‘Eux sur la photo’ is een theatraal parcours met drie acteurs omringd door een vijftigtal levensgrote foto’s.

De tekst is een bewerking van de hand van Brigitte Baillieux van de gelijknamige roman van Hélène Gestern uitgegeven door Editions ARLEA in 2011.

Het verhaal start met een zoekertje in een krant: Hélène wil de waarheid achterhalen over haar moeder, die stierf toen ze drie jaar oud was. Haar enige aanwijzing zijn twee namen op een foto die ze terugvond in oude papieren van haar familie. Stéphane beantwoordt haar oproep. Hij herkende zijn vader op de foto. Zo start een langdurige briefwisseling, vol details, eerst eerder ingehouden, later steeds verontrustender. Geduldig keren Hélène en Stéphane terug in de tijd tot het punt waar hun levens elkaar raken.
‘Eux sur la photo’ is een prachtige reflectie over een familiegeheim en de herinneringen die een foto kunnen oproepen.

Hélène et Stéphane zijn de hoofdpersonages van dit verhaal. Ze laten zich leiden door wat ze ontdekken in de papieren van hun families. Samen onthullen ze een verstikkend geheim dat hen met elkaar verbindt.
Het stuk neemt de kijker letterlijk mee op een reis langs 16 tussenstops samen met Jean, een derde personage. Bij elke stop wordt een nieuwe scène gespeeld en ontmoet de kijker opnieuw de personages, de locatie, de foto’s, het geluid, de sfeer, … Elke nieuwe locatie geeft het verhaal een andere dimensie. In haar roman beschrijft Hélène Gestern zorgvuldig alle foto’s die haar personages helpen in hun zoektocht. Wij kozen ervoor om de dunne grens tussen trouw weergeven en interpreteren te verkennen bij het recreëren van deze foto’s.

Zo wordt in open lucht de magie van een intieme theaterzaal opgeroepen door de nabijheid van het publiek, die letterlijk in de scène worden uitgenodigd in groepen van maximaal 80 personen.

Eux sur la photo

120 minuten
Première op: 
09/05/18
Land waarin de première plaatsvindt: 
Taal van de voorstelling: 
Start van de repetities: 
04/18
Einde van de repetities: 
05/18

Deel deze film

Supported by Taxshelter.be

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
mastemah.jpg

MASTEMAH

van Didier Daarwin
titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
logo_inverse

Download...