TBC

LA VIE POUR DE VRAI
Kleur  -  120 minuten

Michaël wordt geboren in 1976 en groeit op in de verschillende Club Meds waar zijn ouders werken. Hij leeft in een vrolijke vakantiebubbel afgeschermd van de buitenwereld en al zijn gevaren. In de jaren 2000, na middelmatige studies en na het pensioen van zijn ouders, wordt hij eindelijk hoofdanimator met een vast contract in Cancún. Daar wordt hij verliefd op de gepassioneerde en gekwelde actrice, Aurore Dulac, die een week lang in Cancun verblijft voor een theaterstuk. Dolverliefd neemt Michaël ontslag bij Club Med en ontdekt hij voor het eerst de wereld, op 45-jarige leeftijd. Aurore nodigt Michaël uit in haar huisje in de buitenwijk. Michaël is helemaal overtuigd dat hij eindelijk de ware liefde heeft gevonden, zonder te beseffen dat zij daar anders over denkt ...

L'ACCORD DU PARTICIPE PASSE
Kleur  -  18 minuten

Mevr. D., een vermoeide leerkracht Frans, worstelt zich door de dagen heen: sommige leerlingen lopen achter, de school zit achter haar veren om sneller door de leerstof te gaan en buiten school kan ze rekenen op weinig medeleven en des te meer kritiek. De vermoeidheid neemt toe, maar Mevr. D blijft kost wat kost haar missie nastreven. Ergens tussen droom en realiteit kan ze pas rusten als alle leerlingen, zonder uitzonderingen, de regel voor de ‘accord du participe passé’ begrijpen.

PISTACHE ET CHOCOLAT
Kleur  -  17 minuten

De jonge Dalila zou alles doen om haar leven en haar gezin te redden, zelfs als dat onherstelbare gevolgen heeft.

CHIENNES DE VIES
Kleur  -  90 minuten

Tom belooft om de hond van zijn overleden buur op te vangen. Het enige probleem is dat het schijnbaar onschuldige dier zijn baasje tot zelfmoord dreef.
Greta, actrice en gezicht van een bekend parfummerk, behandelt haar assistente Fatima als een hond. Wie zijn kind liefheeft, spaart de roede niet. En Greta’s liefde is groot.
Franck moet kiezen tussen Lola, zijn nieuwe liefde, en Perdita, zijn beste vriendin en het allerliefste hondje. Liefde en vriendschap gaan niet altijd hand in hand.
Drie levens kruisen elkaar, drie verhalen over mannen en honden.

8 RUE DE L'HUMANITE
Kleur  -  90 minuten

De straten van Parijs zijn stil en leeg. Terwijl velen de hoofdstad ontvluchten, beleven zeven families de lockdown in een gebouw op de rue de l'Humanité. Een café-uitbaatster die haar perenalcohol hergebruikt als hydroalcoholische gel, een geeky Zoom-sportcoach die met de weken dikker wordt, zijn verloofde, een zangeres die 7 maanden zwanger is en niet alleen naar het ziekenhuis wil gaan, een selfmade man die wanhopig even slim wil zijn als zijn 8-jarige zoon, enz. Drie maanden van lockdown, vreugde, angst, humor en drama. Zeven families in één gebouw, die elkaar eigenlijk niet kennen, ontmoeten elkaar, groeien naar elkaar toe, vliegen elkaar naar de keel en verzoenen zich weer ...

Supported by Taxshelter.be

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
mastemah.jpg

MASTEMAH

van Didier Daarwin
titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
logo_inverse

Download...