Frans

SUR LE RIVAGE
Kleur  -  18 minuten

Le soleil est un astre de plus de quatre milliards d’années. Léa s’en moque, elle a vingt-trois ans.

SIX FRITES UNDER
Kleur  -  142 minuten

We volgen 6 artiesten en hun entourage op de voet. Ieder van hen speelt een hoofdrol in de Gouden Eeuw van het Belgische hiphop. Van grote meneer Roméo Elvis en nieuw wonder Lous and the Yakuzas tot Zwangere Guy, de Vlaming met zijn hart op de tong. SIX FRITES UNDER plant de toeschouwer zonder pardon midden in het hart van de hedendaagse scene. De Belgische rap is vandaag een authentieke, unieke beweging. De muzikale expressie van een uniek land, maar ook van een stad die barst van de creativiteit – Brussel.

UNE HISTOIRE DU FRANC CFA
Kleur  -  90 minuten

1960 luidde het einde in van de koloniale rijken op het Afrikaanse continent. Europa verdwijnt van de kaart ... Of toch in theorie. De CFA-frank, die gekoppeld is aan de euro, circuleert nog steeds in bijna alle voormalige koloniën ten zuiden van de Sahara. De munt biedt Europeanen een bevoorrechte, gemakkelijke toegang tot de Afrikaanse markten. De verrassende aankondiging van het stopzetten van de CFA en het vervangen door de ECO, is een belangrijk keerpunt in de turbulente en weinig bekende geschiedenis van deze controversiële munt.

TETARD S2
Kleur  -  80 minuten

Je hebt 9 maanden nodig om een kind op de wereld te zetten, en een volledig leven om dat te boven te komen.

Het is zover, het langverwachte kindje van Ben en Emma is er eindelijk. Ze gingen ervan uit dat hun angsten zouden verdwijnen als de baby er eenmaal was … Maar in werkelijkheid blijken die tien keer zo erg.
En is hun slaap twintig keer zo kort.

Een kindje krijgen blijkt een stevige opdoffer die hen confronteert met problemen waarvan ze niet eens wisten dat ze die hadden.

LES LIANES
90 minuten

‘LES LIANES’ vertelt over een wereld die uitsterft en 350 jaar later weer opleeft. Dit dystopisch stuk is een ode aan de verbeelding die schaamteloos ageert en reageert. De acteurs, technici en muzikanten spelen zichzelf en vertegenwoordigen een transformatie van wat mogelijk is. Enkel het biologische, het plantaardige en het softwarematige zullen nog bestaan. Het is een bevrijding van alle zintuigen, van alle materialen. Dit stuk begint daar waar gedachten botsen in een subliem en grappig niets. We zullen eindelijk beter kunnen zien in het donker.

137 FACONS DE MOURIR
120 minuten

Wat als de dood meer dan een biologisch einde zou zijn? Wat als je een oneindig aantal overlijdens kon optellen, combineren en tegen elkaar uitspelen. Wat als die overlijdens een leven zouden markeren zonder het te stoppen, maar het juist zouden voeden? Fysieke, mentale, intieme, sociale, maatschappelijke, symbolische en denkbeeldige overlijdens ... Passages en omwentelingen die de voortdurende transformatie van een bestaan - of van een systeem - inluiden vóór die grote dood waaraan niets of niemand ontsnapt.

In ‘137 façons de mourir’ analyseert Virginie Strub ‘hoe we doodgaan’. Zonder rekening te houden met wie, wanneer of waar, de voortekenen of de resultaten. Een theatervoorstelling met een atypische, fysieke taal die de mogelijkheden van de dood als een grondstof ontleed.

CHASSE A L'HOMME S2
Kleur  -  225 minuten

‘Chasse à l’homme’ (seizoen 2) is een documentairereeks over de meest memorabele politieklopjachten van de laatste 40 jaar. Achtervolgingen waarbij heel België ademloos toekeek. Een dief of een gijzelnemer die verwoed probeert te ontsnappen en opgejaagd wordt door alle politiediensten van het land. Oproepen voor getuigen, met foto's van de voortvluchtige worden massaal verspreid. Eender wie zou de dader kunnen ontmaskeren. Welke strategie gebruikten de politie en de onderzoekers in deze race tegen de klok? Welke middelen hadden zij tot hun beschikking?

KOSMOS
60 minuten

Wie heeft zich nog nooit afgevraagd wat er vroeger was? Voor de prehistorie, voor de dinosaurussen, voor de Big Bang?

Kosmos verwelkomt de eeuwenoude onzekerheid van deze vragen zonder definitieve antwoorden, vragen die al tot de verbeelding spreken sinds de mens voor het eerst naar de sterrenhemel keek ... Sinds het begin der tijden zoeken we samen naar een antwoord op die prangende vragen rond kampvuren, in kerken, in cafés, in laboratoria en in theaters. En sinds mensenheugenis verzint de mens, bij gebrek aan antwoorden, dan maar verhalen ...

https://www.youtube.com/watch?v=NP0OOo9bmpQ&feature=youtu.be

PATRICIA
60 minuten

Patricia, dat zijn drie verhalen in één. Het verhaal van een vader, Jean Iritimbi, die 10 jaar eerder vluchtte naar Niagara en daar Patricia ontmoet. Zij nodigt hem uit om bij haar in te trekken. Jean verzwijgt dat hij een vrouw en dochters heeft, tot hij hoort dat zij hun lot in de handen van mensensmokkelaars hebben gelegd om Jean te volgen. Jean gaat meteen op zoek naar zijn gezin, maar vindt enkel zijn dochter Vanessa terug. Hij vertrouwt Vanessa toe aan Patricia en zoekt verder naar de rest van zijn gezin. Patricia, dat is ook het verhaal van een vrouw, Patricia, die nooit kinderen heeft gehad en plots, van de ene dag op de andere, de rol van surrogaatmoeder krijgt toebedeeld.

LA RENVERSE
Kleur  -  20 minuten

De 12-jarige Nina en haar grote broer Victor vertrekken op scoutskamp. Het afscheid valt Elena en haar dochter erg zwaar. Nina vraagt zich af wat haar mama al die tijd zal doen. Elena had gepland om fietstochtjes te maken met haar vriendinnen, maar besluit op het laatste moment om haar plannen om te gooien en haar eenzaamheid volledig te doorleven ….

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
mini_ver.png

MINI-VER

van Ariane Buhbinder
love_is_not_an_orange.png

LOVE IS NOT AN ORANGE

van Babara Otilia
logo_inverse

Download...