TAX SHELTER KONINKLIJKE MUNTSCHOUWBURG VAN START

Brussel, 28 juni 2018 –  Op 27 maart 2018 werd de ruling rond de tax shelter voor de federale cultuurinstellingen goedgekeurd. Dit wilt zeggen dat ook de Koninklijke Muntschouwburg via de nieuw opgerichte vennootschap Prospero MM Productions nu kan rekenen op bijkomende inkomsten voor producties vanaf het seizoen 2018-2019. In totaal hoopt de Munt elk jaar minimaal 2,5 miljoen euro op te halen uit deze maatregel. Dat doet het in samenwerking met taxshelter.be.
 
Het systeem, dat in 2004 door de federale regering in het leven werd geroepen, moedigt bedrijven aan in audiovisuele producties te investeren in ruil voor een aanzienlijk belastingvoordeel. Sinds de hervorming van de wet in 2015 is Tax Shelter uitgegroeid tot een ontzettend populair en interessant fiscaal product. Een jaar na de uitbreiding van de Tax Shelter-wet naar de podiumkunsten van februari 2017 is het ook daar een succesverhaal: in januari 2018 kondigde FOD Financiën aan dat er al 26 miljoen euro werd opgehaald voor de podiumkunsten.
 
In totaal hoopt de Munt met deze maatregel een financiële stimulans van 2.500.000 euro te genereren die zal worden gebruikt voor de voorstellingen van het seizoen 2018-2019 die al uitgingen van verhoogde inkomsten uit Tax Shelter.  taxshelter.be en bankpartner ING België nemen de taak op zich om fondsen op te halen voor de projecten van de Koninklijke Muntschouwburg die in aanmerking komen voor een Tax Shelter-financiering.
 
Het eerste project van de Munt dat met 735.000 euro van Tax Shelter gefinancierd wordt, is de nu al uitverkochte opera "Die Zauberflöte" van Mozart. Deze gaat in september in première. Andere projecten die Tax Shelter-steun krijgen, zijn de opera's "Uit een dodenhuis" en "Don Pasquale" en de concerten "Beethoven ouverture", "Te Deum", "Beethoven for Kids" en "Beethoven 1&3".
 
Algemeen directeur en intendant Peter de Caluwe:

“Ik ben tevreden dat dit dossier rond is en we nu eindelijk de verhoopte productiemiddelen kunnen verhogen. Dankzij deze tegemoetkoming kunnen we onze positie als internationaal gerenommeerd en innovatief operahuis verder bestendigen en ons imago als leverancier van innovatieve topprojecten in co-productie verder uitbouwen.  Investeerders langs hun kant kunnen 356% van het geïnvesteerde bedrag vrijstellen.”
 
Alexandre Wittamer, bij taxshelter.be, voegt hieraan toe:

“We zijn blij een prestigieus en gerespecteerd huis met internationale uitstraling als de Munt toe te voegen aan ons portfolio. De Munt kiest voor een partner die hetzelfde enthousiasme en engagement voor de kunsten deelt. We zijn een gesprekspartner op mensenmaat die zich volledig wijdt aan de financiering van culturele projecten en dezelfde ethiek als het operahuis heeft. Dankzij het professionalisme van de Munt hebben onze investeerders de mogelijkheid de kunstwereld in alle veiligheid te ondersteunen.”

 

grand_foyer_c_johan_jacobs.jpg
vrijdag, 29 juni, 2018 - 16:15

taxshelter.be


Deel dit artikel

Supported by Taxshelter.be

diaspora.png

DIASPORA

van Joëlle Sambi
noel_la_belgique_en_fete.png

NOEL, LA BELGIQUE EN FETE

van
exen1.jpg

EXEN

van Tim Mielants
logo_inverse

Download...