Cymbeline intrigeert met het contrast tussen schijn en zijn, een literaire evenwichtsoefening tussen een sprookje en een komedie.

Onmogelijke liefde, verlangen, broederschap, manipulatie, ambitie, macht, verraad, hoogmoed, magie, natuur, wreedheid en dwaasheid voeden deze formidabele theatrale machine.
Imogen, dochter van koning Cymbeline, leidt een turbulent leven. Nadat de koning haar tegen haar wil uithuwelijkt, wordt ze ook nog eens onterecht beschuldigd van ontrouw en met de dood bedreigd. Imogen vlucht, verkleed als man, naar Rome waar haar echtgenoot, Posthumus in ballingschap leeft. Ondertussen staat ook de oorlog op het punt om uit te breken.

Na heel wat beproevingen, lijkt de rust terug te keren. De vredesovereenkomst is ondertekend, de geliefden vinden elkaar terug en Shakespeare profileert zich als een uitstekende verteller van menselijke passies en kwellingen die prachtige intriges ontrafelt en verborgen identiteiten onthult.
Peggy Thomas schrijft: ‘Het parcours van Imogen doorheen Engeland is de belichaming van een eenzame reis, gedreven door de kracht van het verlangen. Liefhebben, geliefd worden, een wereld opbouwen naar zijn evenbeeld en daarbij vaders bevelen in de wind slaan.’

CYMBELINE

120 minuten
Première op: 
07/05/20
Land waarin de première plaatsvindt: 
Taal van de voorstelling: 
Start van de repetities: 
03/20
Einde van de repetities: 
05/20

Deel deze film

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
sacrifice1.jpg

LA FILLE DU SACRIFICE

van Réhab Mehal
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
chasse_a_lhomme_s2.png

CHASSE A L'HOMME S2

van Gregory Goethals
logo_inverse

Download...