Jailbirds is een Frans-Belgische coproductie. Deze narratieve en interactieve virtual reality-ervaring neemt je mee op ontdekking in het universum van Philippe Foerster, Belgische striptekenaar met een voorliefde voor zwarte poëzie. Zijn realtime manier van animeren leunt dicht aan bij videogames, waarmee hij het publiek uitnodigt voor een tijdloze duik in een fantastisch verhaal over vrijheid. Gedurende vijf minuten bevind je je even binnen de muren van de mensonterende gevangenis van Bois-Caïman.

Hier worden de gevangenen elke dag geconfronteerd met het sadisme van de hoofdbewaker. Enkel de lieve reus Félix lijkt gespaard, omringd door zijn kleurrijke tekeningen van prachtige landschappen. Félix' grote geluk is zijn vrijheid.
‘s Nachts krijgen zijn ogen, dankzij de magie van zijn voorouders, namelijk kleine, razendsnelle kolibrie-vleugels en vliegt hij zo de wereld rond.
Maar wanneer Félix’ celgenoot zijn geheim verraadt aan de verschrikkelijke bewaker ziet die meteen een kans op wraak...

Jailbirds is een resoluut expressionistische ervaring die de toeschouwer onderdompelt in een wereld die balanceert tussen droom en nachtmerrie.
De prachtige landschappen en het plezier van de virtual reality-ervaring staan haaks tegenover de claustrofobische scènes in de ergste gevangenis aller tijden. De bewegingsvrijheid die de apparaten bieden, wordt een nieuw narratief instrument, een mogelijkheid om de toeschouwer echt te betrekken in het verhaal en verlangen en symboliek te creëren.

JAILBIRDS

Kleur  -  5 minuten
Release op: 
01/03/21
Land van release: 
Gesproken taal: 
Start van de draaiperiode: 
04/19
Einde van de draaiperiode: 
01/21
Opnameduur: 
830 dagen
Zero copy: 
03/2021

Deel deze film

Supported by Taxshelter.be

chien_de_fayenca.png

CHIEN DE FAIENCE

van Héloïse Jadoul
williamsurlepave.png

WILLIAM SUR LE PAVE

van Maël Grand Bossi
mon_coeur_en_arriere.jpg

MON COEUR EN ARRIERE

van Sarah Gouret
logo_inverse

Download...