keer is het niet de man die vertrekt, maar de vrouw die de handdoek in de ring gooit. ‘Scenes from a marriage / Variations’ wisselt de twee situaties af en laat ze elkaar overlappen. De serie nodigt de kijker uit in het hart van een hels laboratorium: het hele palet van gender-ideologieën wordt uit elkaar getrokken.

GRAND CIEL
Kleur  -  90 minuten

Vincent, een dertiger, werkt in een nachtploeg op de gigantisch werf van Grand Ciel, een futuristische stad. Het tempo is moordend, maar hij bijt door. Maar wanneer plots een werkman verdwijnt, verdenken Vincent en zijn collega’s de ploegbaas. Ze denken dat hij het ongeval heeft verzwegen en het lichaam op de site heeft begraven. Maar dan is Vincent zelf getuige van vreemde verschijnselen op de werf en verdwijnt er een tweede werkman.

LA LIMITE DE HAYFLICK
Kleur  -  90 minuten

In 1959 ontdekt een Amerikaanse wetenschapper, Leonard Hayflick, dat cellen zich slechts een beperkt aantal keren perfect kunnen delen, tussen de 50 en 70 keer. Zodra die limiet is bereikt, gaat de mens over in geprogrammeerde veroudering, oftewel het begin van de dood. Dit cruciale moment in het leven wordt in wetenschappelijke kringen de Hayflick-limiet genoemd. Vandaag proberen onderzoekers dit proces om te keren, en zo de dood te doden.

PAVANE
Kleur  -  20 minuten

Al meer dan 30 jaar staat Cora elke dag op om 4 u ’s ochtends om te gaan werken in de fabriek en voor haar dochter, Alex te zorgen. Maar die is, tot haar ontsteltenis, vertrokken naar Parijs om een artistieke carrière na te jagen.
Wanneer haar pensioen voor de deur staat, wil Cora graag dat Alex haar risicovolle toekomstdromen voorgoed opgeeft, maar Alex bereidt op dat moment net haar eerste show voor.

IL PLEUT DANS LA MAISON
Kleur  -  90 minuten

Een broer en een zus moeten het voortaan zelf redden na het vertrek van hun mama. Ze helpen elkaar om de dagen door te komen in het onbewoonbare ouderlijke huis. Tijdens een hete, onweerachtige zomer worden Purdey en Makenzy heen en weer geslingerd tussen hun puberteit en het volwassen leven dat op hen wacht.

HENRY VIII
135 minuten

De Munt:

Deze opera werd gecreëerd in 1883 op een moment dat de Franse opera zich wilde heruitvinden. Henry VIII was een laatste hommage aan de grand opéra en zijn typische historische fresco’s. Het oeuvre vertelt over de scheiding van Henry VIII en Catharina van Aragon en de daaropvolgende scheiding tussen de kerk van Engeland en Rome.

THE SHAPE
Kleur  -  52 minuten

Laurence is een 50-jarige grootmoeder, huisvrouw én ster in het amateur-bodybuildingcircuit. Haar gezondheidsproblemen dwingen haar om de halter aan de haak te hangen, maar niet zonder een laatste wedstrijd. Ze schuwt niets meer en aarzelt niet om haar leven in gevaar te brengen. Ze traint met volle overgave en neemt doping in een wanhopige zoektocht naar die perfecte vorm, ‘the shape’, die haar de titel van Miss Univers Bodybuilding zal bezorgen.

DELITS MINEURS
Kleur  -  312 minuten

Tribunal des Mineur·e·s, Genève. Drie vrouwen staan op de barricades om terug hoop te geven aan jongeren
in moeilijkheden. Maar een moord verandert alles en stelt hen voor een riskante keuze: opsluiten of vertrouwen?

WILLY
Kleur  -  25 minuten

Op de theaterplanken leeft Alice haar droom, maar thuis bij Hugo waant ze zich in een nachtmerrie. Heen en weer geslingerd tussen fysiek geweld en psychologische druk bereidt Alice zich voor op het ergste.

Tot een mysterieuze dakloze haar leven volledig op z’n kop zet.

Maar wie is die Willy, die zomaar uit het niets opduikt?

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...