Mathieu d'Angelo – aka Maky – is een bekend figuur in de urban muzieksector. De artiest laat tegenwoordig zijn rap- en slamperiode achter zich en wijdt zich nu volledig aan improvisatie. Maky is een absoluut ongeëvenaard talent. De taalvirtuoos is rauw, spontaan en instinctief. Taal is zijn stimulans en zijn bondgenoot. Het is zijn leven en het verhaal over zijn leven.

Als kind klaagt hij niet. Het zijn de volwassenen die over hem klagen. Op zesjarige leeftijd vinden ze hem praatziek en onrustig. Nadat hij wordt gediagnosticeerd met ADHD krijgt hij Ritalin en wordt hij in het bijzonder onderwijs geplaatst in een zogenaamde laatste kansschool. Ondanks zijn moeizame schoolloopbaan met hier en daar een extra jaartje wil hij verkoopadviseur worden. Hij gaat met zijn vlotte babbel aan de slag bij Delhaize, GSM Planet en Mobistar. Elke dag strak in het pak, zijn mama trots… Maar eigenlijk leidt Maky een dubbelleven. ‘s Nachts slaapt hij niet. ’s Nachts staat hij ook in de verkoop. Maar dan toch iets anders. ‘s Nachts worden alle principes opzijgezet: hoge piefen die het perfecte leven lijken te leiden en hem de les lezen, zijn s’ nachts zijn klanten. Nacht, dag, licht, duisternis. Alles lijkt samen te komen. En dan plots, in het oog van deze rusteloze en slapeloze wervelwind, begint een ongecontroleerde stroom woorden doorheen zijn hoofd te dwalen. In plaats van ze met de wind te laten wegwaaien, fluistert hij ze met diepe stem in de oren van alle ‘anonieme onvolmaakte mensen’.

De show, op scène gezet door Manuel Antonio Pereira, is een evenwichtsoefening tussen geschreven en geïmproviseerde stukken, tussen spraak en muziek. Want muziek speelt een belangrijke rol, soms in perfecte harmonie met de tekst, soms als een echo die weergalmt, dan weer als begeleiding of net bruusk er tegenin. Sounddesigner Fabot, grote muziekliefhebber en illustrator, kruipt mee op het podium.

Deze ode aan de imperfectie is een voorstelling vol humor, liefde, helderheid en relevantie. En hoewel het in de ik-vorm wordt gebracht, lijkt het ieder van ons aan te spreken

Hymne à l'imperfection

90 minuten
Taal van de voorstelling: 
Start van de repetities: 
10/17
Einde van de repetities: 
11/17

Deel deze film

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...