Terwijl de Verenigde Staten een verkiezingsseizoen kennen dat op z’n minst opmerkelijk te noemen is, lijkt het ultra-conservatisme opnieuw aan populariteit te winnen in de Amerikaanse politiek. Dat lijkt radicaal in strijd te zijn met de waarden van de grondleggers van de Amerikaanse democratie en dat is ongezien sinds het begin van de jaren 80 en de opkomst van Ronald Reagan.

De cinema van de jaren '80, met zijn typische actiehelden in blockbusters die een weerspiegeling moesten zijn van de actualiteit, betekende een keerpunt in Hollywood. Drie grote evoluties creëerden samen een zeer vruchtbaar ecosysteem: de opkomst van de VHS, de eerste stap in de globalisering van het publiek, en de dorst naar wraak die kunstenaars op elke mogelijke manier proberen uitdrukken om kost wat kost dat wereldwijde succes te bereiken.

Aan het eind van dit decennium komen de Verenigde Staten als winnaar uit de Koude Oorlog, zijn de Hollywoodstudio’s kleine pareltjes geworden tussen een handvol mediareuzen en worden de gespierde actiehelden naar de achtergrond verdrongen door een nieuwe digitale revolutie: die van de computeranimatie.

"Blockbusters 80" brengt een liefdevolle hommage aan het genre van actiefilms van de jaren '80, en biedt een analyse van de tijd en plaats, en van de mensen en de maatschappij die deze films en hun sterren zo succesvol maakten: de gespierde kerels met hun grote geweren.
"Blockbusters 80" brengt een wild relaas over het decennium dat de wereld, de film en de populaire cultuur drastisch veranderde.

Block Buster 80

Kleur  -  52 minuten
Gesproken taal: 
Opnameduur: 
35 dagen
Zero copy: 
12/2016
Filmlocaties:
 België, VS en Frankrijk

Deel deze film

Supported by Taxshelter.be

exen1.jpg

EXEN

van Tim Mielants
les_miennes_2.jpg

LES MIENNES

van Samira El Mouzghibati
ici_je_legue.jpg

ICI JE LÈGUE CE QUI NE M'APPARTIENT PAS

van Habib Ben Tanfous
logo_inverse

Download...