ARABISCH

BACKSTAGE (LM)
Kleur  -  90 minuten

Hedi is met zijn Tunesisch dansgezelschap op tournee door Marokko. Tijdens een optreden verwondt hij Aida, zijn partner in het leven en op het podium, waardoor een reeks gebeurtenissen in gang wordt gezet. Op zoek naar een dokter in het naburige dorp zwerven ze een lange nacht door het Atlaswoud.

HARVEST
Kleur  -  100 minuten

Een vrouw, halverwege de twintig, verlaat de luchthaven van Beiroet en wandelt in het midden van de nacht naar haar ouderlijk huis. Na een lange tijd in het buitenland zonder contact met haar familie, lijkt Jana slechte ervaringen achter zich te laten.
Thuis zijn voelt vertrouwd en vreemd tegelijkertijd. De druk om weer in haar oude leven te passen en alles te vertellen over haar tijd in het buitenland weegt zwaar.
In het nauw gedreven en vastbesloten om zich niet gewonnen te geven, zoekt Jana weer contact met Adam en andere vrienden uit Beiroet. Misschien was haar vertrek een vergissing? De situatie voelt erg confronterend, maar bevestigt tegelijkertijd haar overtuigingen. Ze moet zichzelf onder ogen durven zien voordat ze verder kan.

Adam
Kleur  -  100 minuten

Abla, weduwe en moeder van een tienjarig meisje, vecht om te overleven. Ze wil haar dochter kost wat kost de best mogelijke toekomst bieden. Wanneer Samia, een jonge hoogzwangere vrouw, aan haar deur aanklopt op zoek naar onderdak, verandert Abla’s leven voorgoed.

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
mastemah.jpg

MASTEMAH

van Didier Daarwin
logo_inverse

Download...