Virginie Efira

DON JUAN
Kleur  -  100 minuten

Laurent wordt op de dag van zijn huwelijk verlaten. Hij stort zich dan maar in een verwoede zoektocht naar plezier waar hij al zingend harten verovert. Maar zijn professionele verplichtingen wachten niet – Laurent speelt de rol van Don Juan in een theaterstuk.
Helaas loopt alles in het honderd. Zijn nieuwe veroveringen wijzen hem af, hij wordt in elkaar geslagen door een vrouw en zijn tegenspeelster moet verstek geven voor de rol van Elvire en verdwijnt letterlijk van het toneel …
De actrice wordt vervangen door … de vrouw die hem aan het altaar liet staan. Blijft de nachtmerrie voortduren of wordt een droom werkelijkheid? Het wordt alleszins een feest om naar te kijken en te luisteren.

LE RITE
Kleur  -  20 minuten

De 50-jarige Anne verdeelt haar dagen over de lagere school, waar ze lesgeeft, en haar huis, waar ze samen met haar zoon Simon (27 jaar) vasthoudt aan een bizar ritueel. Maar dan komt haar 24-jarige dochter Helena, die ze al een hele tijd niet meer ziet, nog eens een paar dagen naar de stad voor ‘Le sacre du printemps’.

LUI
Kleur  -  100 minuten

Een componist op zoek naar inspiratie en die net zijn vrouw en kinderen heeft verlaten, denkt zijn toevlucht te kunnen vinden in een oud huis aan de rand van een klif, op een verlaten Bretons eiland. In deze vreemde en geïsoleerde plaats vindt hij alleen een vals gestemde piano en bezoekers die vastbesloten zijn hem niet met rust te laten.

Un Amour Impossible
Kleur  -  130 minuten

Eind jaren '50, Châteauroux. Rachel is een gewone kantoorbediende en ontmoet Philippe, een briljante jongeman van goede komaf. Uit hun kortstondige maar hartstochtelijke affaire wordt een meisje geboren, Chantal. Philippe weigert te huwen onder zijn stand en dus moet Rachel haar dochter alleen opvoeden. Maar ze vindt het niet erg, Chantal is haar grootste geluk en daarom vecht ze opdat ze tenminste Philippe's naam zou dragen, ook al is hij niet betrokken bij haar opvoeding. Uiteindelijk zal deze strijd van meer dan 10 jaar haar leven en dat van haar dochter verwoesten.

Le Grand Bain
Kleur  -  150 minuten

Als uitlaatklep voor hun woede, verdriet en misnoegen, besluiten acht veertigers af te spreken aan het zwembad. Dat wordt hun toevluchtsoord, waar een luisterend oor en begrip nooit ver af is. Samen staan ze steeds sterker en herontdekken ze de zin om te leven.

Supported by Taxshelter.be

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
mastemah.jpg

MASTEMAH

van Didier Daarwin
titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
logo_inverse

Download...