Stage IV is de term die in de medische wereld gebruikt wordt voor de laatste fase bij een uitgezaaide kanker. Stage IV vertelt het verhaal van een jonge MOEDER die terminaal ziek is.

We volgen de moeder haar laatste minuten. De moeder ligt in het ziekenhuis, ze is omringd door haar familie en haar zesjarig KIND (dochter), dat op de rand van haar bed zit. De moeder is in een diepe roes door de morfine: vanuit haar P.O.V. zien we haar dromen over de dierbaarste persoon in haar leven: haar kind.

Ze probeert ,voor haar nakend afscheid van deze wereld, haar kind nog duidelijk te maken dat ze er steeds voor haar zal zijn en wil nog éénmaal haar magie tonen aan het kind. Plots wordt moeders droom abrupt afgebroken, wanneer haar kind haar wakker probeert te schudden en haar in paniek aanroept.

Moeder lijkt even terug voeling te krijgen met de realiteit:
ze kan de schimmige contouren van haar dochter op het bed ontwaren en wil haar aanspreken, doch door haar zwakte valt de moeder terug weg in haar droomwereld. Een droomwereld die omslaat in een nachtmerrie wanneer ze merkt dat ze haar kind ook hier uit het oog verloren heeft en kwijt is. Haar zoektocht naar haar dochter wordt een race tegen de klok des doods, waarin de moeder constant heen- en weer gesleurd wordt tussen droomwereld en realiteit. Wanneer ze uiteindelijk haar dochter terugvindt en nog éénmaal haar zorg en magie laat blijken, kan de moeder gerust afscheid nemen van deze wereld.

Stage IV

Kleur  -  1 minuten
Gesproken taal: 
Opnameduur: 
1 dag
Zero copy: 
11/2018
Filmlocaties:
 Te bevestigen

Deel deze film

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...