Dit is het verhaal van Cédric, 39 jaar oud, getekend door de veel te vroege scheiding van zijn Waalse moeder en Vlaamse vader, homo, met een stevige identiteitscrisis. Cédric stelt zich vragen bij Europa. Hoewel hij zich ten volle bewust is van de vrijheden die dit politieke continent hem gunt, vraagt hij zich af wat de ambivalente effecten van het neoliberalisme zijn, kweekvijver van identiteitsclaims, met de bijbehorende negatieve en moorddadige impulsen.
Deze voorstelling zoekt de grenzen van theater, stand-upcomedy en cabaret op. The Quest gaat samen met het publiek als een middeleeuwse ridder in vol ornaat op zoek naar de liefde, Cédrics moeder - de echte! - die aardappelen schilt en frietjes snijdt, het nationale gerecht op de keukentafel, een pianist gekleed als carnavalskat, Jezus. Een autofictionele fantasie die het kleine verhaal voortdurend terugbrengt naar het grote.
Van april 2019 tot januari 2020 doorloopt Cédric Eeckhout een reeks residenties in Brussel, Luxemburg, Groningen en Zweden, waarbij hij burgers zal interviewen over hun relatie met Europa en hun persoonlijke crisis.
Elke keer volgens hetzelfde stramien: een tafel, een tafelkleed en een set wijnglazen. Telkens wordt iemand uitgenodigd om naast Cedric te zitten en vragen van zijn moeder te beantwoorden. De korte vragenlijst gaat over relaties, gezinnen, groepen en Europa. Een soort test die een moeder zou voorleggen aan een potentieel lief van haar zoon.
Dankzij deze residenties kan Cédric kennismaken met heel verschillende persoonlijkheden en zo uiteenlopende meningen verzamelen om zijn gedachteproces te verrijken.

THE QUEST

90 minuten
Première op: 
28/04/20
Land waarin de première plaatsvindt: 
Taal van de voorstelling: 
Start van de repetities: 
04/19
Einde van de repetities: 
04/20

Deel deze film

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
sacrifice1.jpg

LA FILLE DU SACRIFICE

van Réhab Mehal
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
chasse_a_lhomme_s2.png

CHASSE A L'HOMME S2

van Gregory Goethals
logo_inverse

Download...