Johanna Pasquali, of Jo, is een wel heel speciale flik. Ze is namelijk niet zo goed in haar job. Altijd afgeleid, dromerig en erg onhandig, ze heeft de vreselijke gewoonte om alles steeds fout te laten gaan.

Toch denkt ze dat ze de allerbeste kan worden. Zelfs wanneer ze haar instructeur per ongeluk raakt tijdens een schietoefening, blijft ze ervan overtuigd dat ze het instinct van een superflik heeft. En haar leven, haar passie en haar streefdoel is de antiterreur interventie-eenheid, de RAID. Ze heeft maar een droom: haar kleine commissariaat in het zestiende arrondissement van Parijs verlaten en bij het elite corps van de Nationale Politie gaan werken. Tegen ieders verwachtingen in slaagt ze op miraculeuze wijze voor de selectieproeven van de RAID.

Maar eigenlijk is het haar vader die haar in het geheim helpt. Hij is er namelijk van overtuigd dat zijn koppige dochter de hardheid en de veeleisendheid van de opleiding zelf zal moeten ervaren voor ze haar droom definitief zal willen opgeven. En haar vader kan als minister van Binnenlandse Zaken wel wat gewicht in de schaal gooien. De baas van de RAID is natuurlijk niet erg gelukkig met de gang van zaken en zorgt dat de "superflik" wordt begeleid door Eugène Froissard.

Een RAID-agent op de drempel van zijn pensioen, die niet zomaar "Poissard" (gemenerik) wordt genoemd. Hij zal altijd zichzelf op de eerste plaats zetten. Aan het einde van haar opleiding is Jo er rotsvast van overtuigd dat ze de examens helemaal verpest heeft en niet zal slagen. Maar als wraakactie voor haar vader en voor alle moeilijkheden die Jo al met zich meebracht, vervalst de baas de resultaten en studeert Pasquali af als beste van het jaar 2016.

Jo wordt gek van blijdschap! Terroristen en andere gangsters van de internationale georganiseerde criminaliteit zullen zich moeten gedragen, want agent Jo Pasquali draagt eindelijk de zwarte bivakmuts van de RAID -ondanks dat ze niet helemaal goed kan kijken door de gaten in de muts. Ze is vastbesloten om de strijd aan te gaan met alle psychopaten. Met loeiende sirenes stuift ze op haar heldenbestaan af, in tandem met haar instructeur, Eugene "Poissard", die nog lang niet gedaan heeft met haar te treiteren.

Raid Dingue

Kleur  -  100 minuten
Release op: 
01/02/17
Gesproken taal: 
Opnameduur: 
1 dag
Zero copy: 
05/2018
Filmlocaties:
 Te bevestigen

Deel deze film

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
sacrifice1.jpg

LA FILLE DU SACRIFICE

van Réhab Mehal
les_intranquilles.png

LES INTRANQUILLES

van Joachim Lafosse
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
logo_inverse

Download...