Le Raoul Collectif staat voor een eindeloze, onuitputtelijke reis, waarbij elke voorstelling een soort screenshot is van een vruchtbare verbeelding, een onverzadigbare strijd voor een collectieve artistieke en politieke gevoeligheid. De tijd is een bondgenoot, onveranderlijk en nauw verbonden met die reis. Traagheid is een vereiste, een utopie, een wapenschild.
Romain David, Jérôme de Falloise, David Murgia, Benoît Piret en Jean-Baptiste Szézot zijn al tien jaar reisgenoten, wapenbroeders in theater en muziek. Na Le Signal du promeneur (2012), Rumeur et petits jours (2015) krijgt dit derde werk stilaan vorm. Misschien is het een ceremonie waarop we zijn uitgenodigd. Een ceremonie die nog zoekt naar zijn regels en vormen, die aarzelt over zijn kostuums en protocol. We kunnen er het verhaal in lezen van een groep die op zoek is naar het absolute, met haar idealen, dromen en muziekinstrumenten onder de arm.
Het zou niet verrassend zijn als het personage Don Quichot centraal zou staan in deze nieuwe voorstelling. De onverbiddelijke zoektocht naar betekenis zal verweven zitten doorheen deze nieuwe productie. Heb geduld, onze verdwaalde ridders zijn onderweg.

UNE CEREMONIE

120 minuten
Première op: 
28/04/20
Land waarin de première plaatsvindt: 
Taal van de voorstelling: 
Start van de repetities: 
12/19
Einde van de repetities: 
04/20

Deel deze film

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
sacrifice1.jpg

LA FILLE DU SACRIFICE

van Réhab Mehal
les_intranquilles.png

LES INTRANQUILLES

van Joachim Lafosse
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
logo_inverse

Download...