Hampi is een droogkomisch verhaal over Thomas, een jongeman die noodgedwongen zijn spirituele excursie in India moet afbreken door geldgebrek. Met financiële ondersteuning van zijn vader slaagt hij erin een ticket te kopen om naar huis terug te keren.

Rudy, zijn vader, die al die tijd in het ongewisse was over Thomas’ doen en laten, is door het dolle heen met de thuiskomst van de verloren zoon. Hij trommelt een ontvangstcomité op, bestaande uit zijn nieuwe veel jongere vriendin Mathilde, zijn inwonende autistische broer Hubert en zijn oudste zoon Simon. Vooral die laatste, een fervent bodybuilder, heeft het niet zo begrepen op de achtaardige ontvangst die Rudy in gedachten heeft.

Mathilde kijkt onwennig toe hoe Rudy het bizarre familieonderonsje in goede banen probeert te leiden. Thomas zelf doet zijn best om zijn familie met opgegeven hoofd onder ogen te komen. Hij probeert zo ‘zen’ mogelijk de commentaren van Simon van zich af te laten glijden. Maar al snel kookt het potje van beide broers over. Rudy probeert tussenbeide te komen maar kan niet voorkomen dat ze een stevig robbertje beginnen vechten. Het wordt Hubert, die erg gevoelig is voor stress, allemaal te veel. De commotie slaat op z’n hart. Het bonte gezelschap begeeft zich naar het ziekenhuis waar Hubert en ook Simon en Thomas verzorgd worden.

Mathilde trekt ondertussen haar conclusies. Het uitje, in Rudy’s hoofd de ideale gelegenheid om wat meer naar elkaar toe te groeien, heeft haar niet meteen warm gemaakt om de relatie naar een volgend niveau te tillen. De ontredderde Rudy blijft samen met Hubert en zijn twee zonen achter in het ziekenhuis. Nadat Rudy zijn zoons op een vaderlijke manier verwenst, mijmert hij verder over wat niet meer is. In het ego van Simon is een deuk geslagen. Er kruipt twijfel in zijn kop. En Thomas krijgt advies uit onverwachte hoek dat hem bekend in de oren klinkt...

Hampi

Kleur  -  1 minuten
Gesproken taal: 
Opnameduur: 
1 dag
Filmlocaties:
 Te bevestigen

Deel deze film

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...