'Ballon Bandit' is een fysieke voorstelling met de muziek van David Bowie als soundscape. Bewegingstheater over afwezigheid en hoe het ons dwingt om op te groeien; over eenzaamheid en hoe de zoektocht naar een maatje een tijd van eenzaamheid verandert in een wervelend avontuur vol magie. 'Ballon Bandit' verkent het zintuiglijke voor het rationele, het beeld voor het woord, het fysieke verhaal voor het tekstuele verhaal.

Het stuk komt voort uit het verlangen om terug te keren naar een theater van beelden, bewegingen en sensaties. Het verlangen om terug te keren naar de vroege kinderjaren en ons onder te dompelen in de enorme poëtische vrijheid die de creatie van een voorstelling voor dit zeer jonge publiek mogelijk maakt.

'Ballon Bandit' wordt ook rechtstreeks gevoed door zijn doelpubliek dankzij workshops in kleuterklassen en talrijke try-outs. De inbreng van de allerkleinsten zorgt voor uniek materiaal.

In 'Ballon Bandit' heet het hoofdpersonage Tom. Tom is alleen. Hij ontdekt een ballon, een gele ballon vol helium, en praat tegen hem. De ballon loopt met hem mee en wordt een speelkameraadje. Tom laat de ballon naar zijn favoriete muziek luisteren. Ze dansen samen. Tot de ballon in alle opwinding ontsnapt en wegvliegt. Hij verdwijnt. Hij is kwijt. Dat moet Tom aanvaarden. Maar hoe ga je om met verlies en hoe kan je daaruit groeien? Tom doet het ons voor. Hij evolueert van zalige onwetendheid naar verdriet. Een verdriet dat hij probeert op te vangen met muziek, door te dansen met zijn magische bubbels. Maar dan groeit er een boosheid in hem. Om die kwaadheid een plaats te geven, neemt hij een witte bal die hij uiteindelijk als een masker zal dragen. Dan wordt hij ‘Bandiet’, dan is hij iemand anders. Met dit masker, en altijd op muziek, kan hij zijn gevoelens uitdrukken, steeds groter en luider. En zo kan hij eindelijk weer zichzelf worden. Nu hij gekalmeerd is, kan hij zijn reis voortzetten. Het zwart valt als de nacht en in de lucht van het theater schijnt een gele ballon, helderder dan de maan.

Hoewel Tom alleen is, bedenkt hij steeds nieuwe vriendjes om mee te spelen, te dromen of te dansen. Zij vergezellen hem op zijn reis doorheen zijn droomwereld. Een lange reis langs verwondering, verdriet, ontdekking, woede, plezier en passie. Zijn favoriete pop-rocknummers zijn als een drijvende kracht van zijn verbeelding. Een voorstelling over wegvliegen, terugkeren, verdwijnen, verschijnen, een ander worden, jezelf blijven, zingen en dansen…

BALLON BANDIT

40 minuten
Première op: 
20/08/20
Land waarin de première plaatsvindt: 
Start van de repetities: 
09/19
Einde van de repetities: 
08/20

Deel deze film

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
sacrifice1.jpg

LA FILLE DU SACRIFICE

van Réhab Mehal
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
chasse_a_lhomme_s2.png

CHASSE A L'HOMME S2

van Gregory Goethals
logo_inverse

Download...