‘Ik ben artiesten spuugzat. Die parasieten die leven op beurzen, die hun nietszeggende onderlinge avontuurtjes opblazen tot grote drama’s.’
Agnès windt er geen doekjes om. Ze heeft het hart op de tong én op het web. Op haar invloedrijke culturele blog vertelt ze zonder aarzelen ‘de waarheid’ over anderen, inclusief haar zoon de muzikant.
Niemand blijft gespaard, zelfs de weinige vrienden die ze nog heeft moeten eraan geloven. Agnès onthult maar al te graag hun leugens en hypocrisie.
Maar Agnès heeft een zwakke plek: de liefde. Haar hart ligt bij een kunstenaar die veel te jong is, die op haar kap leeft, die iets te graag wauwelt over conceptuele kunst en die ze veel te veel vergeeft.
Wie storm oogst zal wind zaaien en haar absolute eerlijkheid zal Agnès verbannen naar een eenzaam bestaan, ver van haar toevluchtsoord op het platteland waar ze had gedroomd om een leven te leiden zonder pretentie.
Met Mademoiselle Agnès brengt de Duitse auteur Rebekka Kricheldorf een nieuwe versie van De Misantroop van Molière. Als extravagante antropologe, observeert ze, classificeert ze en slaat ze genadeloos toe – niemand ontsnapt aan haar scherpe blik.
Er wordt gelachen met het beeld van de hedendaagse bourgeoisie. Het stuk lacht ons uit, lacht met ons, lacht over ons. Mademoiselle Agnès betrapt, steekt en provoceert.

MADEMOISELLE AGNES

90 minuten
Première op: 
30/11/21
Land waarin de première plaatsvindt: 
Taal van de voorstelling: 
Start van de repetities: 
10/21
Einde van de repetities: 
11/21

Deel deze film

Supported by Taxshelter.be

reine_image.jpg

REINES

van Yasmine Benkiran
txt.jpg

TXT - LES CONFESSIONS D'UN ASTROPHYSICIEN

van Paul-Jean Vranken
the_chapel.jpg

THE CHAPEL

van Dominique Deruddere
logo_inverse

Download...