Rehab Mehal is toneelspeelster, actrice en regisseur. Zelf afkomstig van een multiculturele achtergrond werkt ze al tien jaar rond multiculturaliteit. Ze heeft Marokkaanse roots van beide ouders en Europees van de verschillende steden waar ze leefde (Montpellier, Londen, Parijs, Rijsel en Brussel)

LA FILLE DU SACRIFICE vormt het derde luik van de trilogie LA RÉCONCILIATION, van de eerste twee delen (EL KOUDS, MA JÉRUSALEM en SUR LE CHEMIN) waren er een vijftigtal voorstellingen in Frankrijk en België, zowel in de openbare ruimte als in theaters.

La fille du sacrifice is een epos over de zoektocht naar de oorsprong van het geloof, via het raakpunt tussen de joods-christelijke en de Arabisch-islamitische beschavingen: Abraham. Deze drie monotheïstische religies eisen hem op, maar de historiciteit blijft vaag. Zou een misverstand aan de grondslag liggen van onze Geschiedenis? Hoe beleven we onze religieuze achtergrond onbewust? Wat betekent het bijbelverhaal van het offeren van Isaak en het verhaal over het Offer van Ismaël in de Koran? Welke plaats vindt het offer in de wereld van vandaag?

Jeruzalem speelt dus een belangrijke rol in dit onderzoek. In deze stad ontmoeten het Westen en het Oosten. Met dit project wil ik de raakpunten en verschillen belichten tussen die twee beschavingen. De verhouding tot het gerecht, dualisme (goed en kwaad, lichaam en geest), opoffering en martelaren, het geloof (of het nu religieus, wetenschappelijk, politiek of moraal is), het goddelijke dat boven en buiten de mens staat (in tegenstelling tot andere geloofsvormen waar het goddelijke in de mens zit). Een andere wereldvisie en kijk ontdekken en naar voren brengen met het vrouwelijke. Deze dialectiek vindt men terug in het moderne epos

LA FILLE DU SACRIFICE

90 minuten
Première op: 
12/10/21
Land waarin de première plaatsvindt: 
Taal van de voorstelling: 
Start van de repetities: 
10/20
Einde van de repetities: 
10/21

Deel deze film

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...