Toumaï betekent in het Gourani ‘hoop op leven’. Het is ook de bijnaam van fossiele resten van een schedel die in 2001 in Tsjaad werd ontdekt. Het is 7 miljoen jaar oud, tot vandaag het oudste spoor van menselijk leven op aarde.
Hoop op leven is iets van alle tijden dat steeds onverwachtere vormen aanneemt. In zijn volgende creatie focust Thierry Smits op de huidige economische en klimatologische omwenteling. Hij gaat op zoek naar nieuwe vormen van veerkracht in een samenleving die de instorting van het klimaat zou hebben overleefd.
Het kader voor deze voorstelling is een systematische instorting. Het stuk wordt opgebouwd uit verschillende hoofdstukken waarin diverse manieren om de ramp te beleven worden belicht. Ook de rol van de acteurs in het stuk wordt onderzocht. Deze voorstelling wordt ter plekke gecreëerd en dompelt de toeschouwer volledig onder in een esthetisch rijke en complexe wereld.
In deze voorstelling wordt onderzocht welke plaats artistieke creatie inneemt in een context van ecologische nood. Met een meer lokale kijk op cultuur, nodigt Thierry Smits culturele centra uit de stadsrand uit om mee op zoek te gaan naar een nieuwe manier om de ervaring van toeschouwer te benaderen.

TOUMAI

50 minuten
Première op: 
01/02/22
Land waarin de première plaatsvindt: 
Taal van de voorstelling: 
Start van de repetities: 
01/22
Einde van de repetities: 
01/22

Deel deze film

Supported by Taxshelter.be

chien_de_fayenca.png

CHIEN DE FAIENCE

van Héloïse Jadoul
mon_coeur_en_arriere.jpg

MON COEUR EN ARRIERE

van Sarah Gouret
williamsurlepave.png

WILLIAM SUR LE PAVE

van Maël Grand Bossi
logo_inverse

Download...