Wanneer Brigitte Baillieux in de jury zetelt van de CED-WB Prix des metteurs en scène ontdekt ze de tekst van Mireille Bailly. Ze is meteen verliefd op de grappige en vernietigende tekst, de brutaliteit, die manier om binnen en buiten ondersteboven te draaien waarbij liefdesverdriet een mes in het hart wordt.

Mireille Bailly legt uit dat haar uitgangspunt voor deze tekst de emotie was die een moeder voelt als haar kind het nest verlaat. ‘Een emotie als het begin van een grote reis. Een emotie die ik heb geweven, gestikt, uit elkaar gehaald en weer gerepareerd. Een emotie die ik heb begraven en weer opgegraven. Een emotie die andere emoties met zich mee brengt en die me vandaag voor jullie brengt.’ 
Het stuk vertelt op een gevoelige en absurde manier over het gebroken hart dat achterblijft als kinderen hun gezin voorgoed verlaten om op eigen vleugels te vliegen, en doet dat tegen een achtergrond van seksuele en sociale verschillen.

LE DEPART is een gezamenlijk project van de Compagnie Pop-Up en La Maison éphémère. Met Axel De Booseré en Guy Theunissen als acteurs, Maggy Jacot als decorontwerper en Brigitte Baillieux als regisseur.

LE DEPART

80 minuten
Première op: 
28/07/21
Land waarin de première plaatsvindt: 
Taal van de voorstelling: 
Start van de repetities: 
04/21
Einde van de repetities: 
07/21

Deel deze film

Supported by Taxshelter.be

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
mastemah.jpg

MASTEMAH

van Didier Daarwin
titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
logo_inverse

Download...