Sophia Leboutte

MATER
Kleur  -  20 minuten

Mathilde keert terug naar haar geboortedorp. Na een afwezigheid van 3 jaar ziet ze haar moeder weer.

Gen Z
90 minuten

Gen Z, kort voor ‘generatie Z’ is een documentairevoorstelling die de wereld van jongeren die geboren zijn na 1995 in vraag stelt. Salvatore Calcagno vroeg verschillende Europese jongeren naar hun visie en mening en werkte samen met scholen en verenigingen. Generatie Z moet het hoofd bieden aan allerlei nieuwe vormen van geweld en is steeds op zoek naar ongekende schoonheid. Ze creëren en beleven de wereld van morgen en hebben heel wat vertellen over die van vandaag. Salvatore Calcagno brengt professionele acteurs samen met jongeren op een podium en biedt hen een ruimte waar hun dromen, bekommernissen en gedachten een bestaansrecht hebben.

Vihta
Kleur  -  19 minuten

Serge en zijn vier collega’s werken samen in een klein bedrijfje dat wordt overkocht door een grote groep. Als verwelkoming krijgen ze van hun nieuwe werkgever een wellnessdag cadeau in een saunacomplex. Maar het blijkt dat net die dag badkleding verboden is.

December Man
75 minuten

6 december 1989, een beetje na 16u, école de Polytechnique in Montreal – een gewapende man stapt een klas binnen, dwingt de mannen te vertrekken en opent het vuur op de achtergebleven vrouwen. 14 doden – 14 gewonden. 24 vrouwen – 4 mannen.
Maar dat is niet het verhaal, enkel de aanzet ervan.
6 december 1989, een beetje na 16u, école de Polytechnique in Montreal. Een van die jongens is Jean. Hij vlucht, rent steeds sneller, mist zijn bus, en maant zichzelf aan om terug te keren om de meisjes te redden. Maar hij neemt steeds de verkeerde straat. “Ik moet terugkeren”, zegt hij, “ik moet echt terugkeren”. Ze zijn steeds verder van hem verwijderd en hij laat ze daar sterven. Dat denkt hij. Dat gelooft hij. Elke dag een beetje meer.

Supported by Taxshelter.be

chien_de_fayenca.png

CHIEN DE FAIENCE

van Héloïse Jadoul
williamsurlepave.png

WILLIAM SUR LE PAVE

van Maël Grand Bossi
mon_coeur_en_arriere.jpg

MON COEUR EN ARRIERE

van Sarah Gouret
logo_inverse

Download...