Spaans

FUGA
Kleur  -  100 minuten

In het hart van het Amazonegebied woonde Saor, een jonge androgyne Indiaan, net de begrafenis van zijn vroegere minnares uit zijn geboortedorp bij. Valentina, een transseksuele zangeres, nam haar geheimen met zich mee in het graf.
Door haar vrienden te ontmoeten, wordt Saor overspoeld door herinneringen aan de oorlog en de homofobie die heerst in de terreurbewegingen.
Hij doorprikt wat onuitgesproken is en ontdekt geleidelijk aan steeds meer over het leven van zijn grote liefde, soms tot zijn grote afschuw.

TENGO SUENOS ELECTRICOS
Kleur  -  90 minuten

Eva vindt het verschrikkelijk dat haar moeder het huis wil renoveren en de kat wil wegdoen die wat verward is na de scheiding en nu overal plast. Eva wil dus bij haar vader gaan wonen die, even verward als de kat, zijn tweede jeugd beleeft. Eva volgt hem terwijl hij zijn droom om kunstenaar te worden weer oppikt en weer op zoek gaat naar de liefde – alsof hij een oceaan van mensen wil oversteken zonder te kunnen zwemmen. Eva ontdekt de woede die in hem leeft.

CLARA SOLA
Kleur  -  110 minuten

In een afgelegen dorpje in Costa Rica, besluit de 30-jarige Clara om alle sociale en religieuze conventies van zich af te schudden. Ze wil de baas zijn over haar eigen seksualiteit en haar pas ontdekte kracht volledig omarmen.

Tantas Almas
Kleur  -  90 minuten

José, een oude Colombiaanse visser, ontdekt dat zijn twee zonen werden vermoord door paramilitairen. Hun lichamen werden in de rivier gegooid en José gaat naar hen op zoek. Hij wil hen een waardige begraafplaats geven en hun ziel rust gunnen. Gewapend met magische rituelen trotseert José schijnbaar onvermoeibaar de paramilitairen en hun terreurbeleid.

Tracé
Kleur  -  60 minuten

‘Tracé’ onderzoekt de ingrijpende transformatie van een landschap aan de hand van getuigenissen van de inwoners en hun link met het land. Binnenkort zal het Nicaraguakanaal namelijk de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan met elkaar verbinden dwars doorheen Nicaragua.

Het land zal hierdoor in tweeën worden gesplitst, met ingrijpende veranderingen en massale onteigeningen tot gevolg.

Austral
Kleur  -  80 minuten

Aan het andere eind van de wereld trotseren drie mannen de zee en haar legendes. Ze laten hun families achter en doorstaan koude en woeste stormen om de geïsoleerde vissers op de eilanden in het uiterste zuiden van Chili te bevoorraden en hun oogst te verspreiden..

Ze zijn alle drie verbannen uit hun geboorteland en willen hun tradities en beroep verderzetten. Maar terwijl ANDRES probeert naam te maken in het milieu en Claudio geleidelijk het werk stopzet om zo dicht mogelijk bij zijn familie te gaan wonen, probeert Guillermo te vechten tegen de lokroep van een wilde zee die hem onverbiddelijk aantrekt.

Supported by Taxshelter.be

chien_de_fayenca.png

CHIEN DE FAIENCE

van Héloïse Jadoul
williamsurlepave.png

WILLIAM SUR LE PAVE

van Maël Grand Bossi
mon_coeur_en_arriere.jpg

MON COEUR EN ARRIERE

van Sarah Gouret
logo_inverse

Download...